vineri, 4 mai 2012

Love or power?

Dupa atit de mult Sex and the city, nu pot sa nu ma intreb (sau I couldn't help but wonder, cum ar zice Carrie), sa te mariti e scopul suprem in ziua de astazi?
Caci ma uit nedumerita pe strada si vad copile de 16 ani (da, la 16 ani esti un copil!!!) cu carucioare in care-si poarta mandra odraselele abia plamadite, sau din contra, de 2-3 anisori. Ma uit nedumerita pe strada si vad femei rujate in exces, fardate si carora li se vede mustata sau sunt neepilate. Ma uit nedumerita si in acelasi timp socata cand vad femei si fete tinere care nu par a sti ideea de: COLANTII NU SUNT PANTALONI! Nu, nu sunt pantaloni si nu, nu poti sa-i porti cu o bluza scurta si cu pantofi cu toc. E scarbos!


Ma uit socata si nu pot sa nu ma intreb: Unde-s femeile de altadata incaltate in pantofi inalti si care STIU sa mearga? Unde-s femeile in rochiile decente cu o croiala perfecta? Unde-s femeile care STIU SA NU se enerveze din orice rahat si care nu fac criza de apoplexie in fata unui teanc de acte sau in fata unor assessment-uri cu deadline apropiat sau si mai rau, in fata unui mail care este full in inbox de mesaje la care trebuie sa raspunda? Unde-s femeile care se indragostesc frumos, cu fluturi in stomac? Unde-s femeile care stiu sa imbine cariera cu cratita??? Uuuuunde? Unde-s femeile cu tarie de caracter care nu pica in patru labe pentru fiecare mascul intalnit in drumu-si?

Tind sa cred ca traim intr-o lume a "Sunt femeie ca sa ma marit, sa stau la cratita si sa fac copii si eventual daca este urgenta nevoie, pot accepta si betii, batai crunte sau 2-3 palme, daca le merit".

Eu sunt PUTERNICA pentru ca pot si VREAU. STRALUCESC pentru ca e NORMAL! Pot sa stau cu picioarele pe masa, mirosind a Chanel mademoiselle, pot sa fiu cu gandul unde vreau, pot sa GANDESC ce vreau, pentru ca am un creier care asteapta sa fie folosit. Pot sa fiu sexy, cuminte, rea, cum VREAU eu, fara a ma preface o secunda de dragul a ce spune lumea. Pentru ca pot si NU VREAU sa fiu o femeie banala. Nu vreau sa ma conformez standardelor lumii si sa traiesc dupa niste standarde "comun agreate".

7 comentarii:

Anonim spunea...

Ai dreptate spre ultima parte a postarii...,in prima asa si asa la faza cu ,colantii ...depindebde moda ma...uite aici Jap dupa ce k au si picioarele strambe pt ca aici nu exista vigantol...profilaxia oaselor este doar o vrajeala,asa strambe isi pun numai colanti cu pantofi cu toc!
Te urma te sustin total in toate expunerile si trairile tale,o femeie k sa fié femeie trb sa fié ingrijita in primul rand,si poti mirosi a Chanel si Dior chiar si la tara asta face parte din noi fié unde santem! Cat despre rochiile ,si ñu doar croitoresele de alta data MUTE! Fashion-ul vorbeste!
Si barbatii cred k pot intra aici ñu doar femeile ca si astia ñu mai stim care sant " maní" si care st titite!
Kiss!

Paula spunea...

Puterea înseamnă a te iubi pe tine însuţi şi a ştii ce vrei.

"Nu vreau sa ma conformez standardelor lumii si sa traiesc dupa niste standarde "comun agreate"." Mai bine de atât nici că se putea spune.

Andra Dan spunea...

Hell yeah girl !

peter spunea...

femeile acelea sunt in filme si in imaginatia ta. exceptie facand cele multe care nu sunt vizibile. sau care nu iti apar in cale.

Cya spunea...

O mare parte din starlucirea de a fi altfel vine tocmai din comparatia cu acele fiinte insipide de care amintesti.Asa ca sa ne bucuram de antiteza.Modele de viata se gasesc daca asa se doreste cu adevarat, nu avem nevoie sa ne impiedicam de ele pe strada.Diversitatea e buna.

Observ ca si tine aceleasi specimene in jur desi ne despart sute de km poate.Idiocratia e generala si omniprezenta.

Diana spunea...

Bine punctat!!

Dracul din capul tău spunea...

Mmmm, marry me ! :))