joi, 5 iulie 2012

Despre diete

Trebuie sa va spun de la bun inceput ca sunt de acord cu ele. Inainte sa-mi sariti in cap si sa spuneti "Pai da, o viata intreaga mancai ca o purcica si-acu tii dieta", va zic ca in mare parte sunt de-acord si cu afirmatia voastra, insa cu siguranta sunt si alti factori in afara de mancare (constitutia fizica, mostenire genetica, stres, etc) care pot face kilogramele sa vina...fara numar, fara numar, fara numar si atunci trebuie sa spui "Stop" si sa iti schimbi putin stilul de viata.

Cea mai mare prostie pe care poti sa o faci cind te decizi sa tii o dieta, e s-apelezi la cele fulger. Si cum cel curat s-arunce primul piatra....nu pot s-o fac! Am cazut si eu in pacatul sa vreau sa apelez la una. Si anume cea cu 3 zile mere, 3 zile orez fiert, 3 zile iaurt degresat. Da, imi dau si eu seama c-as fi slabit fulger si tot fulger as fi pus si la loc, insa planul meu parea bine pus la bataie. Tin dieta asta, apoi trec pe regim de bun simt (mananc de toate, dar putin si nimic dupa 6) si fac jogging. M-am lasat pentru ca...Oare pentru ca ce?!?!?! Ma rog, stiti cu totii efectul acestor diete: yoyo. Tot ce dai jos, pui la fel de repede. Deci din start- Un mare NU.

Daca ne luam dupa toate dietele, toate-ti cer sa mananc echilibrat. Sa nu te infometezi si sa mananci putin din orice, calculandu-ti caloriile pe care le ingerezi. Lichidele joaca un rol foarte important aici, 2l de apa pe zi vrandu-se a fi sfinti. Mancatul seara iarasi- interzis. Miscarea conteaza foarte mult, pentru a-ti tonifia muschii si bineinteles- si pentru a slabi.

Acum sa trec totusi la intrebarea mea: Cum ati slabit eficient si fara efectul yoyo? Ce metode ati folosit? Ati tinut multe diete?



5 comentarii:

iri spunea...

uite, eu zic sincer: am slabit aproape 20 de kg in sa zicem...2 ani (da, eram o adolescenta fffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff grasa): am jucat tenis, am facut pe bicicleta medicinala, nu am mancat deloc paine si nu am baut deloc acidulat. dulciuri da. e perioada fff lunga, dar erau si multe kg. cam 1 an si ceva, aproape 2, m-am mentinut pe la 53-54 de kg. acum m-am ingrasat iar vreo 6-7 kg, dar vreau sa trec din nou la fara paine si ne-acidulat. sper ca pana la toamna sa reusesc sa le dau jos :D

Felicia spunea...

Cred ca sportul este solutia cea mai buna. Normal ca trebuie sa renunti dulciuri, fast-food, sucurile acidulate sau mancaruri grase. Sa bei doi litri de apa pe zi(eu beau 3). Si mai trebuie sa ai si rabdare doar nu vrei sa dai jos 10 kg in 5 zile. Dar in principiu trebuie sa-ti spui fundul la miscare

Fata cu Cafea spunea...

Eu am incercat acel regim disociat. Chiar a functionat, desi a aparut efectul yoyo, dar nu asa de mult.

Cya spunea...

N-am tinut in viata mea dieta...mai mult de o zi.Imi lipseste consecventa.Dar mi s-a echilibrat in mod fericit greutatea de-a lungul anilor scursi intre 20 si 30 cat voi implini anul asta.Cineva spunea candva ca daca celulita si 2-3-5 kile in plus sunt cele mai mari probleme ale noastre, apoi ne numaram printre cele doar cateva procente de oameni fericiti de pe pamant.

Chrisstine spunea...

Nu stiu ce stil de viata ai si mai ales ce metabolism, insa prietena mea cea mai buna, care, vorba ta a mancat mai toata adolescenta fast food si nu prea s-a lipit de sport, s-a apucat acum aproape 2 luni de dieta dukan. O dieta permisiva si foarte bine structurata pe etape si care se concentreaza foarte mult pe metabolismul fiecaruia, altfel spus e suficient de flexibila incat sa ti-o faci cum iti place. Poti citi mai multe pe internet ca sa nu te plictisesti citind comentariul meu lung.
Foarte pe scurt: prietena mea are 1.55 inaltime si avea cam 58 de kg.
Acum are 49 de kg si nu se resimte deloc dupa dieta dovada ca desi a incheiat-o nu simte nevoie sa se arunce in dulciuri si s-a obisnuit sa nu consume deloc paine.
Singurul downside al dietei este ca noi fiind amandoua in Londra, nu am gasit chiar toate cele necesare dietei, gen tarate de ovaz, la niciun magazin asa ca le-a exclus nu le-a inlocuit cu nimic.
Sper sa iti surada ideea si daca te convinge sa iti dea roade ca si ei.