duminică, 19 februarie 2012

Al 3lea Valentine's cu voi

Ela, o bloggerita tare draga mie, a scris un articol bun bun de tot despre Valentine's day cu titlul "Hai sa ciocnim" AICI si chiar va rog sa-l cititi!

S-a terminat intr-un final toata nebunia asta cu Valentine's day. Aici, in UK, totusi parca nu a fost asa mare "circ"cu ziua asta. Felicitari, trandafiri, ursuleti si asa mai departe, dar standuri mici.

Si anul trecut cam la vremea asta, va scriam AICI un post despre Valentine's day si acum doi ani AICI.

Parerile de atunci in principiu sunt cam aceleasi si azi. Sunt la fel de scarbita, pentru mine nu prea exista sarbatoarea asta, era sa si uit de ea anul asta. Nu m-am omorat niciodata dupa ursuletii de plus, nu m-am omorat niciodata dupa "inimioare" (Cand toti copiii desenau inimioare eu desenam soarele si floricele, ca sa stim de unde se trage)

Nu sunt o insensibila, am si eu suflet si implicit hormoni care se sensibilizeaza la iubirea adevarata, amorul "neconditionat"(care apropo, NU EXISTA! Oricat de mult ai iubi, te mai gandesti si la tine, ca ai si tu un instinct, un spirit de conservare care misca p-acilea), la floricele (V-am mai zis cat urasc trandafirii rosii, da?) si la dulcegarii. Si cu toate astea, nu stiu de ce, instinctiv, asociez Valentine's day asta cu "14, 15, 16 ani". Nu stiu de ce. Nu stiu de ce nu pot sa vad un cuplu casatorit, sau niste oameni la 20 si ceva de ani-vorba aia-, maturi sarbatorind asa ceva.

Adica ce, dom'le, noi nu ne iubim? Daca nu postam pe Facebook poze "pupicioase", daca nu scriem pe Wall-ul nostru "happy Valentine's, iubitule", daca nu ne batem pe locuri cu restaurant cu restul cuplurilor "iubiricioase" inseamna ca nu suntem un cuplu real. Suntem degeaba, fake, alandala.

Pacat ca multe pisi se chinuie sa faca cine romantice, cand ele habar n-au sa faca un cartof prajit fara sa se scurga uleiul din el sau sa il arda, ca intr-un final sa apeleze la faimosul "catering". Pacat ca femeile chiar isi cumpara lenjerie intima pentru ziua asta (Daca nu ma-nsel am mai zis intr-un post ca daca ajungi la punctul in care sa-ti cumperi lenjerie pentru a-ti "salva" relatia e tristtttt...). Pacat ca barbatii dau bani garla pe trandafiri care ingheata cat ai zice "Valentine's day".


Si o poveste amuzanta: Un amic de-al meu, acum vreo 2 ani, cand avea o relatie de vreo...5-6 anisori, cumpara si el un inel de Valentine's sa i-l dea fetei. Prostia a fost ca el saracu'n-avea de gand sa o ceara, ci doar sa-i faca o mica atentie. Iar cand a scos inelul, ea a zis cam dupa vreo 5 secunde (Fara sa zica el ceva!!) "DA". Ei, si imaginati-va voi ce distractiv a fost cand a trebuit omul nostru sa-i explice ca nu se lasa cu nunta...

Eu dac-ar fi sa sarbatoresc ziua asta, m-as multumi cu un set de pahare din acelea frumoase, rotunde, pentru vin si un vin buuuun, vechi.

Voi ce-ati facut? Sarbatoriti, nu sarbatoriti? Va place, nu va place? De ce da, de ce nu?

10 comentarii:

iri spunea...

heeeeeeei sa stii ca faza aia cu lenjeria intima nu e chiar asa de lame :)) adica ok, nu cumperi pentru a-ti salva relatia, dar chestii noi din cand in cand can really spice things up:D

peter spunea...

mult iubita si stimabila rebela. atat lingeria entima, cat si alte delicatesuri - printre care si paharele plus vinul matale al' vechi - nu trebe sa fie cronometrate in acord cu velentainzdei. atata timp cat velentainzdei, ca si alte serbetori de altfel, sunt castrate de catre spiritul mercantilist, ramane ca cei carora li s-a facut lehamite si ii imboldeste umorul, sa ia in maini haturile si sa le-o traga comersantilor. cu respecte. semnat: anonim.

Ela spunea...

Ma uit eu in blogroll sa vad ce postari cu Valentine`s day gasesc ca sa ma amuz sau sa vomit(cat de rea pot sa fiu,mai!of of oof!)sau poate sa se nimereasca sa gasesc vreo postare pro Valentine`s day spusa din alt punct de vedere care sa ma faca sa ma umplu de admiratie.Dau,dau,dau de mouse in jos si ce vad? "Al 3-lea Valentine`s cu voi"!Zic:"She`s back" (intre timp am descoprit ca ai mai facut o postare inainte dar pe asta inca nu am apucat sa o citesc)!Deschid blog-ul si cand citesc nu imi vine a crede.
Multumesc mult pentru ca ai recomandat postarea mea,am scris-o asa intr-un suflet si desi stiam ca o sa naste controverse,am zis da-o naibii,hai sa risc!

Imi place si punctul tau de vedere,nici nu aveam alte asteptari decat unele deosebit de bune si nu mi-au fost inselate.

Te pup si inca odata multumesc!

silviu mihai spunea...

Ce postari de Valentine's day...Tipic a la romani!:))

Felicia spunea...

welcome back! Nu prea le am cu ziua indragostitilor, dar prietenul meu a spus un banc care m-a amuzat. E ceva de genu : "Iubitule, astazi e ziua indragostitilor!" "Si, ne-au invitat pe la ei?". Mie mi s-a parut simpatic :)

Cristina Cioba spunea...

@iri- da...asta asa e! dar cand cumperi dde valentine's e aiurea...nu?:-s

Cristina Cioba spunea...

@peter- corect corect.:P

Cristina Cioba spunea...

@ela-nu ai pt ce iubito, mi a placut mult postarea ta!

Cristina Cioba spunea...

@silviu mihai-sa o iau ca pe un compliment?

Cristina Cioba spunea...

@felicia-buna, buna asta=)))