joi, 1 martie 2012

Hai primavara, hai hai

Tic, tac, tic, tac. La noi e primavara de exact o ora si 44 de minutele. La voi de exact 3 ore si 44 de minutele. Pardon, 45 acum.

Abia astept sa-mi aduc camasutele de matasica, danteluta, bluzitele subtirele, trench-ul matasos si subtire, pantofiorii, balerinasii si sa scap de toate pulovaroaiele astea groase si urate.

Nu-mi place iarna, cu toate ca-s nascuta pe 28 decembrie. Imi place zapada dar doar de Craciun si de ziua mea. Dup-aia mi se pare ca nu mai are niciun rost real, in afara de a ne provoca nervisori.

Aici e frumos afara de cateva zile, deci am iesit din palton si fularele si parca parca ma machiez mai colorat si zambesc mai frumos cand ma duc prin parculet la scoala. Zambilele, ghioceii, narcisele sunt in floare in micul parculet prin care trecem de dimi, iar pe biroul meu sta frumos o narcisa care s-a desfacut.

1.49. Primavara de o ora si 49 de minutele. 50 acum, of ce sincron prost am!

Sa va vad zambind. Unu, doi, trei si ....primavara! Sa aveti toti cea mai frumoasa primavara, dar sa fie oribila pe langa cea de anul viitor! Sa ne fie bine si sa fim fericiti, oameni. Si mai presus de toate: s-apreciem ce avem, oricat de departe ar fi.

miercuri, 29 februarie 2012

Avem bun simt, dar cam pana cand?

Doar eu ii vad pe cei pe care-i ajuti si apoi nici macar un "Multumesc"in scarba nu-ti zic, de parca ti-ar fi facut EI tie vreo favoare?

Doar eu ii vad pe cei care se uita la tine pe strada, te recunosc, da'nu-s in stare sa-ti arunce un "Salut"?

Doar eu ii vad pe cei (si de ce nu, pe cele)care scuipa pe strada sau isi trag nasul zgomotos?

Doar eu ii vad pe cei care nu-s in stare sa zica un "Te rog" si-l prefera pe "Da si mie nu stiu ce"?

Doar eu ii vad pe cei care se baga-n fata la coada si se uita ca boii la tine?

Doar eu ii vad pe cei care nu-s in stare sa spele si sa foloseasca naibii un deodorant? Si stau langa tine si put de parc-ar fi morti de 2 sapta?

Doar eu ii vad pe cei care iti iau lucruri fara sa-ti ceara?

Doar eu ii vad pe cei care au impresia ca sunt soarele si totul graviteaza in jurul lor?

Doar eu ii vad pe cei care vorbesc cu oricine altcineva despre tine numai tie nu vin sa-ti zica nimic pe fata?

Doar eu? Doar eu am atat de mult bun simt incat foarte rar spun cuiva ceva pentru ca mi-e rusine mie de rusinea lui? Asta ma face un om bun, sau ma face doar o proasta? 


Asa. M-am racorit.

Tu ai facut ceva ce n-ai mai facut niciodata inainte?


Fiecare dintre noi cand trebuie sa facem ceva (sau nu neaparat trebuie, ci vrem ), e cateodata speriat. Speriat de nou, de a lasa totul in spate si a lua-o de la 0, de a fugi de rutina, de a-ti schimba viata complet si tot felul de astfel de temeri care sunt complet normale pana la urma.

 Nu e neaparat vorba de frica, dar tuturor ne e greu sa iesim din sfera de comfort si sa facem lucruri complet noi, complet diferite si complet...not-me-anymore.

 Spune-mi, in ultima vreme ai facut ceva ce n-ai mai facut niciodata inainte?Ce ai simtit?

marți, 28 februarie 2012

Ai sau n-ai?

"The game. They say a person either has what it takes to play, or they don’t."

E atat de simplu sa te dai la o parte si sa faci stanga-mprejur si sa pleci. Sa zici ca "a fost prea greu", "asa a fost sa fie", "nu a mers", "e mai simplu asa", "e mai bine asa". Si te iei la spinare si pleci, ca deh, why bother? 

Ce zic eu? Pai pune dom'le mana si traieste ca si asa timpul asta desi e atat-atat-atat de scurt si fericirea e cateodata asa micuta-micuta-micuta ca daca nu esti pe faza uite hopa, trecu, tu unde erai?Te tot c*ci pe tine ca-i greu, ca nu poti, ca de ce sa n-alegi calea mai simpla. Ete,  d-aia, boule, ca faimoasa cale simple nu-ti aduce niciodata satisfactii. Zici doar "E, hai c-am rezolvat-o si p-asta". Si atit. 

E greu ca dracu sa nu-ti pese cat de greu e, ce trebuie sa faci sa-ti atingi obiectivele, dar in final it all pays off. Ca intotdeauna, de altfel. Atunci simti ca poti zbura si poti face orice. Cand nu-ti mai pasa. Ca degeaba te  zbati tu, idiotule, sa dai din coate, sa plangi, sa urli. Cu cat urli mai tare cu atat doare mai tare. I learned the hard way.

Astea fiind zise, insert Andreea Marin smile si mergem mai departe. Pam pam.



duminică, 26 februarie 2012

Asculta-ti inimioara dar ai si niste creier

Desigur, il aprob si jos palaria la nenea (sau mai degraba tanti)care zisa "Asculta-ti inima". Dar ce te faci cand dansa te impinge numa la prostioare? Aaaa..? Mind vs heart 0-1, a?

Se zice ca e bine se inveti din greselile altora. Asa este. Numai ca prostia este ca eu una nu invat nici din ale mele (pe care le mai si repet de 2-3 ori, ca lectie).

Unii oameni se gandesc in felul urmator "Greselile sunt lectii, e ok daca gresesti". Da, e ok, dar cand incepi sa repeti greseli, alea nu se mai numesc greseli, ci lucruri facute cu buna stiinta. Nu Einstein zicea ca nebunie inseamna sa faci acelasi lucru de doua ori si sa te astepti la rezultate diferite.

Pe principiul asta putem gresi o viata intreaga...o viata intreaga de repetitii de greseli, ca o nebunie continua care nu se mai termina.

Cand nu te gandesti la consecinte mergand pe "fie ce-o fi, oricum invat ceva din asta". Cand nu-ti pasa.

Dar de la un punct acolo nu-ti mai permiti sa gresesti. Te gandesti ca viata e o suma de evenimente, iar actiunile si faptele tale nu numai ca se rasfrang de fiecare data asupra ta (karma's a bitch), dar te si definesc ca om.

Asa ca si sufletul asta...mai usor cu tine, avem si creier. Si parca oricum nu merita sa te pierzi in tine.