vineri, 2 decembrie 2011

Dlaga Mos Claciun


Dlaga Mos Claciun,

Sper ca avusi un an bun. Eu nu pot sa inteleg cum tu lucrezi doar o zi pe an si restul zilelor velifici daca am fost cuminti sau nu. Vleau sa stii ca iti scriu asa de devleme ca sa mai am timp sa scliu o sclisoale si mai incolo ca sa nu ma uiti, ca imi place de tine tale si sunt convinsa ca si tie. Punct. Sa stii ca anul asta am fost cuminte, am luat Bacalauleatul cu note maaari de tot si am studiat pe branci si m-am chinuit. Tot anul asta am luat si Cambridge-ul ca o fetita cumintica ce sunt. Am un plieten stabil, nu umblu cleanga din floli in floli si o iubesc mult pe mami si pe tati si volbesc frumos cu ei. Cateodata o mai dau in bara cu oamenii din jurul meu, dar asta nu pentlu ca eu sunt lea ci pentlu ca ei sunt lai si eu nu pot sa tac cand vad prostie. Ar trebui sa nu le aduci cadouri, ca au fost niste scarbe rai. 

Eu sunt o fetita cuminte, nu-ti cer farduri, haine, bijuterii, pantofiori, ca pe asta mi le cumpal singula, nu degeaba muncesc. Mos Claciun, imi e dol de tine si de Claciun, asa ca va log frumos sa veniti mai repede si sa-mi aduceti bucuria din suflet ca in fiecare an. Mai vreau si ca toti oamenii pe care ii iubesc sa fie fericiti. Eu nu vreau bani (bine, vreau, dar STIU ca banii nu aduc fericirea, ei doar o intretin). Eu nu iti cer bani, am tot ce mi-am putea dori si inca ceva in plus. Eu iti cer doar sa fiu felicita si sanatoasa, si sa-i faci fericiti si sanatosi pe toti oamenii astia de pe Pamantul asta male. Chiar si pe aia de ti-am zis mai sus ca au fost rai si nu merita cadouri. Dar toata lumea melita sa fie felicita, Mos Claciun. Toti, toti, toti, toti oamenii de pe Pamant. Sa stii.


 Te iubesc, Mos Claciun, haide odataaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!

joi, 1 decembrie 2011

De-aia...ca unii are si unii n-are

Nu reuşesc încă să-mi dau seama dacă mi s-a întâmplat cel mai bun sau cel mai rău lucru vreodată. Însă am înţeles nişte lucruri
  •  Degeaba îi explici ce te doare sau ce crezi tu că ar fi mai bine să, unui om care NU te iubeşte şi căruia NU îi pasă de tine.
  • Degeaba te pui şi-n cap şi urli să înţeleagă în faţa unui om care crede că doar ALŢII greşesc şi el niciodată. Nu te va auzi.
  • Dacă afli ce fel de om este, TU eşti vinovat că ai căutat, dacă nu te interesai, NU aflai, deci prin urmare NU te durea. Păi dacă te apuci să afli adevărul, ţi-l asumi nu?
  • Câteodată e mai bine să-ţi asumi adevărul. Să îl iei aşa cum este şi să înţelegi că nu mereu se poate. Acum nu s-a putut. Dar nu sta acolo şi nu-mi arunca în faţă ca din vina MEA. Că nu e vina mea. Vina mea e probabil faptul că nu am pus capăt DEMULT!
  •  Dacă accepţi mizerii din partea oricui, le vei primi în continuare.
  • Decizia asta era una care mă păştea de mult însă doar am avut curajul să o iau. Cred că e de ajuns.
  •  Degeaba te aştepţi de la un om care nu oferă nimic, să vină ziua în care îţi oferă ceva. Nu-ţi va oferi, te-a obişnuit deja cu puţin, deci probabil ar trebui să nu mai ceri, aşa-i?

Ce pot spune acum cu siguranţă? Îmi merit soartă cu vârf şi îndesat. Pentru că am fost o gâscă proastă. Proastă, oarbă şi slabă care nu a ştiut să pună punctul pe I şi să renunţe la lucrurile care i-au făcut rău în momentul ăla. Proastă, oarbă şi slabă care a crezut că iubirea învinge orice. Sigur că învinge, dar atunci când vine din ambele părţi.

Şi uite aşa am greşit de două ori: Prima oară am închis ochii în faţa realităţii care strigă şi a doua oară când mi-am innecat ochii în lacrimi. Să-mi fie ruşine. Mi-e aşa de ruşine de mine, de nu am cuvinte să vă explic.

 Am negat că realitatea e cea pe care o vedeam eu (adică cea corectă!).

Sooner or later we have to puţ aside our denial and face the world, head on, guns blazing... Denial. It's not just a river în Egypt. It's a freakin' ocean. Şo how do you keep from drowning în it? (G.A)

 Şi până la urmă, nu eu am pierdut, şi până la urmă toate se plătesc în viaţa asta. Şi când mă duc să izbutesc pe propriile mele picioare nu mă întreabă nici dracu dacă adorm în braţele unui mincinos sau nu.

 Nimeni nu merită să fie minţit, trădat ca apoi să ierte. Am dreptate, sau nu am?

miercuri, 30 noiembrie 2011

Probleme cu familia

Da da, bine, stim cu totii, unii au probleme in familie. Parinti betivi, inconstienti, drogati, neglijenti, care-si lasa balta copiii. Parintii care-si abuzeaza fizic/mental/sexual copilul. Nu e nimic nou, traim intr-o lume intoarsa pe dos, am fi prosti sa ne mai surprinda ceva...

 Da'de cand Doamne iarta-ma ca vorbesc aiurea iar, da'de cand mama dracului a devenit o scuza ca ai devenit un drogat, un betiv care nu e-n stare sa puna mana sa faca o scoala sau sa lucreze naibii undeva, faptul ca ai avut probleme in familie?

 Sigur, e mai usor sa fii un ratat sau o curva scuzandu-te ca tu ai avut o viata grea si probleme in familie? De ce dracu sa stai sa inveti pentru examene cand poti fi bad ass?

 Pe cealalta parte a baricadei de ce sa nu fii curva tuturor bad ass-ilor (haha, cool) din oras in loc sa faci scoala? Poti pleca apoi oricand in tari precum Polonia, Austria sau orice alta tara. Stii cum e, prostitutia nu e legala peste tot, dar asta nu inseamna ca nu se practica.

Dar de ce esti tu ultima curva papusa? Pentru ca tata ma viola cand eram mica. Nu zau, si acum ai dat de gust?! 

 Asa ca nu mai fiti scarbosi si puneti dracu mana la munca, daca capul de scoala nu va duce. Nu condamna nimeni oamenii care au traume din copilarie, care au fost abuzati si au ramas cu urme adanci. Dar asta nu e o scuza sa fii scursura societatii. 

 Pam pam.

marți, 29 noiembrie 2011

Romantismul-so last season?

I couldn't help but wonder (Da, e unul din momentele in care ma simt ca si Carrie din Sex and the city, doar ca eu sunt tanara, frumoasa si ea are un laptop mai misto): Romantismul in ziua de azi este considerat demodat, too old-fashioned, so last season, sau cum mai vreti voi sa ziceti? Este considerat penibil sau un gest patetic?

 Nu pot sa nu ma intreb: S-a demodat romantismul? Florile, scrisorile, e-mailurile, orice sunt asa penibile?

 Sigur, lumea asta moderna ne-a facut ca in loc de scrisorele cu ruj scrise la birou cu spatele drept sa stam pe Facebook, cocosati de griji si temeri. La asta cred ca ne-am adaptat asa tare incat daca ne-ar pune cineva sa ne scriem scrisorele si ne-ar lua laptopurile, jumatate dintre noi s-ar arunca de pe cele mai inalte cladiri.

 Dar nu mai conteaza astazi sa-i demonstrezi persoanei iubite ca o vorbesti? Ca la vorbe toti suntem buni, la fapte suntem praf...

Ce am invatat

Primii si eu o leapsa care-mi zice sa scriu 10 lucruri pe care le-am invatat de la vietisoara asta. Pai sa vedem.

 1. Nu amana lucrurile!  Sau clasicul "Nu lasa pe maine ce poti face azi. Lasa pe poimaine ca poate nu mai trebuie. " Serios! Tot ce amani aiurea va avea repercursiuni. Nu neaparat grave, dar va avea. Deci oameni, nu amanati!!!
2. Toata lumea te dezamageste pana la urma. Depinde de tine cum faci fata sau cum iesi din asta. Umilit, sau cu capul sus si inca cu incredere in oameni. Nu iti poti pierde increderea in toata lumea din cauza unei singure persoane.
3. Apropo de incredere: Trebuie sa am grija cui i-o dau. Asta am invatat. Din fericire.
4.  Sa ajut, dar fara sa las sa se profite de ajutorul meu... De cate ori am ajutat si am primit inapoi spate intors...
5. Sa citesc. Si am citit mult, enorm si inca continui sa o fac. Voi reveni la proiectul "o carte in geanta de cate ori plec undeva", proiect pe care l-am neglijat in ultima perioada datorita temelor, proiectelor, eseurilor si alte alea de m-au facut cu toti nervii.
6. NU MINTI.  Minciuna are picioare scurte! Spui o minciuna si apoi trebuie sa spui inca 20 sa o acoperi iar apoi cand te uiti in spate vezi doar un drum pavat cu minciuni. Si merita oare? One way ticket, cause there is no way turning back...
7. Nu fa din nimic o drama.  Gandeste-te in momentul in care suferi daca peste 5 ani va mai conta asta.
8. Nu cumpara haine ieftine. Mai bine investesti mai rar, dar in lucruri calitative.
9. Cu prostii si nebunii nu te pui. De ce ti-ai risipi energia, increderea, viata, stand dupa curul tuturor? Da-i dracu...si atat.
10. Increderea si respectul se castiga. Nu o sa-mi pierd vremea respectand oameni care nu ma vor respecta niciodata.
11. Daca accepti mai putin decat meriti, aia vei primi. Mai putin. Sau nimic. De ce s-ar obosi cineva sa-ti ofere ceva cand tot ce iti doresti tu e...putin?
12. Cand viata e trista, o facem noi vesela. Avem rujuri frumoase. 
13. O fi parand viata lunga, dar e scurta... Take advantage!
14. Vorbeste frumos, zambeste frumos, iubeste. Vei avea satisfactii mai mari. Dar in aceeasi ordine de idei, cand cineva merita sa-i vorbesti urat, daca chiar trebuie, vorbeste-i. Sau...ignora.
15. Tine-te de promisiuni. Promisiunile nerespectate dor. Chiar si pe mine.
16. Daca nu-ti asumi riscuri, nu vei primi nimic.

Sa vedem ce-au invatat: Erase rewind, Irina, Lillee, Emma, Pumpkin Pie, Fingerprints, Andra, Grapefruits, Ella, Svetlana si Iustin