joi, 17 noiembrie 2011

Procrastinarea

PROCRASTINÁ, procrastinez, vb. I. Tranz. (Liv.) A amâna în mod nejustificat începerea unei acțiuni, în special din cauza neglijenței habituale sau a lenei; a temporiza, a tărăgăna, a tergiversa. [ < engl. procrastinate cca. 1548 < lat. prōcrastinātum: pro- („pentru”) și crastinus („ce ține de ziua de mâine”), cf. it. procrastinare, port. procrastinar, sued. prokrastinera].

Asa zice dexonline.ro. Dar nu cred c-aveati nevoie de-o definitie, o stiti si voi pe prietena noastra...(tobe, aplauze, ingeri cantand)...paampamaam: Procrastinarea. (E femeie, ca se termina cu A, ca numele romanesti de fetite. Hihi.)

 Ai de facut un eseu/proiect/prezentare/munca/hartogaraie/curatenie pana la o data limita.


 Stadiul I- Am timp


Mai e o luna pana atunci, da'ce, am innebunit sa ma apuc de pe acu? Toti o sa se apuce in ultimele 2 zile si eu fac acu, cu o luna inainte, ca oi fi eu cea mai fraiera din curtea scolii. Hai lasa, azi ma duc la film.

 Stadiul II- Mi-e lene

 As putea sa incep acum, dar totusi mai e timp si plus de asta uite ce frumos e afara, ma duc la plimbare si apoi toata dupa-masa incep macar sa scriu eseul. De dus la plimbare te duci, ca doar e frumos afara, doar ca atunci cand te intorci...nu mai e zi afara.

 Stadiul III- Sunt ocupat/a acum, maine

 Uite cate am de facut. Vasele alea nu se spala singure, Jenica mi-a zis s-o ajut sa-si faca bucle portocalii, unghiile mele nu sunt curatate si asa mai departe. Hm, am inca timp.

 Stadiul IV- Negarea

 Mai stau si azi degeaba si de maine ma apuc. Am timp, pot sta si noaptea sa lucrez la el, n-o sa-mi fie somn. Stiu ca maine e ziua Marioarei, dar lasa, n-oi muri daca nu ma duc. Ii dau un cadou asa pe fuga, beau repede o bere si vin si lucrez.

 Stadiul V-Aoleo!

 Maine trebuie sa predau eseul, jur ca nu mai fac asa ceva in viata mea!

 ...Pana data viitoare, asa-i?

11 comentarii:

alicee spunea...

Exact asa fac si eu de fiecare data :)))

Dia spunea...

Exact, exact:))Din pacate in momentul asta eu sunt in ultimul stadiu.Sau nu?Din moment ca imi permit sa citesc ci bloguri banuiesc ca is intre ultimele doua stadii:))

INTJ spunea...

nush ... eu imi fac o lista de prioritati (care nu-i batuta-n cuie) si incep sa tai de pe ea ... iar daca brusc simt ca la inceputul listei e locul lenei, si o reordonez dupa noile criterii, mi se pare logic "sa ma apuc" de ea mai intai. :P

Evelyn spunea...

Postarea asta e un studiu de caz, draga mea prietena?:))

Evelyn spunea...

Postarea mea asta e un studiu de caz, draga mea prietena?:))

Nikky spunea...

Hmmm...cine poate vrea bucle portocalii? in rest cam asa mi-a mie programu. :D

Miss Soare spunea...

@alicee-normal, asa facem toti:)))numa ca nu recunoastem

Miss Soare spunea...

@dia-eu cred ca esti la partea cu am timp, am timp:))

Miss Soare spunea...

@intj-de cand sunt aici asa fac si eu...post it-uri, biletele, scris in agenda..si cum am rezolvat ceva, tai de pe lista:D

Miss Soare spunea...

@eve-normal:>:))de pe propria experienta:P

Miss Soare spunea...

@nikky-of bre, nu prinzi metaforele..:))