luni, 4 iunie 2012

Cred c-avem suficienta poluare

Asa ca hai sa fim VERZI macar astazi, ce spuneti? Va propun o mica incursiune in lumea verde a celor de la http://energie-verde.ro/


In primul rind haideti sa definim termenul de "Energie verde". El se refera la surse de energie regenerabile si care nu polueaza (Cat de minunat suna asta!). In ziua de astazi nu se mai pune problema ca NU EXISTA calea de a nu polua. Deoarece ea exista. 


Recent am devenit interesata de "Gandirea verde"si de panourile solare auzind ca aceste energii sunt cele care ne ajuta pe NOI, oamenii de rind sa ne reducem costurile facturilor deci prin urmare costul traiului de zi cu zi. Avantajul mare este ca Romania dispune de un potential enorm solar si eolian, deci...de ce nu?!


Despre turbinele eoliene am auzit pentru prima oara la scoala. Ce sunt ele? Ei bine, aceste turbine sunt niste masini care transforma energia cinetica a vantului in energie mecanica care poate fi transformata ulterior in energie electrica. Turbinele eoliene au o istorie lunga. Prima a fost folosit in anul 200 inainte de Christos in Persia. Prima turbina eoliana ce producea curent electric a fost realizata in laorator in 1887 de catre James Blyth in Scotia. Prima turbina eoliana pentru energie electrica a fost instalate in Statele Unite ale Americii in anul 1888 iar in 1908 existu deja instalate 72 de astfel de turbine avand puteri de la 5 KW pana la 25 KW. Prima turbina eoliana conectata la reteaua publica de energie electrica a fost in 1954 in Islanda aband o putere de 100KW.
In prezent cea mai mare turbina are capacitatea de 6MW avand o inaltime de 198m si un diametru de 126m. Aceasta turbina a fost produsa de o firma germana renumita dar sunt semnale ca acest record va fi doborat in curand de o alta firma britanica.

Unde gasiti cele mai bune turbine eoliene??? Cu siguranta la cei de la energie verde, AICI. O gama larga de produse din care puteti alege cel mai bun lucru pentru confortul dumneavoastra. 

O alta sursa de energie despre care as dori sa vorbesc este cea a panourilor solare, denumite si fotovoltaice. Ce fac ele? Transforma lumina in energie electrica. Sa va explic putin cum functioneaza: Pentru a primi energie de la soare avem nevoie de un panou solar care este compus fie din una sau mai multe celule solare. Celula solara absoarbe o parte din particulele de lumina ce cad pe aceasta, numite si fotoni. Fiecare foton contine o cantitate mica de energie. Atunci cand un foton este absorbit, acesta elibereaza un electron din materialul celului solare. Deoarece fiecare parte a celulei solare este conectata la un cablu, un curent va trece prin acesta. Celula va produce electricitate ce poate fi folosita instantaneu sau inmagazinata in acumulatori.

Doriti sa configurati un sistem fotovoltaic? Nicio problema, cei de la http://energie-verde.ro va sunt alaturi, oferindu-va un preturi, informatii, formulare si chiar si modele de aplicatie!


Sper sa va fi starnit interesul privitor la Energia Verde si sa va fi facut sa va doriti sa fiti mai "Verzi"chiar de astazi. Puteti incepe prin aruncarea unei priviri pe site-ul profi  http://energie-verde.ro chiar acum! Site-ul este fantastic, are un design simplu dar "eye-catching", va ofera documentare si informatii serioase, oferite de adevarati specialisti! 

Niciun comentariu: