sâmbătă, 13 aprilie 2013

Am promis

Mi-am promis, mai bine spus, că voi scrie mai des. Că voi lăsa cuvintele să iasă și voi scrie de fiecare dată când simt nevoia. Bine, bine, când sunt acasă nu se pune, că sunt acasă și oricât ai vrea să scrii nu ai timp. Ai oameni dragi de iubit, așa că n-o să mă blamez și pentru asta.

Acum sunt în aeroport în Frankfurt pentru a îmi aștepta zborul. Mai am în jur de 2 ore de așteptat, neobișnuit de mult, luând în calcul faptul ca eu de fiecare dată am escală doar de o oră și jumătate. Astăzi am avut 5, suficient timp pentru a savura o cafea deși nu îmi stă în obicei să beau, insă acum lipsa somnului și-a spus cuvântul așa că am decis să torn lapte și...atât. Am în față niște ferestre uluitor de mari în spatele cărora se întinde toată măreția aeroportului pe care deși am fost de atâtea ori am fost prea ocupată ba să ajung în Aberdeen să fac față cu brio responsabilităților care de fiecare dată mă așteaptă cumințele (acum cu atât mai mult, în luna de zile care mi-a mai rămas de stat acolo am de completat formulare peste formulare pentru Erasmus, teste peste teste, examene orale și examene scrise), fie târăsc un troller fericită pregătindu-mă să alerg la o poartă de îmbarcare care mereu începe cu B ca să ajung la București. Niciodată nu m-am uitat ce e în aeroportul ăsta. Bine, recunosc, am mai văzut câte un smoking lounge, da?

Dar acum chiar mă uit la tot soarele ăsta și mă bucur. Să mă bucur acum, căci probabil mi se va încreți părul (la propriu) de la ploaia din Aberdeen.  Se plimbă o mulțime de oameni aici, îi auzi vorbindu-și limba pe un ton mai blând, mai calm, râzând, sau depotrivă pe un ton rece, sec sau adeseori ridicat. Cea mai comună limbă? Româna, cu înjurăturile-i clasice.

În dreapta mea două doamne discută despre cât de nasoală este mâncarea de la MC, în franceză. Una dintre ele spune cu gura plină de cartofi cât de nesănătos e. Eu acum citesc Franțuzoaicele nu se îngrasă. Să fie doar coincidențe?!!?!?

Am constatat că înțeleg și portugheza și mă surprind ascultând discuțiile altora (doar în scopuri educative, no offence).

Închei promițându-mi că voi scrie din nou pe teme stricte, nu randomly.