marți, 27 decembrie 2011

Vorbesti sau taci?

Acum c-au trecut si sarbatorile, iar pana la postul pe care planuiesc sa-l postez inainte de finele acestui an, sa trecem la treburi serioase. Mi-am propus sa scriu, daca nu zilnic, macar la 2-3 zile MAXIM!!! :) Asa ca tineti-va bine, Im back for good. Sper ca nu ati mancat/baut prea mult si nu sunteti unul/a dintre cei care au aparut pe la stiri cu intoxicatii, indigestii si alte..."fericiri".

 Si acum:

Sa zicem c-ai un prieten sau o prietena. Apropiat/a sau mai putin apropiat/a. Cert este ca aveti cateva amintiri frumusele impreuna, ati petrecut/petreceti in continuare momente frumoase, ai fost alaturi de el/ea in momente relativ importante.

 Ei bine, si el/ea are un/o iubit/a care il/o inseala si tot orasul stie mai putin bunul/a ta/u prieten/a. Si printre acel "tot orasul"care stie de aventurile tumultoase ale celuilalt te afli si tu.

 Si atunci ce-ti ramane de facut? Ai 2 variante:
 1. Taci din gura pe principiul: "Nu e treaba mea" si astepti ca celalalt sa descopere singur sau, de ce nu, sa-i spuna altceva, nu vrei sa te bagi in viata si-n relatiile oamenilor, chiar daca sunteti apropiati.
2. Spui tot, chiar daca stii ca nu e treaba ta, dar consideri ca daca stii un asemenea lucru, nu ai niciun drept sa-l ascunzi de un om care-ar putea fi ranit.

 Eu personal as spune. De fapt am si facut-o o data si nu am fost crezuta, respectiva a ramas cu respectivul, iar dupa 6 luni, cand a inselat-o cu o alta, a vazut cu ochii proprii si s-a intors cu ochii-n lacrimi la cei care-i spusesera adevarul atunci cand ea nu vroia sa-l vada.


 Si atunci, ce facem? Vorbim sau tacem? Eu personal as vrea sa stiu adevarul...mai spuneam acum ceva timp AICI ca Minciuna te induce-n eroare, Adevarul iti da optiunea de-a alege...

12 comentarii:

Alex spunea...

Sincer?Daca ii spui si sa zicem ca ea/el te crede, ce rezolvi?In 90% din cazuri, ei se impaca:). Ei se impaca si tu ramai...
S-a intamplat si la mine de multe ori acest lucru, nu am putut sa nu ii spun, s-au certat, la cateva zile s-au impacat (flori, poate si lacrimi de crocodil), iar eu am ramas "jigodia" care s-a bagat intre el, gen "cu ce drept am spus ca X a inselat-o pe Y".
Si am ajuns la concluzia : nu e treaba mea, nu ma bag.

Dia spunea...

Si mie mi-ar placea sa stiu, deci adevarul e de preferat. Daca as stii sigur ca prietena mea buan e inselata i-as spune, chiar daca, cum ai zis si tu, risti sa nu fi crezuta. Oricum eu zic ca tocmai prin asta esti prieten bun, prin faptul ca ii zici adevarul, doar ca trebuie sa fii absolut sigura inainte sa spui asa ceva.

Andra Dan spunea...

Eu spun doar daca-s intrebata. Altfel e cum au zis si fetele, cazi tu la mijloc.
Daca persoana ma intreaba: "draga ce sa fac? da-ti cu parerea. crezi ca are pe cineva?" atunci ii spun, evaziv, ce parere am si ii las de inteles ca stiu mai multe si ca ar trebui totusi sa investigheze.

Aliceee Traveler spunea...

Si eu am zis, ei s-au impacat, noi nu am mai vorbit niciodata fiindca nu am avut dovezi si deci sunt o mincinoasa care se baga intre ei. Dar eu am ramas libera cu gandul impacat ca i-am spus, iar ea sa-si vada de viata ei si sa ii fie bine.
Imi pare rau ca ne-am certat, ca putea la fel de bine sa ramana cu el si sa nu se certe cu mine ...

Ruxandra spunea...

Si eu as spune, pentru ca altfel as trai cu constiinta incarcata. Daca nu ar crede, ar fi problema ei. Sunt destul de aiurea chestiile astea, ca se pot strica prietenii bune, dar pana la urma important e sa fi corect. Cel care a gresit va regreta pana la urma.

Anonim spunea...

cred ca trebuie sa spui, asta daca esti convins ca nu e o relatie deschisa.

Cristina Cioba spunea...

@art-exact exact!!!

Cristina Cioba spunea...

@dia-da, bineinteles ca trebuie sa fii sigura, altfel o dai in bara urat de tot...si nu cred ca ar fi recomandat sa te joci cu viata oamenilor

Cristina Cioba spunea...

@danube daughter-da, si asta e o varianta la care nu ma gandisem:) ai mare dreptate, iubito

Cristina Cioba spunea...

@alicee-probabil te-a vazut ca pe o dusmanca a relatiei lor, cineva care incearca sa se bage in relatia lor "perfecta"si din cauza aceasta a preferat sa te inlature

Cristina Cioba spunea...

@ruxandra -perfect de acord!nu as dori sa am pe constiinta faptul ca prietena mea este inselata, toti stiu, numai ea nu:) nu este corect. daca nu ma crede si nu ma mai vrea ca prietena, alegerea ei. constiinta mea macar este curata

Cristina Cioba spunea...

@anonim-uite o chestie foarte importanta, pe care ai pus-o tu-n valoare si la care eu nu ma gandisem daca stii ca ei se insala unul pe altul fara nici cea mai mica urma de jena, nu ai de ce te baga. corect, bravos!