vineri, 15 februarie 2013

Tu ce faci cu oamenii care te dezamagesc?

Recent, in cercul meu de persoane apropiate a mai intrat o persoana. Nu dau detalii, ca nu-si au rostul sau sensul aici, pe blog, insa temele pe care le discutam sunt multe si variate.



Astazi m-a intrebat "Tu ce faci cu oamenii care te dezamagesc?" Eu i-am raspuns "Le dau un sut in cur" (scuzati-mi franceza ). Apoi m-am gandit si m-am gandit si iarasi m-am gandit pe tema asta. Nu intotdeauna am fost asa. M-am simtit adeseori slaba sau manipulata de a ierta greselile altora. Greseli peste greseli peste alt teanc de gresli si tot asa. Greseli -de altfel- inadmisibile, la care eu am inchis ochii de dragul unor lucruri sau amintiri care ma legau de persoana respectiva (Bine spus, amintiri, de care s-a ales praful), doar pentru ca...pentru ca ce, de fapt?

Adeseori am lasat de la mine, m-am pus pe locul 2-3-4 si am inchis ochii inca o data si inca o data la nesimtirea, ingratitudinea, lipsa de respect a altora, doar sperand ca asa le vei da o lectie si le vei arata prin puterea exemplului cum esti tu un erou. Ei erou, mai bine zis...naiv! Iar eroii nu prea sunt naivi, cel putin nu in povestile frumoase pe care le stiu.

De multe ori pastrezi oamenii care te dezamagesc in repetate randuri si din comoditate. Cui ii place schimbarea? Cui ii place sa ofere iarasi totul pe tava unui om nou si practic necunoscut? Cui ii place schimbarea?! Nimanui, frate. Desigur, e frumos. Tara noua, oamenii noi, ti-a crescut parul, ai slabit 5 kile, ai castigat 2 prieteni dar ai pierdut iubirea vietii tale. Nimanui nu-i plac schimbarile, nimeni nu vrea sa stie ca astazi nu mai este nimic din ce a fost ieri. Dar cateodata trebuie sa renunti.

 Este trist, dar te gandesti ca oamenii gresesc. Cu siguranta gresesc. O data, de doua ori, de trei ori. Dar stiti voi vorba aia? "Fool me once, shame on you. Fool me twice, shame on me." sau si mai bine zis ca sa sune mai a plaiu'mioritic "Iti bati joc o data, sa-ti fie rusine. Iti bati joc a doua oara, sa-mi fie rusine"

Dar cred cu tarie ca nimeni nu merita sa se joace cu nervii tai, sa-si bata joc, sau sa te dezamageasca constant. Sigur, nu cred nici ca oamenii nu merita a doua sansa. Pentru ca o merita desi in 99% din cazuri o vor calca in picioare, dar nici nu merita ca in viata asta scurta sa oferi totul unor persoane care nu trebuie iar cand vei da de oamenii potriviti sa-ti fie frica sa ai incredere in ei. Pentru ca e pacat sa te pierzi, nu?

joi, 14 februarie 2013

Valentine's

Inainte de toate tin sa-mi pastrez traditia de a scrie despre Valentine's in fiecare an, asa ca gasiti urmatoarele postari: 2010, 2011, 2012 (mama de cati ani blogaresc), asa cum sa-l las eu pe 2013 asa singur si lipsit de postarea penibila de Valentine's? NOT.

Nu, nu sunt inconjurata de inimioare, ursuleti penibili, cani cu numele meu si floricele care neaparat trebuie sa fie trandafiri (mmm, pe care-i urasc!!!!). Nu, "din pacate"nici nu ma plimb romantic in frigu'asta mizerabil. Ce sa fac, single& fabulous.

Nu?!?!? Pai cum nu?!?! Atunci ce naiba fac astazi, ce sens mai are viata mea?!? Eh, astazi m-am scos la sala, ca sa imi dau seama cu uimire ca am mai slabit 2 kilograme jumatate, aproape 3. Astazi mi s-au afisat examenele, pe care nu doar ca nu le-am picat, ci le-am luat cu note mari (ha, n-am picat niciun examen in viata asta si presupun ca o sa o tin in linie dreapta)

Nu, nu vreau sa-mi pierd vremea anul asta cu relatii cand ma pot focusa pe cariera mea si pe ce e important pentru mine si pentru viitorul meu.

Si da...abia astept comentariile frustratelor care sa-mi spuna cat de bine e sa ai un "ioobi" sau un "puisor" (wtf?!) langa tine. Abia astept si comentariile in care mi se va spune ca am scris asa, de-a naibii ce-s, ca de fapt sufar. Abia asteptttt.

PS: Single and fabulous, da? Asa ca iubiti-va voi, doar intr-o zi a anului si in celelalte injurati-va. Cel putin eu nu-s fabuloasa doar pe 14 februarie.