marți, 1 mai 2012

Tatuaje- moda sau teribilism?

Stim cu totii ca in ziua de azi sunt la moda diferite tatuaje, piercing-uri si alte chestii de genul acesta. Unora dintre noi le plac, altii le considera destrabalare, teribilism, penibil si asa mai departe. E firesc si acest lucru, suntem oameni, deci prin urmare suntem diferiti.

Fetele se indreapta spre floriceeleeee pe campii, fluturasii (tot pe campii), stelute (pe cer), tribale, asiatice, etc.Baietii tind spre dragoni, serpi, nume, etc.Ideea este ca fiecare dintre noi alegem ceva care sa ne reprezinte si sub NICIO FORMA sa nu ne facem un tatuaj doar pentru ca are X asa, sau si mai rau, pentru ca este LA MODA. NU! Daca ai gand asa ceva, fa-ti un tatuaj semi-permanent, de care vei scapa inainte s-apuci sa te plictisesti.

Dar stim totusi riscurile si ceea ce implica un tatuaj? In primul si in primul rand: 

  • Va ramane acolo pentru o viata, lucru care te forteaza sa te gandesti cum vei arata la 60 de ani plimbandu-ti nepotii de mana prin parc cu un dragon pe umar.
  • Operatia pentru indepartarea tatuajului este dureroasa, costisitoare iar urmele vor ramane, tatuajul neputind fi indepartat in totalitate. Culorile precum: roz, galben, albastru sunt cele care se indeparteaza cel mai greu din pigmentul pielii.
  • Risti sa fii judecat foarte usor, sau si mai rau, sa fii luat drept un neserios.
In al doilea rand, ce trebuie sa stii inainte sa pornesti pe acest drum:
  • Un tatuator cunoscut, care sa aiba un portofoliu impresionant si care sa fie laudat de persoanele care si-au realizat tatuajul sau tatuajele acolo
  • Un salon profi, curat si cu instrumente STERILE. Ai tot dreptul sa inspectezi salonul metru cu metru, sa se desfaca acul pentru tatuat in fata ta si sa vezi ca totul e intr-un mediu CURAT.
  • Ai dreptul de asemeni la indicatii speciale privitoare la ingrijirea tatuajului. Indicatii precum: apa nu are voie sa atinga tatuajul, trebuie ingrijit cu o crema speciala (Bepanthen este cea mai recomandata) timp de 2 saptamani, nu trebuie sa cojesti pielea care se aduna acolo, trebuie lasata sa cada singura si asa mai departe.
  • Trebuie sa fii tatuat cu profesionalism si de asemeni tratat ca pe un client care da bani pentru asta!
  • Nu te duce niciodata la un salon "de cartier"cu aparate improvizate!!!!

Intrebararile mele pentru voi sunt: 

  •  Ti-ai face un tatuaj sau nu ti-ai face un tatuaj?
  • Crezi ca va afecta perceptia oamenilor sau a viitorilor angajatori fata de tine?
  • Cat de mare ar fi si unde ar fi pozitionat?
  • Ar fi ceva de decor sau ceva care sa insemne ceva special pentru tine?


Daca ai deja un tatuaj:

  • Regreti vreun pic?:)
  • Ce reprezinta pentru tine si unde este pozitionat?
  • Te vezi si peste 10 ani cu el?
  • Cum este durerea tatuatului?

28 de comentarii:

iri spunea...

eu mi-as face doar daca as vedea si in bucuresti un artist care sa ma lase absolut massca. ma i-as face un pin-up girl, probabil undeva sub coaaste, pe o parte ca sa pot sa-l ascund cand am nevoie si sa-l arat atuni cand vreau:D

Tears of a Ghost spunea...

mi-am dorit de muult timp un tatuaj dar de frica durerii nu m-am incumetat multi ani. acum 2 ani mi-am luat inima in dinti si mi l-am facut. ce reprezinta...e mult prea personal, nu am nici cel mai mic regret ca l-am facut, e de dimeniune medie si nu este vizibil decat daca eu doresc asta.

Cya spunea...

Am programat pentru luna asta primul meu tatuaj.Va fi pe laba piciorului, intre calcai si degetul mic si va reprezenta un caligrafic "dream" scris in negru.Nu mi-e teama de durere, mai rea ca durerile de dinti nu are cum sa fie.Urmatorul va fi undeva in spatele lobului urechii dar inca mai gandesc grafismul/simbolistica.Si da, ma vad cu ele plimband nepotii.

sunshine spunea...

Buna.
Da, imi doresc de ceva timp sa-mi fac un tatuaj si sper sa reusesc in acest an. Nu cred ca va afecta perceptia oamenilor despre mine deoarece va fi unul mic si nu multi il vor sesiza. Pe de alta parte, daca ar fi unii care ar spune ceva, chiar nu mi-ar pasa ce ar crede. Cu persoane care judeca dupa aparente si nu vad esenta, nu am ce discuta:)
Vreau sa-mi fac un avion mic pe bratul drept. Nu ar fi de decor deoarece eu imi doresc foarte mult sa lucrez ca stewardesa si mi-ar aduce aminte pentru ce lupt in momentele mai putin placute din viata si mi-ar ridica moralul.
Te pup:*

Andra Dan spunea...

Draga mea, felicitari pt subiect!
Dupa cum bine stii, tatuajele nu sunt pt mine nici moda, nici teribilism.
Simbolistica pentru al meu am cautat-i in 4 ani, si tot atat mi-a trebuit sa ma hotarasc cu adevarat sa il fac,deci nu a fost o decizie peste noapte.
Am scris aici despre simbolurile lui: http://jurnal-de-soprana.blogspot.com/2012/03/tatuajul-si-conceptile-din-spatele-lui.html
Nu regret nimic, ma vad cu el si la 100 de ani, durerea este in functie de sensibilitate, de model, de timpul de lucru. La mine a durat 8h, si m-a durut doar in perioada "din mijloc", adica vreo 2-3h de durere destul de urata, insa la inceput (conturul)si la sfarsit (cand eram deja amortita)a fost chiar foarte foarte ok.
Mi-am facut si imi voi mai face tatuaje doar in locuri care nu pot fi vazute decat in primul rand de mine, care pot fi acoperite si cumva sa "detin controlul"asupra persoanelor care il vad si care nu. Tocmai ca sa nu am probleme la un anumit serviciu, pe scena, si asa mai departe. Este o optiune personala, nu trebuie incurcata cu profesionalismul meu, tocmai pt ca oamenii au prejudecati aiurea si imediat te catalogheaza. Dar daca niste oameni ma vor cataloga, ma vor judeca si nu ma vor vrea in preajma pt ca am ales sa astern si sa port arta pe mine, atunci cu siguranta nu ma aflu intr-un cerc prea benefic pentru mine, intrucat ar putea oricand sa ma eticheteze pentru orice altceva spun sau fac.
Suntem liberi si putem alege orice ni se potriveste, sa rezonam cu orice, sa facem un statement.
Pentru mine tatuarea este arta si statement, este un memento continuu a ceea ce sunt cu adevarat, ce am fost si ce imi doresc in viata. Nu ar trebui nimeni sa isi faca ceva pe piele permanent daca nu are cu adevarat o semnificatie pt el ca suflet, si daca nu face nici o schimbare in bine, excluzand moda si..."sa fiu sexi".
I guess you got my point :)
Hugs !

Cojocaru Nicoleta spunea...

Eu tot aș vrea unul, ceva simplu, o inimioară, de exemplu. Nu mă tem că la bătrânețe va arăta urât. Sau cu, sau fără tatuaj, tot va fi zbârcită pielea. :D

Camelia Bucur spunea...

în primul rând, nu e ”pe viață”; lucrurile au evoluat, și durerea/costul îndepărtării unui tatuaj nu mai sunt cum erau.
1 nu, nu regret deloc.
2 am unul pe umăr și unul pe încheietura mâinii
3 evident!
4 e un soi de gâdilătură, nu-i nici o durere
și nu, nu-i teribilism. e o formă de exteriorizare.

Anonim spunea...

Fetita mediocra ce vrei sa pari intelectuala,nu mai copia subiectele si ideile altora.Nu-i frumos,zau asa.Ti se vede mediocritatea si frustrarea prin fiecare fraza si consoana.

Cristina Cioba spunea...

@iri- da, asa si eu..cu cineva absolut profi!

Cristina Cioba spunea...

@tears of a ghost- unde eeee?:D

Cristina Cioba spunea...

@cyanilla latte- sa ma anunti cand e gata, bafta!!!:D

Cristina Cioba spunea...

@sunshine-eu personal te-as sfatui sa ti-l faci intr-un loc mult mai intim...:D ca sa-l poti ascunde usor. ideea e GENIALA! bafta multa multa la visul tau!

Cristina Cioba spunea...

@danube- 8 oreeeeee?? continuu? eu mi-as fi dat duhul acolo! oricum, rezultatul e minunat! sunt curioasa cat a costat, daca se poate sti:))

Cristina Cioba spunea...

@inevitable disaster- ar reprezinta ceva pt tine inimioara aia?:P

cat despre piele, ai mare mare dreptate!

bine ai venit pe blog!

Cristina Cioba spunea...

@camelia bucur-in sfarsit mi-a zis cineva ce vroiam sa "aud":D

Cristina Cioba spunea...

@anonim-nu stiu cine esti, dar din moment ce nu ai lasat numele si ai preferat sa comentezi sub forma de anonim si si mai rau de atat, habar n-ai ca se lasa spatiu dupa virgula..presupun ca nu ma cunosti, deci nu ma interesezi absolut deloc. iar data viitoare as aprecia sa vii cu argumente, nu cu atacuri idioate.

o zi frumoasa.

Tears of a Ghost spunea...

acopera foarte frumos cicatricea de la operatia de apendicita :)

Carmen spunea...

Mi se pare ca ai tendinta sa judeci exclusiv prin prisma convingerilor tale si cred ca gresesti.
De exemplu, eu! Sunt femeie,mi-am facut primul tatuaj in 1995 (nu sunt tocmai o copitita tembela,care a hotarat sa-si scrijeleasca ceva-n piele ca sa fie cool) si de-atunci am mai facut doua. Dimensiuni serioase, in zone vizibile. Tot cam de-atunci lucrez in domeniul serviciilor, pe pozitii in care stau fata in fata cu clientii(customer care, mai exact ). La interviuri am purtat mereu maneca scurta, care acoperea cam 60% din tatuaj. La toate interviurile la care am participat, am am primit jobul. Si in Romania si aici( sunt plecata din tara de vreo 8 ani). Niciodata nu mi-au fost chestionate seriozitatea, profesionalismul, sau bunele intentii, din cauza tatuajelor.

Carmen spunea...

Si ca sa raspund la intrebari:

Daca ai deja un tatuaj:

Regreti vreun pic?:_________Nu!
Ce reprezinta pentru tine si unde este pozitionat?_____Ma reprezinta pe mine (metaforic vorbind, ca nu mi-am facut tatuaj cu mutra mea :))) ) si sunt pozitionate pe umar si brat, pe piept si pe omoplat
Te vezi si peste 10 ani cu el?________Si peste 30.
Cum este durerea tatuatului?___________Depinde de zona. Cel de pe umar n-a durut deloc si nici cel de pe piept. Cel de pe omoplat m-a chinuit ceva mai mult, fiind si cel mai mare.

Carmen spunea...

Oops....mi s-au publicat comentariile si tocmai am observat ca am scris precum o cizma :D Gaurita in talpa!
Imi cer scuze, promit sa nu se mai intample :)

Cristina Cioba spunea...

@carmen- nu este nicio problema, toti facem greseli la graba!

dar eu nu am judecat pe nimeni:( chiar am zis ca mi se pare absurd sa fii judecat pt ca ai un tatuaj. doar ca asa am auzit, ca angajtorii se cam uita la asta. ma bucur din suflet ca nu am dreptate!!!!

multumesc din suflet pt raspunsurile sincere!!!:) sper sa mai revii si cu altele!

Anonim spunea...

Nu doar angajatorii! Depinde ..in japonia: ai tatuaj in timpul liceului te duci la Scoala corectionala( ai intrat acolo cam exclus de societate pe viitor)
2-ai tatuaj nu intri la piscina
3-si tatuaj by Bye la un interviú
Este valabil si pt cercei si etc!
Nici eu nu st de acord cu tatuajele nici macar nu m-a tentat vreodata sa imi fac! Cei care au imiaginez k este vreo forma de-a se exterioriza!
Sincer eu cand vad un tatuaj bun , RAU, ieftin, scump, facut in mall sau la puscarie,imi displace total! Dar gusturile nu se discuta! Fiecare om cu placerile luí! Kiss!

Anonim spunea...

Pt anonim de mai sus !
Eu sincer cred k o persoana studenta la o facultate , in alta tara culmea nu romania ñu este o pers. Care vrea sa para intelectuala!
Subliniez k personal nu cunosc pe Miss s ! Trebuia sa apara o frustrata si aici! Fetita mediocra...puffff sa-mi zici mie asa, si sa ne si intanlim dupa aia sa vedem cum iti sta cu ochii invinetiti! Nesimtita ..cam banui cine esti...

pantera_violata spunea...

Da, am 3...
Nu, nu le regret absolut deloc, ma vad cu ele si peste 5-10-20 de ani, sunt parte din mine, lucruri care ma definesc, pe care le-am invatat. Am cate un citat pe fiecare sold si unul pe spate, intre omoplati. N-au durut, a fost putin deranjanta senzatia, dar nimic de nesuportat...

Cya spunea...

Gata, l-am facut!Am un minunat motto in negru pe glezna care-mi va aduce aminte mereu sa nu uit sa mai si visez.Astept sa se vindece si revin si cu o poza.Signed by - proudly me :D

Cristina Cioba spunea...

@cyanilla-astept poza pe maaaaaaaaail, il gasesti la contact! sa-l porti sanatoasa si sa fii iubita! si sa nu uiti niciodata sa visezi;...

Cya spunea...

Iata-l: http://twitpic.com/9xxp0t (usor difuz pe alocuri caci inca se vindeca, momentan am mancarimi)

Cristina Cioba spunea...

e wow! felicitari si sa-l porti sanatoasa!!:)