joi, 27 octombrie 2011

Tradare, tradare, da's-o stim si noi?

Despre gelozie am vorbit aici, despre inselat aici, dar se mai ridica o intrebare pe care as vrea s-o discut cu voi.

Tradarea e tot tradare, indiferent cat de mica ar fi ea, sau tradarea se diferentiaza in functie de lucrurile care-o fac sa fie mare sau mica?

Eu cred ca de fapt nu exista tradare. Sau mai bine zis: nu exista tradari mari si tradari mici. Exista doar gesturi ale oamenuilor peste care poti trece, si gesturi peste care nu poti trece.

Am cunoscut oameni care au iertat lucruri pe care eu nu le-as fi iertat niciodata. De asemeni am cunoscut si  oameni care nu ar fi iertat ce am iertat eu niciodata. Concluzie? E chestie de perceptie.

Pe X o doare faptul ca si-a trimis mail-uri cu aia, sms-uri, ca s-au sarutat odata in fata teatrului si ca au iesit la 15 cafele.  Pe Y o doare mai tare ca a ajuns sa o iubeasca pe cealalta, ca si-au facut planuri de vacante, de viata, de tot.

Oamenii se simt tradati in fel si fel de moduri si fel si fel de situatii.

Deci? Exista tradari mici, tradari mari sau doar...tradari?:) Voi cand si de ce va simtiti tradati?

6 comentarii:

C.L.M. spunea...

E bine sa ierti, da' nu e bine sa uiti.:)

Paula spunea...

Există întâmplări care ne afectează sau nu. "Nu există nimic bun și nimic rău, gândirea noastră împarte lumea în fericire și nefericire", spunea Shakespeare. Deci tot noi, fiecare avem propriile limite şi etichete de situaţii, poate exista orice.

Cât despre momentul când ne simţim trădaţi, sunt curioasă ce consideri tu a fi trădare. Îmi amintesc ca citisem într-o revistă un articol care avea ca titlu ceva de genul: Un sărut înseamnă a înşela? Ce înseamnă trădare pentru tine? Un sărut, o noapte de sex, o întânire cu altcineva sau poate nişte simple mesaje pe telefon sau pe Facebook? Cred că pentru mine trădearea echivalează cu tot ce ma doare, îndiferent dacă e vorba de o noapte de sex sau un mesaj pe telefon. Orice ar fi, te afectează mai mult sau mai putin, dar te afectează, începi să-ţi pui întrebări etc, deci te afectează.

Paula spunea...

Cât despre gesturile acelea ale oamenilor peste care poţi trece şi peste care nu, îţi dau dreptate, cam aşa stă treaba.

Felicia spunea...

Si eu am fost tradata , de catre o buna prietena. Nici acum nu am reusit sa trec peste....Nu stiu daca e bine, dar n-am putut sa trec peste. Poate pentru ca eu nu as fi facut ce mi-a facut ea....

G.W. spunea...

iarta, dar nu uita...

Mona spunea...

Pentru a fi tradat, inseamna a avea ceva drepturi foarte clar si bine determinate, de necontestat adicatelea. Ori ... exista asa ceva intre oameni? De drept? NU. Traim cu senzatia ca suntem tradati, judecam, iertam, uitam sau nu etc. In fapt, ne rezumam doar la a analiza pozitia noastra, drepturile pe care le pretindem a le avea. Nu avem nimic de drept. Trebuie sa construim, sa invatam sa pastram, sa invatam sa intretinem si sa nu mai cerem. Dar ... asta cred ca doare mai tare ca "tradarea" ... sa recunoastem ca de drept nu putem controla nimic ...