joi, 15 septembrie 2011

Iarta-ma, te-am inselat....

Se spune asa: "Cand un om te insala o data, sa-i fie rusine. Cand te inseala si a doua oara..sa-TI fie rusine."

Inteleg, iertarea e buna, nobila, te ajuta sa-ti eliberezi sufletul. Dar ceea ce trebuie sa intelegeti voi, fete, femei, domnisoare, doamne, curve, e ca una e sa-l ierti pe dobitoc ca a calcat pe langa, si alta e sa te IMPACI cu el si ca va continuati relatia, casnicia, aventura, whateveeeer. Procesul de "a ierta", implica automat si o greseala.Iar noi..noi folosim "scuza-ma", "iarta-ma"aproape la fel de des ca "Mi-e foame", "Buna ziua", "La revedere"

Totusi, lucrul cu care se confrunta multe femei, des, este "Te-am inselat, iarta-ma". Inselatul nu este o greseala, dragelor. Tipa cu care te-a inselat nu i-a tinut pistolul la tampla, nu l-a amenintat, nu l-a legat si i-a pus-o. Asta ca sa ne lamurim din start.

Am citit pe-un blog, pacat ca nu-mi adc aminte unde, ca s-o fac de rahat public, ceva ce m-a intristat si totodata amuzat. Zicea asa: "Si chiar daca te va insela, tot la tine se intoarce daca te iubeste. Si daca te iubeste si esti fericita cu el, nici nu mai conteaza ce face-n orele in care nu e cu tine. Bineinteles, daca-l mai primesti".  Hai sa facem analiza pe text. Textul asta are de 4 ori cuvantul"daca". Deci hai sa vedem.."daca te va insela": Daca ma va insela, din punctul meu de vedere e pa. "Daca te iubeste": Daca ma iubeste nu ma insala. "Daca il iubesti si esti fericita cu el": Mor de fericire ca iubitul meu ma inseala. E o fericire paroxistica, aproape de extaz. "Daca-l mai primesti": ....sunt proasta!

"Te-am inselat dar tot pe tine te iubesc", "Eram beat", "M-am culcat cu alta sa vad daca te iubesc pe tine", "A fost o scapare, nu se va mai repeta". Abureli ieftine. E simplu: cine iubeste, nu insala. Daca insala, "iubirea"respectiva e de-a dreptul indoielnica, fara doar si poate.

N-are nicio importanta DE CE te-a inselat. Nu-i cauta scuze. Am auzit femei spunand..."L-am neglijat in ultimul timp", "Stiu ca ma iubeste", "A avut o scapare", "Ma iubeste enorm, dar tipa l-a atras fizic". Say whaaat??!

Si tu-l ierti. Ca deh, ai suflet bun si vrei sa-i demonstrezi ca esti matura si-l iubesti. Pacat ca esti doar proasta, ca maturitatea ta mie-mi cam scapa, iarta-ma! E ca un tipar: te-a inselat o data, te va insela si a doua oara. Daca ulciorul merge la apa....Pacat ca dup-aia te vei gandi unde merge, cu cine  merge, ce face, si incredere nu vei mai avea NICIODATA! Fie ca o recunosti, fie ca te faci ca tuna...

Alta dovada pura de prostie: luati amanta la pumni. Da domle!!! Ea-i de vina, l-a obligat, l-a maltratat de-a binelea. Nu el a vrut! Credeti ca daca dispare amanta, dispare problema?Nu, va aparea o alta "problema". Ca de n-ar fi fost ea, ar fi fost...alta.

 Iertati-i pe principiul ca "Desi m-a inselat s-a intors la mine, deci ma iubeste", sau pe principiul de "Nu vreau sa raman singura". Aveti dreptate. S-a intors pentru ca va iubeste, nu pentru ca e comod ca-i gatit si ii spalati chilotii. O sa ramaneti singure, daca-i dati papucii. Nu mai sunt vreo 4 milarde de barbti in toata lumea.

 Zambiti, in timp ce va taiati propria craca de sub...picioare! Pam pam. Si daca va intrebati, acriturilor, daca am iertat sau o sa iert asa ceva vreodata... NU! Voi iertati pentru ca iubiti, eu NU iert...tocmai de-aia!

16 comentarii:

Cristina spunea...

Bullshit, intr-o relatie normala, un barbat inseala mai mult decit daca ar fi singur, asta cu iubirea vesnica pina la adinci batrineti se cam rasufla in ultima vreme. daca esti desteapta si te prinzi cum stau lucrurile nici nu se mai pune problema cu inselatul, nu sintem fiinte monogame, punct! de ce sa pretindem ca noi, femeile sintem sfinte?

Anonim spunea...

fffoarte tare zis !!!

calidor spunea...

Miss S, ai dreptate. Articolul este genial.
Tocmai pentru ca iubesti, nu ai voie sa ierti cand ai fost inselata.

Iubirea e prea scumpa sa o arunci la porci.

Cei care au facut compromisul, se indeparteaza cu pasi repezi de ceea ce inseamna iubire. Nu mila, nu frica, nu dorinta.

Iubire.

veve spunea...

Niciodata sa nu spui niciodata. E cea mai adevarata zicala care exista. Si daca te deranjeaza atata de mult atitudinea acestor fete de ce trebuie sa le dedici un post? ignora-le! de ce atata inversunare? Cui si ce vrei sa demonstrezi? citeste iubi tau blogul si vrei sa-i zici prin asta sa nu te insele ca ia liber? :))

cara's beauty toys spunea...

"S-a intors pentru ca va iubeste, nu pentru ca e comod ca-i gatiti si ii spalati chilotii. O sa ramaneti singure, daca-i dati papucii. Nu mai sunt vreo 4 milarde de barbti in toata lumea." Ffffoooooarte tareeee!! :-))

Cristina Cioba spunea...

@cristina-pt tine am un post..special:)

Cristina Cioba spunea...

@babu-mersi si bine ai venit:*

Cristina Cioba spunea...

@calidor-mersi mult de tot!

Cristina Cioba spunea...

@veve-scumpa mea, cine ti-o fi zis tie ca am un "iubi"?pun pariu ca esti una din aia cu o relatie de 5 ani si iubi te-a inselat de vreo 8 ori, si tu l-ai iertat, ca-l iubesti, ce plm?hai marsh

Cristina Cioba spunea...

@cara-mrsi mult:*:*

Anonim spunea...

pfff deci e foarte tare blogu !! si imi plac rau toate articolele:)))
bine te`am gasit:D

Ionny spunea...

Nota 10 pentru articol. Esti geniala.. cred ca ti-am mai zis.. daca nu.. iti mai zic o data:)) esti geniala!!! Nu-s deacord cu inselatul, si nu, nu as ierta aceasta umilinta si bataie de joc pe care ar putea sa o traiasca o femeie(sau barbat). Daca nu-ti mai convine, te desparti, dai divort si gata...

Fetita Junglei13 spunea...

ce ma distrez,stiu nu e bine, dar ma amuza "explicatiile unora".Le cunosc,le aud si eu,mai mereu,din gura unor femei.

Cristina Cioba spunea...

@babu-bine ai venit!:) mersi din suflet, inca o data!sper sa reii, te astept cu drag!

Cristina Cioba spunea...

@ionny-corect!:D mersi pt aprobare si ma bucur ca intri in categoria de femei care crede asta!bravo!

Cristina Cioba spunea...

@fetitajunglei-ba e foarte bine sa ne distram pe tema asta.inseamna ca noi nu suntem asa...