luni, 9 aprilie 2012

Eu zic sa ne inchidem toti Facebook-ul

"Coc"postul asta de mult, insa abia astazi am reusit sa-i dau o forma finala si concreta, inainte fiind doar o idee incoltita in mintea mea mica si creata.

Facebook. Mie una-mi mananca multicel timp. Like-uri, poze, like-uri, share-uri si alte activitati nu tocmai...educative. Sigur, reintilnesti oameni pe care nu i-ai vazut de cind erai clasa a treia, cunosti oameni noi (asta-i dubioasa rau faza, eu una ma cam abtin acilea), tii legatura cu prieteni de departe. Din cite observ, s-a demodat bine de tot si Yahoo messenger-ul, pina si eu m-am plictisit de el si prefer...Facebook.

Am totusi citeva dubii:
 1. Cind cineva isi pune un status trist, daca dai like ce inseamna? Ca-l sustii, sau ca "ii placi"tristetea, deci prin urmare te bucuri de necazul altuia? Pai, sa moara si capra vecinului gen.
2. Ce e frate cu jocurile astea pe Facebook? Credeam ca suntem oameni maturi, nu ne mai prostim in halul acesta.
3. Au aparut tot soiul de aplicatii care-ti prezic cand mori, cand nasti, cand te mariti, cand iti cresc coarne. Ce naiba e cu ele si care-i rostul lor? Daca esti genul de om care-mi spui ca rostul lor e sa-ti asigure aceste informatii, te rog, e un butonel mic rosu, cu un x. Foloseste-l cu-ncredere!!!
4. Cel mai rau lucru care i se poate intampla vreodata cuiva e sa ti se dea unfriend, am impresia.
5. De ce naiba trebuie sa ne placa toate lucrurile de pe fatzaul Pamantului? De unlike de ce nu beneficiem si noi?
6. Timeline-ul asta ar fi trebuit sa fie o optiune, nu sa ne fie bagat pe gat de parca n-am avea nimic de zis. Nu??Nu-i nimic, am scris eu AICI cum scapi de el.

Voi de ce aveti Facebook? Sau de ce nu, de ce NU aveti?

13 comentarii:

Puck spunea...

bine, că eu îmi folosesc fb-ul pentru a-mi share-ui postările și mai bag și-un pic de zîzanie ca să provoc lumea la discuție despre chestii care le cred importante, sau care sunt tabu aici. da oricum e o pierdere enormă de timp și de vedere. eu te susțin.

Mili spunea...

Eu am...si sincer nu prea stiu DE CE. Nici nu am stat sa analizez problema...mi-ai dat tema de meditatie la noapte!

a spunea...

Nu am fiesbuc pentru ca mi se pare o pierdere de timp. Cu prietenii vorbesc la telefon, pe Ym (nu mi se pare demodat deloc, pe tine te vad zilnic online de exemplu) si cei care trebuie sa stie lucruri despre mine mine le stiu de la mine, nu trebuie sa le postez pe facebook. Cam atat stiu stiu eu despre Fb si cand aud de statusuri la care nu stiu cati dau like sau unlike, de relationship statusuri si intrebarile pe care le ridica, jocuri, share-uri etc atat de mult consum de enrgie si timp. Prefer sa citesc o carte, sa ma uit la un film acasa sau la cinema, sa ies la plimbari sa ies in club, cafenele, sa dansez singura prin casa decat sa stau pe net pe fb. Nu e SANATOS!

Paula spunea...

De acord! Prea ne-am cufundat în tehnologie...
Eu una, am perioade când îl închid. Mă recreez. Şi e aşa plăăăcut.

Andra Dan spunea...

Si mie-mi iroseste timp dar imi place. Poftim, eu chiar ma distrez punand poze, statusuri, dar le fac basically pt mine si 3-4 prietene, and we have fun with it. Nimic dus la extrem, fara aplicatii si jocuri. Just, having a good time. And I like sharing my thoughts, photos...and a piece of my time.

Pumpkin Pie spunea...

Am şi eu Facebook, dar nu-l mai folosesc. A fost unul dintre viciile mele. Nu mai puteam să ies din casă că primeam notoficări şi voiam să văd de la cine sunt, cine m-a adăugat la prieteni, cine a comentat. Plus că începusem să joc şi FarmVille şi am tot jucat, dar nu spre disperarea prietenilor mei, că nu le trimiteam nicio cerere, doar celor care ştiam că joacă şi care voiau.
Am trecut de faza aia, acum nici nu prea mai intru, că m-am plictisit. Mi-a plăcut şi mie la început. De fapt, pe cât de tare mi-a plăcut la început, pe atât atât de tare mă plictiseşte în prezent. Şi acum să-ţi răspund la întrebări:
1.Nu eram însă cu statusurile, cu like-urile, cu astea. Dacă dădeam like dădeam că-mi plăcea, şi mie sigur nu-mi plăceau statusurile astea în care lumea se vaită despre cât de grea este viaţa lor.
2. Cei cărora nu le place aşa de mult facebook-ul pot încerca jocurile, care sunt chiar mult mai addictive.
3. Aplicaţiile alea cred că-s mai mult de amuzament. Oricum poţi schimba rezultatul dacă nu-ţi convine.
4. Pfooooaaaa, normal! :)) Eu mă sinucid dacă-mi dă cineva unfriend!
5. Pentru că s-ar bloca pagina lu' Justin Bieber. A, da, şi-a Rebeccăi Black!
6. Nu ştiu, eu nu am timeline, slavă cerului!
Nu ştiu de ce am facebook. Mi l-am făcut pt. blog. De ce încă-l mai am, habar n-am.

Cristina Cioba spunea...

@puck- vai ce urat...zizanie!!pttii:))) misto! merci!

Cristina Cioba spunea...

@mili-ia zi mili, meditasi?:D

Cristina Cioba spunea...

@a-nu stiu cine esti, dar intr-adevar sunt online mai mereu, da'cam rar e folosit:P te pup

Cristina Cioba spunea...

@paulaa-daaaa!!apropo, mai scrie, feitto!!!:)

Cristina Cioba spunea...

*fetito-na ca ma emotionai!

Cristina Cioba spunea...

@danube daughter-dap:D asa e...daca nu exagerezi, nimic nu e daunator!

Cristina Cioba spunea...

@pumpkin pie-asa si eu=)) m-am cam saturat, intr-adevar, pierd mult mai putin timp..;D