miercuri, 22 iunie 2011

Taximetriștii de pe plaiul mioritic

Mă întorceam de la a mea prietenă cea mai bună și zic pana mea, iau taxiul, e târziu și n-am chef să ajung tăiată.

Na bun. Mă urc în taxi și dau ”Bună seara”, așa cum e firesc. La care omu se întoarce foarte indignat și zice ”Ți-am zis să nu mai zici bună seara ci servus”. Mă uit strâmb și tac. În fond ce era să zic când singura expresie pe care-o aveam în cap era ”Să mori tu???”

Stă omu ce stă, parcurgem o bucățică de drum (să vă zic că am impresia că și-a luat permisul pe brânză și nasturi și conducea de parcă era în transă?Nu? Bine, nu vă zic) și zice: ”Îmi aprind o țigară, sper că nu VĂ deranjează” (hm, în mă-ta de cretin, parcă ziceai să ne tutuim, anyway, who cares, benzina ta, taxiul tău, n-ai decât). Stă iar ce stă zice ”Fumez de mult, îmi place, trece timpul” (În gândul meu: păi da, ce să faci și tu altceva?)

Când credeam că a tăcut, zice deșteptu ”Vrei cafea?” și-mi întinde un pahar jegos. Zic ”Aaaaa, nu, mulțumesc, nu beau cafea” (Nu de la tine. Întâmplarea face să nu beau deloc, oricum)

Zic gata, acum sigur tace. Dar nu. Aud un ”Dar un suc ai vrea?”, bineînțeles în capul meu erau fel și fel de răspunsuri, știți voi, d-ale mele. Zic iar nu mulțumesc.

Tace o bucată de drum și zice apoi ”Dar de ce mergi așa repede acasă?”. Eu în gândul meu: ”Da cu cine m-am futut nu vrei să știi?” și zic ”Aaaa, păi...mi-e somn”

Ajungem în fața blocului (Say hallelujah, clap your haaands) și îi sună telefonu. Zic pf, no more socializare, enough! Îi arunc 5 lei pe bord și zic Mulțumesc. El de colo: ”Ciao frumoasă”

Hai nu mă înnebuni!!

31 de comentarii:

ioana spunea...

nu vreau sa generalizez, dar majoritatea taximetristilor sunt niste bosorogi libidinosi in calduri care au impresia ca daca se urca o femeie in masina lor, gata, au dat lovitura. nu imi place sa merg cu taxiul, mai degraba sun un prieten sau merg cu mijloace de transport in comun. si ca sa scap de creepy "small talk" tot timpul vb cu prietenul la telefon in timpul cursei, macar asa daca se intampla ceva si dnul taximetrist o ia prin padure sau naiba stie ce face sa pot spune cuiva numele lui si locatia noastra. stiu ca suna ciudat, dar am auzit din ce in ce mai des de violuri ale taximetristilor.

Cristina Cioba spunea...

@ioana-PERFECT DE ACORD!!!

doamne, incepi sa ma sperii:)) ai auzit de violuri ale taximetristilor?unde?

Maria Manea spunea...

Bun,Bun,Bun....La mine parca sunt mai normali...ori imi palce mie sa fac conversatie cu ei ori si sunt mai normali si mai putin obsedati de sex..de obicei eu incep o discutie despre politica,incep sa il injure pe Base,Udrea si Boc..si sigur ajung acasa pana sa termine de injurat...Acum sper sa nu fi cobit

Cristina Cioba spunea...

@sudessa-buna idee, merci de pont!=)))

Cristina Cioba spunea...

@sudessa-ps de unde esti?:P

INTJ spunea...

@Miss - nu retin sa fi vizitat Sf.Gh. ... e asa mic incat te stiu taximetristii (din prima lui replica reiese ca te stie, ai mai fost in taxiul lui)? ca metoda alternativa la ce-ti propune sudessa, poti incerca varianta "neologisme" ... adica-l astupi folosind cat mai multe neologisme si se va lasa singur pagubas (cand vede ca nu pricepe ce zici si stie ca daca intreaba demonstreaza cat de prost e). :D

Federova spunea...

Cam asa sunt toti, dar eu am observat ca daca nu le raspunzi tac pana la urma, cel putin asa e in orasul meu (Rm.Valcea)...
In Dubai de exemplu, in orice taxiu ai aer-conditionat (e si cald rau ce-i drept), toti sunt costumati la fel, masinile foarte ingrijite, si nu se baga in seama dar de ce?! Fac pe prostii ca nu inteleg engleza si nu pricep adresa catre destinatie si incearca sa ocoleasca :)). Strategie de marketing. Indieni jegosi :D

i.itsa spunea...

Eu in locul tau coboram imediat.Nu stiu sigur unde locuiesti,dar eu mereu am dat numai de caruselul obsedatilor.M-a plimbat unu` pana la mine in cartier de am zis ca nu mai ajung acasa,mai aveam un pic si urlam dupa ajutor.Recunosc,eram cacata pe mine!=))

Anonim spunea...

in primul rand, NU te pui in fata langa el!!!!! locul din dreapta-spate

morphine spunea...

*Well, Miss S nu stiu tu unde stai,dar intr-o seara vroiam sa ajung pe Crangului[Lic.Economic] si cand m-am urcat in taxiu' ala m-a intrebat dar unde e strada aia?!
After that,a scos o harta cat China,si a inceput s-o invarte,evident n-a gasit nimic[probabil si cititul era o probl.]
Dupa aia si-a intrebat colegii,intre timp m-a invartit prin oras,...pana la urma am ajuns!
Era seara si ma pregateam de petrecere,so nu vroiam sa merg singura,dar am belit juma` de ora cu taxiul.
Jeeez!

**Am o prietena care are o sora de 14!! ani,si cand venea acasa seara pe la 11 cu taxiul,a inceput ala sa se ia de ea,ca
"Vai,nu tu erai in fata la club?"
"Nu."
"Hai nu minti ca te-am vazut cum te mozoleai cu un baiat."
"Nu ati vazut bine,nu eram eu."
"Ba hai fetito,de ce minti,eu nu-s taica-tu sa te pedepsesc..." [?!]
"...:-" "
"Hai spune-mi macar,te-ai simtit bine,a fost bine?"
"NU ERAM EU in fata clubului"
"Nu inteleg de ce minti,sunt sigur ca te-am vazut pe tine!Cum a fost?"
"...Bine.A fost foarte bine!"
-Arriving home.-

Sometimes,they are really creepy!

Cami spunea...

Si eu tot despre taximetristi am scris :)) Se pare ca s-au terminat subiectele de abordat =))

Si n-ai luat tu o gura de cafea macar? Esti cam cu nasul pe sus, domnisoara! :))

Cristina Cioba spunea...

@intj-nu ma stia tampitu de nicaieri:)) si eu pe el, din fericire, nici atat:))

Cristina Cioba spunea...

@federova-parca si-n bucuresti daca vad ca esti "nou"nu tot asa fac..mai, eu dau bacul acum din geogra, si orasul tua mereu il confund pe harta oarba=))) asta si focsani-ul:)):P

Cristina Cioba spunea...

@i.itsa-era o zona asa de naspa incat daca coboram dadeam din lac in put!:)))

Cristina Cioba spunea...

@i.itsa-cresteau dublu sansele de viol:))

Cristina Cioba spunea...

@anonim-de-acum sigur asa fac!sau adopt varianta dintr-un comm de mai sus: politica!:))

Cristina Cioba spunea...

@morphine-=))) eu stau langa trident. mai, dar tu ma stii..live, nu?

Cristina Cioba spunea...

@cami-of, dac-ai sti ce pofta aveam sa beau o gura din cafeaua lui...da-mi fu rusine! nu e ca sunt cu nasul pe sus, ca parea ok paharul (cu pete pe margine)

bleaaah!!:))

nu s-au terminat subiectele, ci s-au inmultit tampitii!:))

G.W. spunea...

avea omu ora sexuala, il futea rau curiozitatea, of,of best of!

Lauren spunea...

De d-astia n-am dat, doar ca ii mai vad pe unii cum se uita in oglinda retrovizorie la mine.. Dar ma fac ca ploua. Ce-i drept, cand plec de acasa cu taxi-ul, il chem eu in spatele blocului, sa fiu sigura ca nu-i de la vreo firma fantoma :))) Iar cand plec de undeva, am doar cateva firme pe care le cunosc si stau pana gasesc pe unul de acolo.. Just to be sure :))

Ah o singura data am patit, m-am urcat in taxi si am sunat o colega ca mi se parea cam dubios the driver.. Si mi-au cazut ochii pe usa, unde era lipit un biletel "Va rugam in timpul mersu-lui nu vorbi-ti la telefon. Va multumim." scris.. exact asa! To die for :)))

Cristina Cioba spunea...

@g.w-care om????

Cristina Cioba spunea...

@lauren-gizas=))) in ce lume traim!!!

i.itsa spunea...

Odata cu venirea verii,taximetristii parca dorm cu un sconcs in brate,uita de apa si sapun de nu stii cum sa scapi de miros care iti desfunda nasu`instantaneu.Dupa ce ca sunt prosti ca dracu`,put de la o posta.Mai ceva ca in autobuz,tramvai...

G.W. spunea...

ce copac sunt :)) scuza-ma, da ai dreptate, rectific...specimenul de la volanul autoturismului

Cristina Cioba spunea...

@g.w-come on, iarasi ai gresit...copacii sunt draguti!insensibilule, nu iubesti natura!

G.W. spunea...

da daca ma iubesc in natura nu se pune:))

Cristina Cioba spunea...

@g.W.BOYS!!

Cristina Cioba spunea...

@G-W.ps-cand ziceai ca vii prin zona?:P sa stiu sa plec=))

G.W. spunea...

sfarsit de iulie inceput de august....asa asa fugi fugi ca ai promis ca bem o bere ...copy print la ce ai scris si ma pun sa le lipesc prin centrul orasului sfantu gheorghe si te fac de rusinica :))

Cristina Cioba spunea...

@g.w-bem, bre, bem...dac-am promis, am promis!si plus de asta, mi-ar face placere:)

morphine spunea...

Nu te stiu live:P
Sunt unguroaica,am terminat anul I la fac.,nu cred ca drumurile noastre s-au intalnit,desi sora mea sta fix la trident,iar eu am fost opt ani la Colan.
Anyways,imi place mult blogul,nu stiam pe nimeni din oras cu blog.Ironia e ceva ce nu toata lumea o are,sau nu poate s-o foloseasca,dar tu o faci minunat!
Nu ti-am dat add pt ca am facut blogul ca sa intreb/sa povestesc,iar apoi sa primesc raspunsuri obiective,care nu vin de la cunoscuti ori prieteni.
Imi place asa deocamdata.
De bloguit nu prea am timp/chef/inspiratie,de citit citesc mai des.
Keep up the good work!