sâmbătă, 11 iunie 2011

One night stands- do or don't?

One night stand-urile se întâmplă. Unora da, altora unii. Sunt oameni care sunt de acord cu ele (am tinde să credem că aceștia sunt bărbații, dar cunosc multe cazuri ale femeilor care sunt de acord și ”practica” one night stand-urile) și oamenii care le dezaprobă total.

Motive? Motivele sunt multe și sunt invocate de aceștia care aprobă: dorința de evadare, dorința de ceva nou, beția (hahaha), plăcerea, dorința de a nu te implica în ceva care ulterior să-ți aducă responsabilități, obligații, ș.a.m.d (cum ar fi o relație, for instance, asta ca să nu zic de un copilaș :)) și bineînțeles, faptul că respectivul/a nu dorește a se implica afectiv/emoțional într-o relație, emanciparea femeii (???) și multe altele cum ar fi și lipsa de timp

Însă eu văd în one night stand-uri mai multe dezavantaje. Concret: boli, sarcini nedorite. Cred că astea sunt cele mai grave, însă pot apărea și lucruri de genul: sentimente de regret, atașare emoțională a unui partener.

Plus că intervine incapacitatea (la un moment dat, zic eu), de a te mai implica într-o relație serioasă, fiind obișnuit/ă cu cele ”fugare”, scurte și fără sens.

Ar mai fi ca dezavantaj și faptul că ar putea deveni cu ușurință un obicei (lucru care la femei va fi catalogat ca easy, slut, whore și alte...complimente)

Deci? One night stands (și nu neapărat for a living, ci o dată de două sau de trei ori) sau ba?

sursă foto: tumblr

vineri, 10 iunie 2011

Some kind of a bad ass

Ne place să credem despre noi că suntem rule breakers, cei mai tari, bad-ass, gangsteri cu viața-n propriile mâini care nu ascultă de nimeni (deși deh, există 2 căi spre auto-distrugere: să nu asculți de nimeni și să asculți de toată lumea). Ne face să ne simțim, as I said, badass, sexy și cum mai vreți voi.

Nu prea e așa de fapt. De fapt respectăm protocoale ca să nu o dăm în bară. În dragoste respectăm fel și fel de principii făcute de (cine dracu???)cine știe cine.

We re not bad asses. Suntem atât de slabi câteodată....

Still a virgin?

Am auzit o discuție, nu zic unde și cu cine eram, că se pot simți câteva persoane. Whatsoever.

My point is. 3 puștoaice, clasa a ...hm, a 6a, a 7a, nu mai mult, garantez!!!(deci hm, 12-13 ani maxim) se plângeau că sunt pe stop și nu pot avea relații sexuale.

E o modă, o realitate, e cool? Sau ce se întâmplă?
PS-Cunosc un caz (dar fiți siguri că nu e singurul)de 3 parteneri sexuali la...13 ani.

Păi pardon drăguță, am un mesaj pentru voi:


Și încă o chestie pe care nu m-am putut abține a o scrie: Fetelor, nu e vorba de cât de pregătite sunteți sau nu, indiferent ce vârstă aveți. Dar la vârstele fragede, să zicem... 10-16 ani (ca și la celelalte vârste de altfel-doar că aici mai mult )există pericolul de a rămâne însărcinată sau cu cine știe ce boli pe cap. Da, știu, textul ”Hai lasă, nu mi s-o întâmpla mie” e de mare frecvență și-l auzim în stânga și în dreapta. Dar toate lucrurile își au vremea lor. Am primit un comentariu la acest post (nu spun al cui și chiar sper să nu te simți jignit!) în care mi se spunea că fetele sunt pregătite fizic pentru sex imediat ce le-a venit menstruația. No shit?! Dar aici e vorba de pregătirea fizică, ca și dezvoltare a corpului ș.a.m.d sau de cea PSIHICĂ? Nu mi se pare firesc ca la 12-13 ani să fi avut deja 2-3 parteneri sexuali! La 18 ani câți vei avea? 10? 15? 

Tot în același comentariu mi s-a aruncat în față următoarea ipoteză: ”Ți-o tragi când tu consideri că ești pregătit”.Mda, as we know, noi oamenii suntem cam tâmpiței așa și considerăm noi multe pe care le bocim pe brânci dup-aia. Și asta se întâmplă la oameni maturi, că am ”considerat”greșit, darămite la o puștoaică de 10 ani. O să spună ”Da, îl iubesc și sunt pregătită”. No shit. Nu e un guru în materia vieții la 10 ani. La 10 ani ar trebui să se gândească ”Oare să ies în fața blocului sau să rămân în casă să mă uit la desene?” sau ”Ce să mănânc?Clătite sau biscuiți?”sau ”Oare când a scris poezia aia, la ce s-o fi gândit?”Dar se pare că temele considerate potrivită pentru o puștoaică din asta sunt ”Ce prezervative să mai cumpăr?” sau ”Să folosesc prezervativ?”

What s wrong with you people?!

joi, 9 iunie 2011

miercuri, 8 iunie 2011

Anorexia and bulimia

Anorexie și bulimie. Toți am auzit măcar o dată de aceste două boli. Fie la prieteni, fie la tv, fie la medic, fie pe Internet, dar știm prea puține despre aceste boli care crează victime nenumărate în rândul femeilor (se pare că ele ar fi cele predispuse la aceste două)

Dar înțelegem ce reprezintă de fapt? După o documentare riguroasă pe site-uri de specialitate (nici eu nu le știu pe toate, dar important e că încerc să le aflu), am aflat următoarele lucruri:

Atât anorexia cât și bulimia sunt tulburări ale alimentației. Nimic nou până aici. Adeseori însă, aceste tulburări sunt ”însoțite” de tulburarea dismorfică . 


Ce este această tulburare dismorfică mai exact?
Simplu.Persoanele afectate nu-și apreciază corpul la dimensiunile reale pe care acestea le au, ci muuuult mai grase. Cuvântul dismorfic este compus din morfos=forma și dis= neregulă.

După numeroase studii legate de anorexie, punându-le pe subiecte să-și schițeze corpul pe o foaie, desenul arată complet diferit față de realitate.

Cu toatele putem ajunge foarte ușor acolo. E simplu. Pleacă de la valorile societății, modul în care societatea (românească)vede idealul de femeie ș.a.m.d. Fetele tinere, micuțe de vârstă se pot lăsa ușor influențate de aceste principii sociale, vrând să fie plăcute.

Bulimicul, însă, este cel care conștientizează că are o problemă, pentru că nu se poate stăpâni să nu mănânce, iar apoi datorită sentimentului de vinovăție, varsă tot.

Bulimia este o pierdere a controlului, ca și anorexia de fapt. Anorexicii tind să-și taie bucățelele foarte mici de mâncare (în cantități mici) și oricât de puțin ar mânca au impresia că au mâncat enorm.

Părerea mea? Atât anorexia cât și bulimia sunt două boli foarte serioase.

Întrebare pusă frecvent: SE POT VINDECA ACESTEA PRIN MERSUL LA PSIHOLOG?
Răspuns: Da, dacă aceștia conștientizează problema.

Se vehiculează o grămadă de mituri pe aceste teme, și anume, oamenii care vor să slăbească sunt denumiți urgent anorexici sau bulimici. Interpretare care păcătuiește big time. Eu cred că putem slăbi sănătos, fără a ne înfometa sau a vărsa tot. Am I right, girls?

sursă foto aici

Vreau și ioooo!!!!

Gagiciiiii, cred că toate vă amintiți lănțișorul lui Carrie din SATC, right?


Adică ăsta. Da știu, e super hot și super mișto plus că dacă te îmbeți te uiți la lanț și-ți amintești cum te cheamă. Glumeam, of course.

Și alte exemple:



Și acum întreb eu (also known as: cutiuța cu întrebări)  DE UNDEEEEEE?? VREAU ȘI EUUUUU

PS-Menționez că am unul asemănător de la Accesorize, scrie forever, însă eu aș vrea numele propriu și personal (dacă țin bine minte, nu mă cheamă Forever-deși n-ar fi fost rău)

Hai, fie-vă milă!

ps-sursa foto: tumblr

marți, 7 iunie 2011

De ce devin bărbații gay

Știu că la postul trecut femeile au chicotit pe sub...ruj?:)), dar acum a venit rândul bărbaților.

Dacă te cerți cu ea, da, bravo bă, cauți ceartă
Dacă nu te cerți, normal, e firesc, nu-ți pasă

Dacă o suni pe des, să te ia dracu de animal ce ești, ce o tot freci la cap?
Dacă nu o suni deloc, nu o bagi în seamă, ce-ți pasă ție chip de lut?

Dacă vrei să te culci cu ea, o dorești ești un animal obsedat de sex
Dacă nu vrei să te culci cu ea, că o respecți, nu te atrage fizic, n-o placi, ți-ai găsit alta

Dacă-ți înșiri problemele la ea, gata, ești plictisitor, nu ești suficient de bărbat să le rezolvi singur
Dacă nu, n-ai încredere-n ea

Dacă încalci o promisiune ești un nemernic și se lasă cu lacrimi și amenințări
Dacă încalcă ea, hai mă iubi, a fost ocupată

Dacă ai înșelat-o ești un nemernic ordinar, nu o apreciezi și ai înșelat-o cu ultima zdreanță
Dacă te înșală ea, hai mă iubi, te rog iartă-mă, oamenii greșesc. PS- Ăla sigur era mai bun ca tine

Dacă ieși cu băieții hai sictir tâmpitule, iar ieși cu golanii ăia bețivi?
Dacă nu ieși hai mă ieși odată să pot ieși cu fetele

Dacă te aranjezi mai mult de o oră ești un metrosexual infect sau ți-ai găsit alta
Dacă se aranjează ea mai mult de o oră trebuie să fie hot

BONUS

Dacă-i aduci flori ascunzi ceva în mod sigur, ai călcat tu pe bec cu ceva
Dacă nu-i aduci ești un insensibil

Dacă ea câștigă mai mult ca tine, normal, e mai bună, tu ești un ratat bun de aruncat
Dacă tu câștigi mai mult, eh, femeile sunt mereu discriminate

Dacă ai o reușită (fie ea financiară sau de orice ordin), ea te-a ajutat, e datorită ei
Dacă are ea o reușită e numai a ei, e femeie independentă ce naiba?

Pam pam.

sursă foto: aici

ATÂT TEXTUL CÂT ȘI TITLUL SUNT PAMFLETE ȘI TREBUIE TRATATE CA ATARE

luni, 6 iunie 2011

De ce tot mai multe femei devin lesbiene

Hai că vă explic eu:

Dacă te cerți cu el, cauți ceartă, ești aia a dreaq care tot timpul are chef de harță și bla bla și câr mâr pâr.
Dacă nu te cerți cu el, gata, fir-ai a dreaq de târătură, nu-ți pasă de el, ești o tâmpită și o ignorantă. Probabil că nici nu-l mai iubești.

Dacă-l suni, vai steaua ta de stresantă ce ești, nu lași omu nici să respire, toaaaată ziulica, cât îi ea de lungă tu suni omu. Mda.
Dacă te sună el (înainte să apuci să-l suni tu) pfff, ar trebui să zici merci că și-a facut timp să sune, da?!

Dacă nu te culci cu el din prima săptămână, vai frate, virginica, la vârsta ta te mai uiți la un partener sexual în plus sau în minus. Îți dă papucii că nu-i plac astea timorate.
Dacă te culci cu el din prima săptămână, ești o panaramă penală. Îți dă papucii că ești o târâtură.

Dacă îți înșiri problemele la el, ești enervantă, cicălitoare și stresantă.
Dacă nu-i spui ce probleme ai, să-ți fie rușine tâmpito, n-ai încredere-n el.

Dacă îți încalci o promisiune nu mai vorbește cu tine în viața vieților lui nesimțito, că n-ai cuvânt.
Dacă el încalcă o promisiune ”Așa a fost mai bine pentru amândoi”

Dacă l-ai înșelat ești o proastă care nu apreciează ce-are la ușă și nu mai meriți nicio șansă, ci doar un șut în dos.
Dacă te-a înșelat, mai merită o șansă, că toți suntem oameni și greșim.

Dacă ieși cu fetele-n club, te destrăbălezi, ești o ordinară, toată ziua stai cu proastele alea și n-ai nicio ocupație, pe mine mă ignori, te duci la agățat
Dacă nu ieși niciodată cu fetele de ce dracu nu ieși, toată ziua stai pe capul lui.

Dacă te aranjezi mai mult de o oră vai Doamne ce dracu te tot boiești atâta?
Dacă nu, ești o fraieră care nu dă doi bani pe aspect.

Și uite-așa fuți tot meciu. Pam pam.

sursa foto: aici

LATER EDIT: Am crezut că nu e nevoie să menționez, însă va trebui să o fac, totuși: ATÂT TEXTUL CÂT ȘI TITLUL SUNT PAMFLETE ȘI TREBUIE TRATATE CA ATARE

duminică, 5 iunie 2011

Întoarce mamă și obrazul celălalt

Cu toții știm binecunoscuta expresie ”Dacă primești o palmă, lasă mamă, întoarce și obrazul celălalt”. E o lecție care mulți dintre noi o primesc de mici. Bineînțeles, se poate lua ad-literam că dacă un fraier te pocnește să-ți întorci căpșorul firav și să aștepti cu drag și spor a doua lovitură. Dar, evident, în sinea ei, se referă la noțiunea figurată de ”a primi o palmă”, în sensul de lovitură morală.



Acum, chestia asta e cu două tăișuri. Până la un punct (atât sensul conotativ cât și cel denotativ) poate fi ok să-ți înveți copilul să nu fie răzbunător, să nu fie Gică-contra care ripostează la fiecare mișcare a altuia, care-l desființează pe cel de lângă el (fie că părinte, prieten, iubit/ă-pe viitor), care ajunge un nemernic care să dea ”palme” doar ca precauție, deci practic să atace doar ca să nu dea șansa de a fi atacat. Lucruri pe care pe cuvântul meu de NON-mamică:)), le înțeleg (da măh, nu-s chiar așa împotrivă la orice, ok?!)



Dar bineînețeles, ceva nu se leagă. Hai să mă și explic, pe cele 2 sensuri care le are expresia.



SENSUL PROPRIU





Așa cum menționam mai sus, mi se pare firesc ca un copil să nu fie agresiv, să nu atace alții copii doar de dragu de a îi cafti, așa că așa are chef mucosul. Dar ca reversul medaliei, nu concep cum ai putea să-ți înveți copilul să înghită mizeriile altor plozi fără să le ardă una peste bot. Deci serios acum, chiar nu pot. Și nici nu înțeleg.



Dar problema începe abia la....



SENSUL FIGURAT





Țin să menționez că în niciun caz nu generalizez, ci mă refer doar la UNELE din cazuri  





Boon. Am vaga impresie că persoanele care sunt învățate așa, de mici, au tendința să fie persoane slabe, care vor ceda în fața celorlalți în repetate rânduri, care niciodată nu vor pune piciorul în prag, nu-și vor permite să atace dacă au fost atacați, și așa mai departe.



Nu știu cât de ”de acord”sunteți sau nu cu mine, însă pot spune clar că eu am fost învățată ca atunci când primesc o palmă, să ”ofer” în varianta promoție, 2 palme! Și sincer?! Sincer mi-a mers și-mi merge bine. Niciodată nu am fost călcată în picioare!!! Niciodată!!!



Deci?Întoarce și obrazul celălalt sau arde-i 2 peste bot?!