miercuri, 22 iunie 2011

Despre cărți proaste și alți demoni

Am citit (împrumutată, Slavă Cerului că n-am cumpărat-o, că acum eram gen #$#@$@#$@) o nouă carte (mint, n-am dus-o până la capăt, că-mi pasă de nervii mei)


Sunet de tobe, fanfară, pam pam: Jacques Salome- Ce-ar fi dacă ne-am inventa propria viață?
Seriously, sună de la început a bullshit despre cum să trăiești. Însă na, copertă drăguță, lets give it a shot, trebuie să fie lectură ușoară.


Întâi să vă prezint ce zice al nostru google despre ea: 



”Metode prin care ne putem reinventa
Problemele de comunicare sunt adesea cauza nefericirii şi a singurătăţii noastre. Cum să-ţi dezvolţi intuiţia? Cum să în-drăzneşti să îi spui „nu“ persoanei iubite? Cum înveţi să păstrezi o relaţie importantă? Cum să te respecţi în fiecare zi? Autorul ne propune, bazându-se pe bogata sa experienţă în domeniul relaţiilor interumane şi pe numeroase exemple din viaţa reală, metode prin care ne putem reinventa viaţa, nu în funcţie de ceilalţi, ci de noi înşine şi de adevăratele noastre aspiraţii. Pentru fiecare situaţie şi întrebare, el sugerează piste şi experienţe noi ce ne vor ajuta să ne reconstruim propria viaţă, să fim mai fericiţi, oferindu-ne o extraordinară lecţie de viaţă şi de încredere.

seria Salomé
Mă adresez tuturor celor care îşi asumă responsabilitatea de a acţiona personal şi imediat, în vederea îmbunătăţirii relaţiilor cu ei înşişi şi cu cei din jur.Să comunicăm mai bine pentru a fi mai buni...Să fim mai buni pentru a trăi mai bine...Să trăim mai bine nu doar pentru a supravieţui... Pentru a obţine bucuria vieţii şi respectul faţă de sine.”

Asta se numește marketing bullshit. Adică dacă tot am scris căcatul, hai să-l vindem. Hihi.
Boon. Vă spun câteva din titlurile capitolelor (sunt peste 50, asta pentru că au câte-o pagină), și apoi mă și explic:
A te naște, A reuși pentru sine, A fi om de inimă, Frustrările emoționale, Ce se spune și ce se înțelege, A spune sau nu adevărul și alte...minuni.

Bun, no problem până aici, sună chiar interesant. Citate nu vă arăt, că-mi pasă de voi.Toata ideea e despre cum să nu minți, să trăiești în armonie cu ceilalți și...ponturi pentru a fi fericit.

Dacă vreți fericirea, o găsiți AICI, odată cu cumpărarea cărții, la doar 20 de lei. Pam pam.

Mă scuzați acum, trebuie să comunic puțin cu nenea Jacques. 

Domnule Jacques Salome,

Îți mulțumesc din suflet că ai încercat să mă înveți să fiu fericită și să-mi trăiesc viața, but it didnt work. Cred că e datorită faptului că sunt o cauză pierdută. Nu știu să trăiesc sau să fiu fericită. Am încercat și ți-am citit toate sfaturile pe care le-am pus în practică. Însă nu iese. Deci încep să mă întreb dacă EU sunt cauza pierdută, sau TU. 

Prefer totuși să cred că tu. Și acum, honestly, cartea ta e o porcărie cu care ai făcut gârlă bani. Dar cam atât. M-am plictisit, m-am răsplictisit, m-am întors pe 20 de părți și ghici ce?! Nici măcar n-am terminat-o. Și nici n-am de gând.

Așa că...pa pa, domnule Jacques, ai nota 4 de la mine!!!

Cu drag
Miss S





10 comentarii:

morphine spunea...

Family Guy S09-E06

iri spunea...

esti generoasa:)) 4? come on, nici nu merita sa-i dai o nota. intra in ciclu the secret si alte carti pentru gospodine frustrate. dracu, hai macar s-o dam pe danielle steel daca tot avem nevoie de literatura proasta:))

Andra Dan spunea...

de ce spuneti lucrurile asa? the secret si alte carti pt gospodine frustrate? daca nu te-a ajutat pe tine nu inseamna ca nu a ajutat pe altii. rezonam diferit, la cuvinte diferite. poate ceea ce ai tu nevoie inca nu ai gasit pt ca nu e momentul potrivit. dar pt asta nu e nevoie sa vorbiti asa de urat. nu va faceti rau singuri(e)

INTJ spunea...

@Danube Daughter - hai sa-ti explic eu "de ce": avem 4 puncte, A B C D, la distanta de-un pas unul de celalalt ... si vin smecheri ca "autorul" mentionat de Miss si-ti spun asa: "intai faci un pas la stanga, apoi musai faci un pas inainte ... urmat de un pas la dreapta" (asta daca are macar nitel obraz in el si nu te 'plimba' mult mai mult). asa, tu faci de nebuna 3 pasi in loc de unul (de la A la B) ... timp in care altii sunt deja la D! tot ti se mai pare ok treaba? rezonezi acu' cu mine (un nimeni de pe internet) sau alegi sa rezonezi cu "don Salam, scriitor de succes"?

ps: daca, vorba ta "poate nu-i momentul potrivit", atunci nici nu vrei sa pleci din A si deci nu-ti bati capul cu "cum sa ajung din A la B".

Cristina Cioba spunea...

@morphine-o sa ma uit:P tot nu mi-ai dat add, m-ai facut curioasa degeba

Cristina Cioba spunea...

@iri-eu ma gandeam la sandra brown=))

Cristina Cioba spunea...

@danube-ti-a raspuns intj mai jos asa cum as fi raspuns si eu:)

Cristina Cioba spunea...

@intj-ai rasp exact cum as fi zis-o eu...

Andra Dan spunea...

Trebuie sa stii sa spicuiesti. Nu cred ca o reteta de la A la B a folosit vreodata nimanui. Insa nu era nevoie de ironii, si batjocura. E un subiect destul de delicat ca sa nu facem asta.

INTJ spunea...

@Danube Daughter - n-am facut misto de tine! doar am incercat sa-ti arat de ce orice fel de reteta e o prostie (asta spui si tu "Nu cred ca o reteta de la A la B a folosit vreodata nimanui.", daca ignoram dubla negare). iar de la "reteta" la "gospodina frustrata" e doar un pas ... ca o femeie sigura pe sine ii pune-n farfurie tipului/sotului mancarea si vai de pielea lui daca comenteaza (dupa ce ea a muncit sa-i faca lui de mancare)!

exagerand nitel: zice-n biblie ca dupa ce mori, daca ai fost "cuminte", ajungi in rai ... si eu nu inteleg de ce se agita toti crestinii sa traiesca "cuminte" cat mai multi ani ... in loc sa-si ureze de ziua de nastere ceva in genu' "Fie ca pana la anu' sa serbezi cu Domnu' in rai!". asta, cu cartea lui, iti ureaza "La Multi Ani!" ... adica te blestema sa mai traiesti mult pe pamant, departe de Domnu', doar-doar acumulezi destule greseli ca sa ajungi la subsol.