sâmbătă, 5 mai 2012

Next top model Romania

Da, din lipsa de ocupatie omul se mai uita si la asa ceva. Pentru mine a fost funny deoarece neavand televizor aici am urmarit aproape tot sezonul II pe youtube.

Nu stiu daca a ales cele mai frumoase fete din cele peste 4000 mii care si-au incercat soarta la preselectii si au incercat sa fie cat mai bune, desi multe au fost penibile..sau nu au respectat standardele de minus 20 de kg din cm inaltimii. Ma rog, odata ce fetele au fost alese si s-au facut trieri peste trieri show-ul a inceput.

In primul si in primul rand show-ul este extraordinar de bine organizat si nu in cele din urma, BINE SPONSORIZAT! Fetele au avut parte de cei mai buni fotografi, stilisti, designeri si locatii in care sa prezinte, cele mai bune hoteluri in care sa-si petreaca sederile peste hotare si asa mai departe.

Tin sa mentionez ca eu sunt o fire foarte competitiva si nu stiu daca asta e un defect sau nu. Poate multi l-ar vedea ca pe un defect, in ideea in care sa spunem c-as face orice ca sa castig (MAI PUTIN SA TRISEZ!). Eu nu trisez niciodata. "Fair-play"sunt unele din cuvintele care ma definesc. Joc corect, poate nu neaparat curat, dar mereu CORECT. Daca nu castig pe meritate, nu are niciun farmec pentru mine, ma simt trista, injosita, incorecta, nu-mi aduce niciuna dintre satisfactiile pe care eu mi le doresc si dupa care tanjesc.

Ei bine, fetele astea se cearta intr-una, intr-una, intr-una!!! Si ce-mi da mie cu virgula? 1. Nu ma duc intr-o competitie mai ales una de genul asta ca sa-mi fac prietene. Ma doare pe mine la bascuta frantuzeasca de fetisoarele alea. Da, socializam, da, ne salutam, dar NU suntem prietene. Suntem rivale! 2. Fetisoarele astea se cearta in FATA CAMERELOR! Pai esti sanatoasa? Daca vrei sa-i altoiesti 2 palme, arde-i-le in SPATELE camerelor, sa nu existe dovezi macar, daca tot ai porniri animalice.

O alta chestie care ma intriga e ca au avut shooting-uri GENIALE. Ex: Sub apa, in Pamukkale, cu gandaci pe ele si asa mai departe iar tot ce faceau ele erau sa se planga: Nu stiu sa mi tin aerul sub apa, mi-a batut soarele in ochi, bleah- gandaci.

M-am gandit eu asa: URASC gandacii si totusi as fi facut-o, facand abstractie de orice altceva. Pentru ca obstacolele sunt doar acele lucruri pe care le vedem cand ne luam ochii de la tinta.O alta idee care ma socheaza: Fetele alea fac burtica in 2-3 zile. Cum rahat? Cat trebuie sa bagi sa faci asta?!?!

SI APOGEUL: Fetele sunt certate cam toate cu limbuta asta romana. Folosesc "DECAT o apa", "DECAT 10 mii"si greseli de genul acesta, care sunt majore. Am mai zis-o si ma repet: Fetele care sunt top modele INTERNATIONALE (asa cum aspira si pipitele astea), au cultura generala, creier si gramatica la purtator!!!


Voi ati urmarit show-ul? Ce parere aveti???

vineri, 4 mai 2012

Love or power?

Dupa atit de mult Sex and the city, nu pot sa nu ma intreb (sau I couldn't help but wonder, cum ar zice Carrie), sa te mariti e scopul suprem in ziua de astazi?
Caci ma uit nedumerita pe strada si vad copile de 16 ani (da, la 16 ani esti un copil!!!) cu carucioare in care-si poarta mandra odraselele abia plamadite, sau din contra, de 2-3 anisori. Ma uit nedumerita pe strada si vad femei rujate in exces, fardate si carora li se vede mustata sau sunt neepilate. Ma uit nedumerita si in acelasi timp socata cand vad femei si fete tinere care nu par a sti ideea de: COLANTII NU SUNT PANTALONI! Nu, nu sunt pantaloni si nu, nu poti sa-i porti cu o bluza scurta si cu pantofi cu toc. E scarbos!


Ma uit socata si nu pot sa nu ma intreb: Unde-s femeile de altadata incaltate in pantofi inalti si care STIU sa mearga? Unde-s femeile in rochiile decente cu o croiala perfecta? Unde-s femeile care STIU SA NU se enerveze din orice rahat si care nu fac criza de apoplexie in fata unui teanc de acte sau in fata unor assessment-uri cu deadline apropiat sau si mai rau, in fata unui mail care este full in inbox de mesaje la care trebuie sa raspunda? Unde-s femeile care se indragostesc frumos, cu fluturi in stomac? Unde-s femeile care stiu sa imbine cariera cu cratita??? Uuuuunde? Unde-s femeile cu tarie de caracter care nu pica in patru labe pentru fiecare mascul intalnit in drumu-si?

Tind sa cred ca traim intr-o lume a "Sunt femeie ca sa ma marit, sa stau la cratita si sa fac copii si eventual daca este urgenta nevoie, pot accepta si betii, batai crunte sau 2-3 palme, daca le merit".

Eu sunt PUTERNICA pentru ca pot si VREAU. STRALUCESC pentru ca e NORMAL! Pot sa stau cu picioarele pe masa, mirosind a Chanel mademoiselle, pot sa fiu cu gandul unde vreau, pot sa GANDESC ce vreau, pentru ca am un creier care asteapta sa fie folosit. Pot sa fiu sexy, cuminte, rea, cum VREAU eu, fara a ma preface o secunda de dragul a ce spune lumea. Pentru ca pot si NU VREAU sa fiu o femeie banala. Nu vreau sa ma conformez standardelor lumii si sa traiesc dupa niste standarde "comun agreate".

marți, 1 mai 2012

Tatuaje- moda sau teribilism?

Stim cu totii ca in ziua de azi sunt la moda diferite tatuaje, piercing-uri si alte chestii de genul acesta. Unora dintre noi le plac, altii le considera destrabalare, teribilism, penibil si asa mai departe. E firesc si acest lucru, suntem oameni, deci prin urmare suntem diferiti.

Fetele se indreapta spre floriceeleeee pe campii, fluturasii (tot pe campii), stelute (pe cer), tribale, asiatice, etc.Baietii tind spre dragoni, serpi, nume, etc.Ideea este ca fiecare dintre noi alegem ceva care sa ne reprezinte si sub NICIO FORMA sa nu ne facem un tatuaj doar pentru ca are X asa, sau si mai rau, pentru ca este LA MODA. NU! Daca ai gand asa ceva, fa-ti un tatuaj semi-permanent, de care vei scapa inainte s-apuci sa te plictisesti.

Dar stim totusi riscurile si ceea ce implica un tatuaj? In primul si in primul rand: 

  • Va ramane acolo pentru o viata, lucru care te forteaza sa te gandesti cum vei arata la 60 de ani plimbandu-ti nepotii de mana prin parc cu un dragon pe umar.
  • Operatia pentru indepartarea tatuajului este dureroasa, costisitoare iar urmele vor ramane, tatuajul neputind fi indepartat in totalitate. Culorile precum: roz, galben, albastru sunt cele care se indeparteaza cel mai greu din pigmentul pielii.
  • Risti sa fii judecat foarte usor, sau si mai rau, sa fii luat drept un neserios.
In al doilea rand, ce trebuie sa stii inainte sa pornesti pe acest drum:
  • Un tatuator cunoscut, care sa aiba un portofoliu impresionant si care sa fie laudat de persoanele care si-au realizat tatuajul sau tatuajele acolo
  • Un salon profi, curat si cu instrumente STERILE. Ai tot dreptul sa inspectezi salonul metru cu metru, sa se desfaca acul pentru tatuat in fata ta si sa vezi ca totul e intr-un mediu CURAT.
  • Ai dreptul de asemeni la indicatii speciale privitoare la ingrijirea tatuajului. Indicatii precum: apa nu are voie sa atinga tatuajul, trebuie ingrijit cu o crema speciala (Bepanthen este cea mai recomandata) timp de 2 saptamani, nu trebuie sa cojesti pielea care se aduna acolo, trebuie lasata sa cada singura si asa mai departe.
  • Trebuie sa fii tatuat cu profesionalism si de asemeni tratat ca pe un client care da bani pentru asta!
  • Nu te duce niciodata la un salon "de cartier"cu aparate improvizate!!!!

Intrebararile mele pentru voi sunt: 

  •  Ti-ai face un tatuaj sau nu ti-ai face un tatuaj?
  • Crezi ca va afecta perceptia oamenilor sau a viitorilor angajatori fata de tine?
  • Cat de mare ar fi si unde ar fi pozitionat?
  • Ar fi ceva de decor sau ceva care sa insemne ceva special pentru tine?


Daca ai deja un tatuaj:

  • Regreti vreun pic?:)
  • Ce reprezinta pentru tine si unde este pozitionat?
  • Te vezi si peste 10 ani cu el?
  • Cum este durerea tatuatului?

luni, 30 aprilie 2012

Primul instinct

Nu stiu daca sa cataloghez impulsivitatea ca fiind o calitate sau un defect.

Tind totusi sa cred ca a fi impulsiv inseamna de multe ori a reactiona prompt, a trai momentul, a lua decizia ACUM, chiar daca mai tarziu va trebui sa te descurci cu o decizie gresita. Foarte putine greseli sunt cele din care nu le poti corecta. Iar cele din care nu inveti nimic sunt inexistente. "Din orice inveti ceva", se spune. Nu degeaba s-a inventat expresia "Acum ori niciodata", nu?

Sunt un om impulsiv. Rabdarea, ganditul de o mie de ori la aceeasi chestie nu sunt chiar punctul meu forte. Sa fie asta un defect, sau o calitate din prisma faptului ca sunt un om hotarat? Am si un citat "When something feels right, SO RIGHT, it just CAN'T be wrong!"

Se mai intampla si sa gandesc la rece, din ce in ce mai des, probabil se numeste "maturizare". De fiecare data inainte sa se ajunga la o posibila cearta sau un posibil conflict cu cineva, incerc sa respir si sa numar.1-2-3-4-5-6-7-8-9-10. Iar daca atunci cind am ajuns la 10 consider inca necesar a porni o discutie/cearta, o fac. Daca nu, las apele sa se linisteasca. Se spune ca primul instinct este corect. Eu sunt o persoana foarte instinctiva, de foarte putine ori (ca sa nu zic niciodata)mi s-a intamplat ca instinctul sa ma insele. O fi intuitia feminina, cine stie? Cred ca fiecare dintre noi avem un instinct, care aproape mereu ne conduce pe calea cea buna. Trebuie doar sa stim sa-l urmam. Iar eu ma agat uneori cu disperare de ce-mi sopteste instinctul.

Am putea discuta pe pagini in sir despre momentele in care gandirea "inimii" preia ratiunea. Am putea discuta, la fel de bine, tot pe pagini in sir despre momentele in care ne dorim sa ne folosim CREIERUL pentru a gandi, deoarece adeseori inima va alege subiectiv, iar creierul obiectiv. Nu o facem totusi. Suntem oameni. Heart vs. mind= 1-0.

Alo alo, sa nu ne intelegem gresit. Eu nu militez aici sa facem tampenii ca prostii si apoi sa spunem "Ah, instinctul!". Nu militez pentru lipsa de creier sau orice urma de rationament in capsoarele noastre. Militez pentru ca nu suport oamenii in permanenta nehotarati sau care trebuie sa intoarca lucrul pe toate suprafetele sale.

Cred ca in viata trebuie gasit un echilibru. Nici impulsiv, nici retinut. Daca esti prea retinut, cand Dumnezeu mai traiesti? Cand mai simti clipa aia?

Voi cum sunteti? Retinuti, sau mai degraba vulcanici?