luni, 24 octombrie 2011

Daca ceri suficient de mult si suficient de insistent, vei primi

Asa o fi? Dar si asta e cu doua taisuri. Poti primi mai mult decat ti-ai dorit vreodata si...inutil. Nu intotdeauna "mai mult"e "mai bun", sau "mai sanatos".Sau mai oricum, dar altfel decat ti-ai fi dorit.

Mi se pare mie sau am fost obisnuiti sa nu cerem? Sau mai bine zis, sa nu mai cerem? Cand s-a intamplat asta? De cand asteptam ca oamenii sa faca chestii pe care nu le cerem? De ce nu mai avem glas sa zicem: "Asta vreau", "Asta ma deranjeaza"? De unde sa stie respectivul ca tu ti-ai dori sa...orice?

De cand a devenit rusinos sa zici "Vreau si eu o bucatica din rosia ta", "Vreau sa faci aia"? De cate ori ai zis "Nu" cand ti s-a oferit ceva, din rusine? De cate ori ti-ai dorit ceva dar nu ai zis din inertie, rusine, teama? De cate ori ai zis "E bine si asa", doar ca sa nu ceri?

 Si totusi, sunt lucruri pe care nu le poti spune. Sigur, cand esti mic e mai usor. Poti cere dragoste, afectiune, grija, atentie si sa le si primesti fara sa i se para cuiva deplasat. Dar cand cresti, alta e situatia. Cum sa cer dragoste, afectiune, atentie, lucruri dragute intr-o relatie, cand se presupune ca ar trebui, oricum, sa le primesc? Cum sa spun ca m-ar face fericita sa fie altfel? Si ce rost mai are sa primesc afectiunea dupa ce-am fost nevoita sa o cer?


 Cum scapam de asta?

10 comentarii:

juazzshop spunea...

Ba nu, se pare ca nu vei primi :) chiar si ceea ce ti se cuvine!

Anonim spunea...

intr-adevar, oamenii spun si nu, multumesc chiar daca isi doresc ceva dar de obicei sunt lucruri minore, de obicei e mancare.
totusi e mai bine sa ceri decat sa nu ceri.
daca nu spui pardon, cum sa se dea omu din drum?
si sentimentele se cer dar nu prin cuvinte,

INTJ spunea...

hmm ... as spune ca exista doua variante: esti cu cineva pentru ca te-ai indragostit (deci traiesti iluzia unei relatii de iubire), ori exista o simpla neintelegere (el considera ca-ti arata ca te iubeste, tu nu ... sau invers). primul caz e hopeless (adica nu trece pana persoana respectiva nu se loveste cu capul de zid) ... al doilea se poate rezolva lejer printr-o discutie deschisa despre "modul de perceptie" al fiecaruia dintre cei implicati (si asa nu ceri nimic, ajungand insa in final tot unde vrei tu ;)).

Andra Dan spunea...

very good points! de la o vreme, si eu sunt mai...sincera. imi face bine la sanatate!

Cristina Cioba spunea...

@juazshop-cand nu ai rabdare,,,

Cristina Cioba spunea...

@juazz-sorry

Cristina Cioba spunea...

@crisa-asa e...dar tot cred ca nu ai cum sa ceri sentimente..ori sunt, ori nu...

Cristina Cioba spunea...

@intj-adica oricum ai da-o tot prost iese?:))

Cristina Cioba spunea...

@danube-merci din suflet!sa stii ca ai dreptate...sa fiu sincera ma face sa fiu impacata cu mine insami...

INTJ spunea...

@Miss - nu, deoarece varianta a doua o aplici o data, maximum de doua ori ... ca apoi incepeti sa va cunoasteti mai bine si astfel de "manevre" devin inutile. la inceput unei relatii pur si simplu nu ai cum sa te cunosti asa bine ca dupa mai multi ani ... si multe neintelegeri apar tocmai pentru ca cei doi nu se cunosc destul de bine (iar asta nu-i neaparat un motiv de a arunca la gunoi o relatie care poate evolua in ceva foarte special).