vineri, 16 noiembrie 2012

Spiritul Craciunului




Iubesc Crăciunul. Always did, always will. Este cea mai frumoasă sărbătoare existentă pe lumea asta micuță. E poate singura zi din an în care toate familiile se reunesc și mănâncă împreună, petrec timp împreuna, se bucură unii de ceilalți și toate astea într-un cadru frumos, cu brad roșu, luminițe, băuturi calde, miros de portocale și mâncare cu miros îmbietor care abia așteaptă să fie scoasă din cuptor.

Îmi place la nebunie să ofer și să primesc cadouri. Pentru mine cadourile oferite nu sunt un gift card sau un voucher sau și mai rau-bani, ci povești, adevărate istorii legate de caracterul, personalitatea și preferințele persoanei respective. Deci prin urmare încerc pe cât pot de mult să nu cumpăr rahaturi inutile (cred că v-am mai spus cât urăsc orătăniile de pluș sau cănile, da?). Am scris AICI un post despre cadouri și viziunea mea.

Problema e că cineva îmi tot dă Crăciun și apoi mi-l ia. Și anume: deștepții ăștia de aici au împânzit orașul de brazi, luminițe, cadouri, colinde. Doar că asta nu ma face să am mai puține examene, să vin mai repede acasă sau să vină Crăciunul mai repede.

Apogeul a fost când aseară plimbându-mă prin oraș cu un bun prieten chiar m-am simțit ca și cum ar mai fi două zile până la Crăciun. Datorită mașinii de la Coca-Cola cu care v-am atașat poză la începutul articolului. Retrag, apogeul a fost când lumea stătea la coadă să facă poze cu ea. Nu, retrag, zăpada artificială era apogeul.

Crăciun înseamnă acasă. Indiferent dacă aș fi în Aberdeen, în Paris, în Granada, tot acasă este Crăciun. Și vreau să cred că oricât de departe aș fi tot voi fi acolo de Crăciun. Mereu.

Ce înseamnă pentru voi Crăciun?

6 comentarii:

Cya spunea...

Craciunul, in viziunea-mi cinica, e doar o zi libera.
Asacum il descrii tu,eu il vad avand loc in contexte mult prea incorsetate de clisee, vezi - zapada musai, cadouri, cozonac, etc.Ce treaba au astea cu originea sarbatorii pana la urma? O familie modesta, care a mai tinut si post si care face cadouri simple celor dragi dupa masa de craciun fara excese cred ca intelege mult mai bine "spiritul" sarbatorii decat majoritatea mercantilizata care da heirup in stil capitalist sfortandu-se sa simta ca e craciun.Dar cum nu fac parte din nicio categorie extrema, ma multumesc sa observ de pe margine evenimentele de factura religioasa.

Fata cu Cafea spunea...

Ca de obicei, ne grabim!
Craciunul pentru mine este egal cu mirosul de portocoala din casa, scortisoara si geamurile aburinde de caldura din casa. Pe scurt. :)

Cristina Cioba spunea...

@cyanilla- eeei, esti rea!!!:(

Cristina Cioba spunea...

@izabella-of, m-ai indus in starea aia, ce-ai facutttt?:))

Fata cu Cafea spunea...

:)))) Mai e putin!

Anonim spunea...

E frumos si nostalgic ceea ce ai descris tu. Pentru mine Craciunul e cea mai frumoasa sarbatoare, singura care ma atinge la inima, singura care imi emana caldura, oricat de iarna ar fi afara, e o atmosfera magica, cu mii de luminite. Pentru mine Craciunul inseamna sarbatoare in familie, desi n-am avut parte niciodata de asa ceva, inseamna caldura si bunatate, inseamna miros de prajituri si de clementine, inseamna brad impodobit la care sa ma uit noaptea singura in camera cum sclipesc luminitele, inseamna platoul intins pe masa, inseamna timp alaturi de cei dragi, dar si munca multa si bucatareala :))

PS. Multumesc ca m-ai pus la recomandari! Abia azi am vazut si imi cer scuze ca nu am observat mai devreme, trebuia sa-ti multumesc din timp :)