duminică, 26 februarie 2012

Asculta-ti inimioara dar ai si niste creier

Desigur, il aprob si jos palaria la nenea (sau mai degraba tanti)care zisa "Asculta-ti inima". Dar ce te faci cand dansa te impinge numa la prostioare? Aaaa..? Mind vs heart 0-1, a?

Se zice ca e bine se inveti din greselile altora. Asa este. Numai ca prostia este ca eu una nu invat nici din ale mele (pe care le mai si repet de 2-3 ori, ca lectie).

Unii oameni se gandesc in felul urmator "Greselile sunt lectii, e ok daca gresesti". Da, e ok, dar cand incepi sa repeti greseli, alea nu se mai numesc greseli, ci lucruri facute cu buna stiinta. Nu Einstein zicea ca nebunie inseamna sa faci acelasi lucru de doua ori si sa te astepti la rezultate diferite.

Pe principiul asta putem gresi o viata intreaga...o viata intreaga de repetitii de greseli, ca o nebunie continua care nu se mai termina.

Cand nu te gandesti la consecinte mergand pe "fie ce-o fi, oricum invat ceva din asta". Cand nu-ti pasa.

Dar de la un punct acolo nu-ti mai permiti sa gresesti. Te gandesti ca viata e o suma de evenimente, iar actiunile si faptele tale nu numai ca se rasfrang de fiecare data asupra ta (karma's a bitch), dar te si definesc ca om.

Asa ca si sufletul asta...mai usor cu tine, avem si creier. Si parca oricum nu merita sa te pierzi in tine.

5 comentarii:

peter spunea...

incerci marea cu degetul? - m-a intrebat o pretena f bua care muri prea devreme. ce sa-ti zic? incearca, experimenteaza. ai timp destul. si nu-ti fa probleme. ca sa simplific: viata e loterie. :) cu drag, p.

Cristina Cioba spunea...

@peter-da, e loterie...dar poti totusi sa-ti gandesti actiunile..si ar fi bine sa o si faci. merci mult, peter:)

Fata cu Cafea spunea...

Stii cum e, ca abea dupa ce facem greseala o realizam, asa ca de ce sa ne mai stresam sa ne gandim ce cum si`n ce fel?! :)) Te lovesti de pana`ti spargi capu` :)).

Have a nice day!

Cristina Cioba spunea...

@lady-asa este...te lovesti, te lovesti, da poate macar inveti..

Fata cu Cafea spunea...

Inveti dupa ce ti-l spargi :)), capu