vineri, 24 februarie 2012

Veniti din tari civilizate, da'tot tarance proaste sunteti

Asta se intampla cand stai la camin. Ori ajungi la un consens, ori te certi ca chiorii.

E, si cica romanii-s aiurea. Sus in sus si-n jos. Nesimtiti, hoti, nespalati si alte apelative care mai mai ca te fac sa nu-ti vina a zice ca esti din Romania, iar cand o faci sa-ti vina sa intri in pamant ca se uita aia la tine de parca ai fi raios sau ai avea un corn cu ciocolata in frunte.

Austria, Germania, tari civilizate ce dracu. Jos palaria. Nemtii si austriecii- oameni dom'le, curati, civilizati, muncitori, punctuali. Oameni, nene, ce naiba?!

Ete nu-i asa. Va zic asta din proprie experienta cand ii vad cum se poarta-n societate, cum ragaie ca niste porci ciudati, cum se baga-n fata la cozi, cum injura ca birjarii, cum mananca ca purceii de la mamaia de la tara (n-are, dar altii au)

Am in apartament 2 colege (pe langa min si o alta romanca). Simpatice rau fetele, una Austria, alta Germania. Ce stiu ele sa faca (zici ca incerc sa vand gadget-uri-da'daca vreti, io vi le vand pe fete, vi le dau si gratis): Sa lase par in dus (asta e preferata lor), sa lase teancuri de vase nespalate, sa lase usa NEINCUIATA noaptea ca ele se incuie in camera ca paranoicele (da'poate eu n-am chef sa ma baricadez cand se poate incuia usa principala), sa verse nectar de portocale pe podeaua din bucatarie si sa ne lipim cu toatele, ca magnetii.

Si acum tineti-va bine, asta e punctul tare: Sa URCE PE DULAP TOATE conservele si sticlele de bautura. Stati asa, nu va faceti cruce inca. Pe langa sticle si conserve de bautura pun si BORCANE. Ete, ce-i drept, spalate. Pai ma nesimtitelor, in loc sa le puneti dom'le la gunoi (care vorba aia, nu trebuie sa te urci pe scaun s-ajungi la el), va urcati si le puneti sus?

Intr-o zi, zic sa fiu fata gigea. Ca intotdeauna de altfel. Am adunat frumos toata mizeria, am dus gunoiul, am strans prin bucatarie, spalat vasele, sters aragaz/cuptor cu microunde, maturat/spalat pe jos, tot tacamul. Si am adunat si sticle/borcane/conserve si le-am pus in una bucata punga mare de gunoi si le-am scos pe hol. Ei, cine le-a dus dom'le la gunoi? TOT EU, ca deja miroseau...

Nu mai vorbim despre tot felul de personaje dubioase care intra-ies-intra-ies din bucataria noastra invitate de marea putere, Austria.

Am incercat sa purtam o discutie CIVILIZATA (noi, ROMANCELE din tara lu Papura Voda). N-a mers. Ca domnisoara se plangea ca aude usi trantind noaptea si ca atunci cand venim in timpul saptamanii acasa noaptea sa nu mai trantim usi (Ora 1 noaptea aproape, eu in pijama, ea tocmai venita din oras).

Ei? Ce ziceti? Va plac fetele mele?

Pai ce e de facut cu fetele astea, gigica?

31 de comentarii:

Colega de camera romanca spunea...

Intr-o zi fetele acestea vor avea un accident daca continua asa...ti-o jur!

Lorena spunea...

imi place modul de gandire al colegei tale de camera:)))atitudine!

Lauren spunea...

Asta se intampla cand te muti cu persoane pe care le cunosti.. Regula 1 cand te muti cu cineva in casa: sa-l cunosti! Nu mai merge pe principiul "sunt din strainatate, deci sunt ok" ca uite ca nu-i chiar asa.. :*

Unknown spunea...

propun sa apelezi la varianta mai putin civilizata de a discuta:)))))))))))),in locul tau le mai puneam si eu niste borcane si gunoi acolo in camera la ele,sa fie treaba treaba :))

Ela spunea...

Este si normal sa fie asa.Ce,daca sunt straini inseamna ca nu sunt oameni?!Romani,unguri,englezi,nemti,cu totii avem specimene dintr-astea...

Apropos de fete si ce sa le faci,daca nu a mers cu o simpla discutie atunci incearca sa ignori.Poate o sa fie mai greu pana te obisnuiesti sa faci asta dar cu timpul o sa reusesti sa ajungi la performanta de a nu mai observa niste chestii sau macar de a nu te mai enerva.Tu fa-ti curat la tine,respecta ce e de respectat,fi amabila,ca cine stie ce se va intampla in viitor.O sa o pateasca ele cumva si or sa ajnga la vorba ta.

juazzshop spunea...

Dap been there, done that. Ce e de facut? eu de felul meu spun lucrurilor pe nume si asa am facut si cand am stat cu 3 printzese. S-a ajuns la cearta, normal, deci te sfatuiesc sa le ignori daca nu pricep ele de buna voie ca un minim de igiena e necesar nu numai pentru confortul psihic ci si pentru sanatate.

Anonim spunea...

Te-ai gandit ca pastrau borcanele ca sa le recicleze, cum se face peste tot in tarile civilizate?

Paula spunea...

Lauren, are dreptate. Când te muţi cu cineva: să-l cunoşti! Am păţit-o şi eu, în ţară. Oricum, mi se pare cea mai groaznică experienţă, să împarţi o cameră sau o locuinţă cu cineva necunoscut. Pa, pa intimitate. Plus că trebuie să-i suporţi şi ăleia toanele. Eu n-am putut, peste ce am dat, am renunţat la cămin.

Miuri spunea...

Pfff.. Altuia i se intampla sa se mute cu cel mai bun prieten si sa ajunga sa-si doreasca o Austria si-o Germania :))

Cristina Cioba spunea...

@colega-stiu:))

Cristina Cioba spunea...

@anonim-da, m-am gandit de o mie de ori la asta si le-am si intrebat daca sunt acolo in scopul reciclarii. eu nu mananc conserve, reciclez doar peturi s.a.m.d... iar domnitele au zis ca le arunca, dar le e mai comod se le puna pe dulap..(?!?!!?really?) si pana la urma tot eu le-am aruncat, datorita mirosului "frumos"de bautura din sticle...

Cristina Cioba spunea...

@lorena-pai daca n-are de ales, saraca...deja nervii sunt intinsi pe coarda asa, la maxim:))

Cristina Cioba spunea...

@lauren-da, dar fiind camin, din pacate nu-ti alegi colegele...

Cristina Cioba spunea...

@preciousboutique-acum s-a facut un program de curatenie...sper sa nu fie nevoie:))

Cristina Cioba spunea...

@ela-stiu ce spui si iti dau mare dreptate si apreciez faptul ca esti foarte diplomata...insa... prostia e urmatoarea: cand traiesti si tu in mizeria lor...e trist:(

Cristina Cioba spunea...

@juazzshop-ce se intamplase la tine si ce le-ai spus?:)) s-a ameliorat dupa "mizeria"?

Cristina Cioba spunea...

@paula-vaidemine:( da tu ce patisi?si unde locuiesti atat?

Cristina Cioba spunea...

@miuri-=))) buna buna asta!sunt convinsa ca se poate si-asa!

Felicia spunea...

Cand sor-mea a terminat facultatea in Germania, si si-a gasit de munca acolo, si-a inchiriat un apartament si a zis sa-si ia si o colega de apartament, ca sa nu stea singura. Initial totul a fost OK, dar dupa aceea, sor-mea a observat ca, nemtoiaca ei, habar nu avea ce inseamna aia curatenie. Intr-o zi, colega ei a rugat-o sa faca curat, pentru ca ea va veni cu un baiat acasa. Ce-a facut sor-mea: a luat toata mizeria din camera ei si din sufragerie si pus-o in camera colegei ei. Cand a venit aia acasa si cu baiatul ala, si au vazut ce era in camera ei, ala a fugit.....Noroc ca tipa are simtul umorului si s-a prins ca era o gluma. Apropo tipa este nemtoiaca si acum este cea mai buna prietena a ei. Mult noroc cu colegele tale, eu nu cred ca as fi avut atata rabdare cu ele cum ai tu...

morphine spunea...

colega mea de apartament nu stie ce e praful de curatat,asa ca pur si simplu nu curata aragazu':D

my work here is done!:))

Paula spunea...

Eu am stat în Bucureşti, la un cămin particular. Un fel de viluţă în stil cămin. Cu încă trei fete în cameră. Caractere îngrozitoare am întâlnit, asta am păţit. Şi credeam că eu sunt aia dificilă. Mi-am dat seama că sunt doar prea amabilă câteodată. Şi când zic îngrozitoare, din acelea cu care nu poţi supravieţui sub acelaşi acoperiş. Şi nu, nu sunt sfântă.

Paula spunea...

Btw, Miss Sunshine, glade to have you back. Să ai spor la scris!

Mereu aici,
(chiar dacă nu-ţi arăt asta prea des prin comentariile mele)
Paula

Cristina Cioba spunea...

@felicia-ce tareee:))))) misto rau faza!

te pupiiiccc!

Cristina Cioba spunea...

@morphine-si de ce nu o pui la punct nitel?:D

Cristina Cioba spunea...

@paula-merci mult pt aprecieri..stiu ca esti mereu aici!!!:*

offf, pai si ce nu le-ai pus la punct nitel?ce faceau, nenorocitele?

Lady Vintage spunea...

Si eu am patit-o la fel cand am locuit la un camin in Germania. Ordonata de felul meu, imi spalam vasele, spalam dupa mine la dus, camera oricum era "oglinda". Dar de fiecare data mizeria era la loc. Sa-ti dau un exemplu: era 15 oameni pe palier la o bucatarie, intr-o zi i-am chemat pe toti sa facem ordine in frigider. Rezultatul: am gasit alimente care expirasera de 3 (??!!!!) ani!!! Halal tara civilizata. Apoi i-am rugat ca macar odata pe saptamana sa facem ordine in bucatarie si sa spalam la dus. Rezultatul: au spart toate geamurile de la masina alor mei, care au venit in vizita o saptamana, de a trebuit sa platim 2000 de euro pe geamurile noi. De atunci m-am lecuit de camin:-( Cred ca solutia e sa le spui cu binisorul, fara sa incerci un ton autoritar. mai bine cu blandete, altfel cine stie cu ce borcan te pomenesti in cap...

claudia spunea...

Daca ai stat macar o data-n viata la camin, clar ai patit-o :))! Eu am ajuns la un moment dat la capu' mamicii ei de rabdare si am facut lista : in fiecare zi facea una dintre noi curatenie. Care avea ideea de a nu face, ii lipeam numele pe usa (sa se vada mare pe coridor ) cu mentiunea " X, vezi ca azi trebuie sa faci curat!". De rusine faceau , daca de altceva nu, faceau :))!

Anonim spunea...

kill za biatch!!!!!!!! super glue in par!!!! (just kidding..or not?:p)
In ultima vreme am tot auzit faza asta cu colegii de camera super, mega extra imputiti...cred ca e o moda si suntem noi in urma!!!
Succes ,sper sa gasesti o metoda de intimidare:d
tina

Cristina Cioba spunea...

@Lady vintage-bine ai venit, papuso!

vai ce nebune...pfoai, si nu ati depus plangere, nimic???

Cristina Cioba spunea...

@claudia-aici nu ne cunoastem intre noi cu aia din apartamentele de langa..deci pot sa pun pe hol, ca e doar un nume si atat:)) dar buna, buna asta!

Cristina Cioba spunea...

@tina-foarte draguta esti:)) dar super glue-ul nu cred ca rezolva nimic:))