vineri, 15 aprilie 2011

Cât de obosiți suntem noi

Veșnic și zilnic aud oameni plângându-se ”Mi-e somn, nu ies la plimbare”, ”Sunt obosit, am dormit puțin”, ”Aș mai dormi”. Ce nu e în regula cu asta? Că viața trece....

Eram alții. Eram copii și alergam de dimineața până seara pe coclauri și eram murdari și DELOC obosiți. Ne jucam de la ascunselea, până la sticluța cu otravă, elastic, păpuși și etc. Le știți și voi, thats not my point, deci n-are rost să le înșir. My point is: Când vroiam să plecăm într-un alt parc decât cel în care știau părinții noștri că suntem făceam ca-n bancu ăla: Un copilaș strigă la geam de cel puțin 100 de ori ”Mamaaaa, mamaaaaa”. Într-un final iese o femeie la geam și copilul zice ”Cheamă-l pe tata”.Cam așa, deci nu sunam, că nu știam noi ce-i aia telefon. Atunci se asortau roșu cu movul și cu portocaliul, că oricum hainele ajungeau negre by the end of the day. Atunci nu conta că nu mâncam 10 feluri de dulciuri pe săptămână. Și nu știam ce-i aia Counter strike sau jocuri cu get barbie dressed, dar știam ce-i aia Nu te supăra, frate. Îi rugam de fiecare dată pe părinți dacă ”Pot să vin cu X să ne jucăm acasă?” Habar n-aveam ce era aia țigară și dacă aveam atunci fumam pe la colțuri și ne frecam de 10 ori cu iarbă pe mâini să nu se simtă.Citeam și ne uitam la Tv la desene. Nu ne uitam la ele online Vroiam să comunicăm cu o prietenă din alt oraș?Scriam scrisori și în cel mai bun caz, o dată pe lună ne sunam pe telefoanele fixe. Nu sunam când vroiam ca x să coboare în fata blocului. Strigam la geam. Și era bine. Eram fericiți. Noi nu am avut bone, că noi mergeam vacanțe-n șir la bunica la țar. Nu ni se dezinfectau biberoanele, ci dacă-l scăpam pe jos, aia era. Poate d-asta nu ne îmbolnăvim lunar.

Acum???

Roșu cu mov și cu portocaliu nu se mai asortează. Iar hainele care nu-s de la Zara nu mai sunt bune. Acum sunăm de fiecare dată când vrem ceva. În loc să ne întâlnim să luăm aer vorbim pe facebook. Nu mai ieșim să ne plimbăm. Că suntem obosiți. Nu așteptăm weekend-ul ca să ieșim în natură sau la distracție. Ci-l așteptăm ca să adunăm încă câteva ore de somn la viață. Sau câteva ore de viață la somn?Cum să zic??? Vorbim în neologisme cu ok, cool, fine, deadline, task, mangement, tourism, inclusiv în denumirile facultăților. Lol e la loc de cinste inclusiv în viața reală (?!).Acum știm ce-i aia țigară și fumăm cu părinții de față. Vrem să comunicăm cu cineva din alt oraș?Există mess-ul. Stăm ore ore în șir în fața unui ecran și ne căutăm ocupații. Acum când vrem ca x să coboare dăm beep-uri.Bem Coca-Cola într-una, turnăm litri de cafea pe gât și tone de țigări. La primul semn de durere de cap Nurofenul e pe gâtlej, deja alunecând la vale, la prima crâcneală e răceală cu antibioticul sub nas. Toată ziua suntem online sau la telefon, putem fi găsiți cu cea mai mare usurință.

Mie-mi place să fiu obosită și să dorm. Îmi place net-ul și-mi place și facebook-ul câteodată. My point is: Îmi plac și alte lucruri!!! Cum ar fi plimbările, dansul sau orice altă activitate care presupune ieșitul din casă. Voi??Voi cum sunteți??

17 comentarii:

WhoCares spunea...

Iubesc ploaia. Uneori, cand sunt obosita, sau am o durere groaznica de cap, ascult cum ploua. Asa foarte tolanita undeva.. numai sa-mi fie bine. Candva copii se jucau cu jucarii. Acum sunt niste monstruleti mici si.. Of. Ce s-a schimbat lumea asta.

You're made me think at myself.

Check my post about people here: http://emptypenholder.blogspot.com/2011/04/uneori-file-de-jurnal-cu-coperti-negre.html

light and peace,
Irina

fashion doctor spunea...

ai dreptate! eu incerc sa tin pasul cu viata,sunt energica,dornica de fel de fel de activitati,intalniri cu prieteni.muncesc de la 7 la 7,gatesc zilnic,spal,calc,fac curatenia,nu ma ajuta nimeni si tot gasesc timp pentru prieteni,etc.dar ,aici intervine ceva.cum zici tu-lumea e obosita,nu are chef de iesiri,de pur si simplu o conversatie, ceva.cand sun,hai sa iesim,sa ne intalnim-hopa,nu am timp,vreau sa dorm,sunt obosita,etc. si ce sa fac,ma duc singura...

Andra Dan spunea...

oh...si mie mi-e dor de vremurile acelea minunate

Cristina Cioba spunea...

@who cares: asa e..monstri e cuvantul potrivit...cata dreptate ai:) din pacate:)

bine ai venit la mine pe blog!

Cristina Cioba spunea...

@modniza-tocmai de asta te admir, stella.unii au impresia ca gata, te-ai maritat ai facut un copil nu mai ai viata...pacat;) si copiii din ziua de azi ce stiu??net, telefoane si din astea...pacat...

Cristina Cioba spunea...

@danube-join the club, honey!

Lillee spunea...

Imi place sa ma plimb cu bicicleta, imi plac iesirile cu cortul, cartile ( nu de joc ) si cred ca ar mai fi :)

Felicia spunea...

Tu te frecai cu iarba pe maini atunci cand fumai? :)))))
Metoda mea era sa mananc mentosane pana imi ardea limba....Da ce vremuri......Imi amintesc cand eu si pritenii mei ne certam cu altii, si le spuneam:"Ce veniti la scara noastra, duceti-va la scara voastra". Sau cand vroiam sa-l chemam pe unul dintre pritenii nostrii afara, ne duceam toata gasca la usa la el si ziceam in cor: "Nenea Ion il lasati pe Victor afara, va rugam.....". Acum nu farte, dai beep-uri, dai mesaje... aiurea. Eu cel putin nu sunt obosita si nici pritenii mei, iesim afara, ne distram. Noi acum doua seri am jucat fat'ascunselea.


Te pup si weekend placut!

Iustinel spunea...

Cum sa explic. Eu iubesc sa dorm, insa el nu ma suport de nici un chip. Drept dovada, azi dimineata m-am trezit la 6:30 sa merg la munca, asta dupa ce m-am culcat la 3 si ceva(si nu, n-am stat pe net), si Mama Natura(Sefa) mi-a zis ca imi da azi liber. Mai are rost sa ma mai pun la somn?

Am facut si mai fac multe si multe alte lucruri enumerate de tine in prima parte, la fel cum fac si o sa fac multe si alte multe lucruri enumerate in a 2-a parte, asta pentru ca evoluam, si singurele noastre arme sunt Amintirile :)

PS: Mi-a starnit un chef de o ascunseala ingrozitoare.

PS2: Aplauze matinale pentru post. :)

Cristina Cioba spunea...

@lillee-halelujah!asa!

Cristina Cioba spunea...

@felicia-dada, va ruuugam lasati-l pe x afara:)) nimeni nu ramanea neinduplecat chiar daca x era pedepsit pana la majorat:))

Cristina Cioba spunea...

@felicia-ps-weekend placut si tie drago!:P

Cristina Cioba spunea...

@iustinel-asa, pai ce mama mea?dormim acum de rupem si pe lumea ailalta o sa zicem "nu merci, noi am dormit":)))

multumesc!

G.W. spunea...

cand e vorba de munte, de iesit cu,cortul cand e vorba de petreceri alaturi de prieteni, cand e vorba de baute, sunt de 10 ori mai tare ca ieprusaul din reclama Duracell. Cand e vorba de club,discoteca (cu exceptia cluburilor din Ibiza) sunt un zombii,un muribund.....

C.L.M. spunea...

Eu preferam cum era inainte, acum daca totul e tehnologie, nu m-as mira ca si sentimentele sa fie "tehnologizate", gen: nu mai dai frau liber sentimentelor, ti le controlezi, ca deh, acum toti sunt care mai de care mai fitosi, mai orgoliosi, etc... cum sa spui un "te iubesc" ca rade tot cartierul de tine, la fete mai e cum mai e, dar la baieti, love sucks!!! A disparut toata frumusetea, nu zic, imi place sa-mi petrec timpul la pc, pe blog, mess... insa asta e din cauza ca nu am ce sa fac altceva... lipsa de ocupatie, toti stau in casa, cu cine sa iesi afara? Aaa, iesi seara prin club, nu mai e la moda prin parc, ce naibii... AIUREAAA!

Cristina Cioba spunea...

@g.w-perfect de acord cu tine, insa sincer ...eu prefer si clubbing-ul, mai ales ca sunt moarta dupa dans, imi curge ritmul prin vene in loc de sange:)) si desi nu ma omor dupa fumul de tigara din cluburi pe care-l poti taia cu cutitul (culmea, sunt fumatoare si nu-mi place fumul)si nici dupa toti cocalarii betzi, imi place enorm dansul, deci de asta merg. nu sunt nici adepta agatatului in club deci ignor toti ratatii si-mi vad de dans. cred c-as fi in stare sa merg si singura sa dansez 2-3 ore (da nu-i cazu:P) iar cand sunt f suparata dau drumu la muzica la maxim si dansez pana (aproape )pic lata. it works:D

te pup!

Cristina Cioba spunea...

@c.l.m-lets face it, si tehnologia are un rol f important. dar daca abuzezi de ea si preferi sa stai la pc in loc sa iesi atunci e grav. daca stai pe mess, pe facebook, folosesti laptopul pt seriale, sau in loc sa strigi pe cineva la geam ii zici p mess sa coboare, nu e grav. dar na, ca orice lucru, cand faci exces e grav.

cat despre afisarea vadita a sentimentelor, cred ca in orice epoca am fi, lucrul asta trebuie facut face 2 face.nu prin scrisori, nu prin sms, nu pe mail, nu pe mess si cu atat mai putin NU pe facebook. e ...urat, meschin, murdar. sa nu mai vb despre despartirea prin sms/mail/fb/telefon/scrisoare. e patetic, vulgar si expirat. nu se face si atat.


clubbing-ul, cum ziceam si mai sus, raspunzand unui alt comentariu, e o optiune favorabila pt mine, datorita pasiunii pt.dans:)

te pup!