joi, 30 decembrie 2010

Obiective..de data asta 2011

“If you think back and replay your year, if it doesn’t bring you tears either of joy or sadness, consider it wasted.”

 A venit şi penultima zi a anului. Iaca aşa, încetişor s-a mai terminat un an. Care pentru mine a fost plin, şi cu oarece realizări(s-ar fi putut şi mai bine, dar e tot timpul înainte, avem şi un 2011 şi un 2012- şi apoi naiba mai ştie, că cică crăpăm în 2012)

A fost un an în care am pierdut multe, dar am şi câştigat de asemeni (desigur, acum am impresia că pierderile sunt mai mari..). Am iubit şi nu am fost iubită, am fost iubită şi nu am iubit. Am ştiut ce e durerea dar şi fericirea. Am fost şi tristă şi fericită...
De asemeni am avut alături oameni pe care i-am iubit enorm şi m-au dezamăgit, iar la polul opus oameni în care n-am avut încredere şi mi-au căştigat-o
 Iar acum sper că 2011 va fi altfel...

Voi începe să povestesc despre realizările blogului în 2010
 1. A atins 1000 de vizitatori unici undeva prin iulie
 2. Îl plac 45 de persoane pe facebook (deocamdată)
 3. Am 102 persoane interesate
 4.Sunt pe locul 760 în zelist cu 13 linkuri care fac trimitere la mine şi 69 care mă au în blogroll
 5.Din iulie 2010 am avut 25532 de vizualizări
 6. În iunie a împlinit un anişor
 7.Tot prin intermediul lui am cunoscut oameni care acum mi-s dragi şi sper să-i văd şi live

 Iar pe 2011 sper să crească considerabil atât numărul de vizitatori cât şi calitatea posturilor.Vă mulţumesc pentru 2010!

 A venit tot aşa încetişor timpul să ne propunem lucruri (pe care le vom duce sau nu-la capăt). Apropos de asta-citeam în ziar azi că obiectivele care ni le propunem la sfârşit de an, adesea ajung să fie neîmplinite datorită "volumului "mare al acestora. Şi anume, ne propunem atât de multe chestii (spre exemplu-lăsat de fumat, băut, femei, etc, slăbit enşpe mii de kile şi tot aşa) şi atât de dificile încât asta ne copleşeşte şi ne lăsăm pe tânjeală. Wrong! Ideea ar fi să ne stabilim scopuri realizabile şi luate treptat. Un alt lucru foarte important. Să vă dau un exemplu concret. Să zicem că ne propunem să slăbim. Dacă într-o zi am călcat pe bec şi am mâncat în plus, asta nu ar trebui să ne descurajeze şi să renunţăm, gândindu-ne că momentul de slăbiciune a ruinat tot, pentru că nu este aşa.

 Şi acum obiectivele mele:
  
 1. Trebuie să ascult mai mult şi să vorbesc mai puţin (pentru a înţelege mai mult şi a învăţa lucruri)
 2. Fumatul trebuie să dispară. Nu o să-mi promit că de la 1 ianuarie pentru că m-aş dezamăgi. Dar undeva în decursul anului trebuie să se întâmple.
 3.Sport, alergat, plimbări pe jos, abdomene.
 4.Nu am mereu dreptate, cu asta trebuie să mă obişnuiesc.
 5.Citesc mult, îmi propun cel puţin!!! 60-70 de cărţi pentru 2011.
 6.O să învăţ să renunţ. Uneori totul constă în a renunţa la ceea ce nu te face fericit. Deci o să renunţ la cauze pierdute
 7. Bacul cu peste 9!!! şi admitere unde vrea sufleţelu meu.
 8.P-e-r-s-e-v-e-r-e-n-ţ-ă!!! Atât la învăţătură cât şi la lucrurile bune pentru sufletul meu
 9.Să învăţ să gătesc câteva lucruri noi
 10. Să renunţ la a visa la lucruri TRECUTE şi să îngrop securea amintirilor forever
 11.Nu o să mai pierd vremea cu oameni care nu merită. Valabil şi pentru lucruri care nu merită
 12.O vacanţă undeva frumos, în afara ţării
 13.Fall in love with someone who worth it!!! Şi să iubesc din suflet şi să fiu iubită
 14.Să fiu mai atentă şi la nevoile celorlalţi
 15.Să pun ceva bănuţi deoparte pentru propriile plăceri personale
 16. Să fac un curs specializat de make-up
 17.Să-mi exersez cât mai des engleza
 18.Să nu caut niciun om (fără telefon, mess, live etc) căruia nu-i pasă de mine.
 19.Să am grijă de toate obiectivele astea ca la sfârşitul lui 2011 să le bifez pe toate
 20.Să am grijă cu teatrul şi să merg după visul meu
 21.Să nu mă mai enervez din prostii
 22.Să nu pierd nopţi aiurea şi să mănânc cât mai sănătos
 23. Să vizionez filme şi seriale bune
24.Fă poze, zâmbeşte, iubeşte
 25. Niciodată nu te lăsa călcată în picioare!

 Care e dorinţa voastră cea mai arzătoare pentru 2011? Hai, fără ruşine, spune-mi!

SURSA POZEI: aici

miercuri, 29 decembrie 2010

Lies

Yes, each new day brings with it a new set of lies. The worst are the ones we tell ourselves right before we fall asleep. We whisper them in the dark, telling ourselves we're happy, or that he's happy. That we can change, or that he will change his mind. We persuade ourselves that we can live with our sins, or that we can live without him. Yes, each night before we fall asleep we lie to ourselves in a desperate, desperate hope that come morning -- it will all be true.

Da, fiecare zi aduce cu ea un nou set de minciuni. Cele mai rele sunt cele care ni le spunem nouă exact înainte de a adormi. Le şoptim în întuneric, spunându-ne nouă că suntem fericiţi, sau că el e fericit. Că ne putem schimba, sau că el se va răzgândi. Încercăm să convingem pe noi înşine că putem trăi cu păcatele noastre, sau că putem trăi fără ele. Da, Da, în fiecare noapte înainte să adormim ne minţim într-o disperată, disperată speranţă că odată cu dimineaţa va fi adevărat.

 Desperate housewives


Am pus citatul acesta(pe care l-am şi tradus, să vă fie mai uşor) pentru că mi-am dat seama că aşa e. Nu e nici un pic de minciună în citat (care, culmea, este despre minciună). Ne minţim cu neruşinare. Uneori doar pentru a adormi noaptea mai repede şi să nu ne mai zvârcolim în pat, alteori pentru că ne omoară stresul şi încercăm să îngânăm mantre optimiste. Alteori doar pentru că aşa ne-am obişnuit. Hai să ne oprim, credinţa oarbă dezamăgeşte mereu...

Şi oare merită să te pierzi pe tine din cauza minciunilor ..sau până la urmă, din cauza oricărui alt motiv? Să fim serioşi, viaţa asta e prea scurtă, iar eu acum ştiu prea bine că demnitatea şi mândria mea sunt mai presus de orice şi de asemeni ştiu că pentru fiecare 60 de secunde în care nu zâmbesc, am pierdut un minut din viaţă care nimeni nu mi-l dă înapoi...

marți, 28 decembrie 2010

18!

Azi am făcut 18 ani. Nu s-a dat niciun verdict, nu s-a schimbat nimic de ieri, sau de alaltăieri. Nu sunt mai matură sau mai deşteaptă, dar încerc să cresc frumos şi să mă auto disciplinez. Încerc să ofer ceea ce primesc de la oamenii de lângă mine. Mă lupt să ştiu când să fiu egoistă şi când să fiu darnică. Zâmbesc, visez, acum ca la 18 ani (pot să beau legal, da?! ). Mă bucur că sunt EU şi că am prietenii aproape, asta contează. Mă bucur că şi-au adus aminte să mă sune la 12 noaptea iar când am ajuns acasă am găsit facebook-ul plin de mesaje simpatice de la mulţi ani, de la oameni care nici nu credeam că o să-şi aducă aminte.

 Nu îmi găsesc cuvintele, probabil pentru că e 3 şi 20 dimineaţa, iar eu vin de la un alt majorat, unde deşi nu era cheful meu mi s-a urat la mulţi ani de către toată lumea şi mi s-au făcut dedicaţii. 

 Pe de altă parte... oameni care încă mi-s dragi, au şi uitat de mine... dar its not a drama. E printre puţinele dăţi când îmi pierd cuvintele şi mă uit la un post aproape gol, în care de fapt nu am zis nimic. E printre puţinele dăţi când aş vrea să plâng de fericire doar că m-am dezobişnuit de plâns în aşa fel încât nu mai ştiu cum se face...

 Şi până una alta..hai să-mi trăiesc! 













luni, 27 decembrie 2010

Cum a fost zilele astea..

 Zilele astea au fost liniştite, pline de zâmbete, ieşiri in club şi la suc, colindat, atmosferă de Sărbători. Am primit mesaje de la oameni de la care nu mă aşteptam să primesc, oameni pe care îi iubesc cu toate că am pierdut legătura.

 Sunt seri în care adorm gândindu-mă la chestii optimiste, cu televizorul deschis şi dorm ca un bebeluş. Sunt alte seri când mâ învârt în pat şi mă gândesc la prostii. It s all about the mood. Câteodată mă simt goală pe interior, dar asta compensează când sunt atât de plină de prietenele şi prietenii mei şi de iubirea pe care o primesc, încât aş putea încărca spiritual un sat întreg din India.

Mi-am propus ca până la finele acestui an să termin cele 3 cărţi pe care le-am început (Marin Preda- Viaţa ca o pradă, John Steinbeck-Of man and mice şi Elizabeth Gilbert- Mănâncă, roagă-te, iubeşte) ca apoi să pot citi o listă pe care mi-am propus-o pe anul 2011. Sunt plină de planuri pe care am de gând să le împlinesc cu brio.

 M-am schimbat atât de mult şi toate sunt atât de bune acum, încât mă uit în oglindă şi rânjesc veselă.

 Voi cum v-aţi petrecut zilele de Crăciun?