sâmbătă, 12 decembrie 2009

Lumea asta


Nu stiu de ce am pus titlul acesta.Si nici nu stiu de ce scriu.Aparent cel putin, sunt intr'una din zilele in care sunt singura.Singurica cuc.Imi mai lipseste niste cafea cu lapte, ceva dulce si tigarile.Da, Winston albastru.Patul e nefacut, in camera miroase a vanilie, mirosul meu preferat.Si ghici ce, am 10 parfumuri si nu glumesc, dintre care niciunul nu miroase a vanilie.Ciudat lucru, ciudata mai sunt.Televizorul e aprins si urla in nestire, am o lumina slaba de la lampa, afara e frig si ghici ce, nici macar nu ninge.Ar trebui sa ninga, ce mama dracului, suntem in jumatatea lui decembrie, aproape.Ma simt atat de singura incat imi vine sa plang.Poate as avea nevoie de o imbratisare, sau de un ceai cald in oras, sau pur si simplu sa simt si eu cacatu'asta de spirit de sarbatori.Dar tocmai,nu sunt singura.Chiar nu sunt.


Astept sarbatorile, sarbatorile sunt frumoase, geniale.Miros de portocale, de scortisoara, ceaiuri fierbinti, zapada (teoretic, cel putin),oameni dragi, cadouri, bradut, globuri, si oameni mai buni, mai zambitori, mai feirciti.Asta fiind a doua zi de vacanta, e jalnic.Imi pare a fi o vacanta jalnica.Tocmai din cauza faptului ca ma simt singura.Ca e urat afara si e frig.Cred ca imi e si dor de repetitii.
Si...as vrea ceva.Dar nu stiu ce.Ceva sa ma faca fericita.Cumparaturi cu cineva foarte drag, un vin fiert si o prajitura, iar apoi plimbare de mana prin parcul luminat.Imi place iarna, uneori simt chiar ca mi'ar placea mai mult decat vara, desi mirosul ala de mare, scoicile,nisipul...uf...


Am observat ca eu pun la suflet absolut tot.Uneori doare.Uneori as vrea sa fiu sigura pe cei din jurul meu.Uneori sunt, alteori nu pot.Asa e firea mea, mai...indoielnica.Uneori as vrea sa'i fac pe cei din jurul meu fericiti si nu reusesc.Alteori ii fac fericiti doar printr'un zambet.
Uneori ma simt groaznic de singura,simt ca sentimentele mele sunt mereu mai puternice.Defapt..habar nu am ce simt.Mereu am nevoie de dovezi si nu stiu de ce dracu.
Habar nu am ce sa mai scriu.Vreo 4 zile nu mi'a mers netu si m'am chinuit ca fraiera pe laptop,ca sa realizez ca placa de retea era de vina.Bine c'am realizat.

Vine ziua mea.17 ani.Nu stiu cand a trecut timpul pe langa mine.Nu,nu sunt depresiva,dar e ciudat.Parca mai ieri aveam 15 ani.Am fost foarte rebela,cu timpul m'am cumintit.Am cunoscut o gramada de oameni, am vazut o gramada de locuri, am facut o gramada de magarii, am dezamagit multi oameni.Ma dezamageam pana si pe mine.Apoi,treptat, treptat am inceput sa realizez ca nu era bine.Acum pot sa zic ca sunt fericita, ca viata asta mi'a dat multe lectii pe care le'am invatat vrand-nevrand, pe unele chiar fortat.Ca am invatat sa cunosc si sa inteleg oamenii de langa mine.Ca iubesc si sunt iubita, ca in fiecare clipa in care am nevoie cineva e aici.Ca iubesc sa scriu, ca merg dupa visele mele, asa treptat, treptat,cu pasi mici. :)

P.S-am realizat ca iubesc diminetile, pentru ca am pentru ce sa ma trezesc!

17 ANI, baierame;
timiditate, inceput;
saliva, buze, resuflare;
noapte alba, lacul, tei;
ciorapi de dama, suferinta;
fotografie, ramas bun;
disperare, hohote de ras;
politie, rasarit, metrou.
prietenie, plaja, foc;
dragoste, putere, tinerete, fum;
iubire, amintire, val;
nepasare, lupta, orgasm, ideal;

vineri, 11 decembrie 2009

Ei bine,da,ador cartofii cu slanina!



Jacques sau supunerea, Eugene Ionesco, piesa realizata de Fatma Mohamed.Da, am fost acolo.Fetita mica, cu doua codite, prinse cu panglicute portocalii. Cu rochita maronie.Un rol superb, si o interpretare, zic eu, buna.
Am invatat multe lucruri.Am avut oameni care m'au ajutat si m'au sustinut, si, si eu pe ei la randul meu.Am fost o adevarata echipa.Cele 3 spectacole jucate, au fost un adevarat succes.Sala plina, peste 80 de oameni de fiecare data, flori, aplauze multe, felicitari.Au fost acolo oameni care ne iubesc.Oamenii care ne'au sustinut.
A fost cea mai frumoasa experienta.Nu am cuvinte sa vorbesc despre asta.

P.S:Multumim tuturor celor care'au fost din nou la spectacolul nostru.Sunt extraordinar de fericita ca am facut chestia asta, a fost o experienta mai mult decat placuta, am invatat sa cunosc oamenii de langa mine, sa ajut, sa iubesc, sa ma atasez.Si ii multumim Fatmei cu tot sufletul si tuturor oamenilor care ne'au sustinut!Si nu in ultimul rand, multumesc colegilor mei pentru tot:)

Minune


Minunile nu le gasesti la fiecare pas. Nu ti le pune nimeni in fata, si nici macar nu poti sa lupti pentru ele. Minunile sunt rare si mai pretioase decat iti poti tu imagina. Nu am idee de cine sunt trimise, dar nu le primeste oricine. Probabil nu oricine le poate tine, pretui, asa cum trebuie, pentru ca nu poti lupta pentru ele, dar dupa ce le dobandesti, e o lupta a dracului de grea sa le poti pastra. Nu stiu pe ce criteriu sunt impartite minunile astea, cui, sau de ce, dar eu mi-am primit minunea mea, si ma tine in viata, respira pentru mine, de 8 luni incoace.El m-a invatat tot, si nu cred ca si-a dat seama sau a avut intentia asta vreodata. El mi-a castigat increderea asa cum nu a reusit nimeni. El stie tot, pentru ca el e singurul care are dreptul asta. Eu il am pe el intr-un fel pe care nu il intelege nimeni, nici noi, nici nu conteaza, intr-un fel in care nu il mai are nimeni, si asta ma face mandra.E singurul pe care il iert, orice ar fi, e singurul care merita sa il iert, de cate ori ar trebui. E cu siguranta singurul pentru care pot sa va las pe toti daca trebuie, e singurul caruia nu ii dau drumul pentru nimic din ce aveti voi de oferit. E singurul care ma face sa rad cand plang, si care face pe victima intr-un mod care nu ma enerveaza. E singurul care face parte din mine de 8 luni.

Cu tine pot sa stau, cu tine pot sa fug, cu tine pot sa raman, cu tine pot sa plec, cu tine pot sa iert, cu tine pot sa uit, cu tine pot sa iubesc, cu tine pot sa urasc, cu tine pot sa vorbesc frumos, cu tine pot sa tip, cu tine pot sa infrunt, cu tine pot sa fug, cu tine pot sa fiu puternica, cu tine poate sa imi fie frica, cu tine pot sa rad, cu tine pot sa plang, cu tine pot sa fiu fericita, cu tine pot sa fiu nervoasa, cu tine pot sa visez, cu tine pot sa cad, cu tine pot sa ma ridic apoi, cu tine pot sa castig, cu tine pot sa pierd, cu tine pot sa vorbesc, cu tine pot sa tac, cu tine pot sa zbor, cu tine pot sa cad, cu tine pot sa visez, cu tine pot sa fiu dezamagita, cu tine pot sa fiu orice as vrea, cu tine pot sa fiu eu, cu tine...



leapsa 6:)

1. ce vârstă ţi-ai da dacă nu ai şti câţi ani ai?
18,probabil.

2. ce e mai rău, să eşuezi sau să nu încerci?
Sa nu incerci, cu siguranta.

3. dacă viaţa e atât de scurtă, de ce facem atât de multe lucruri care nu ne plac şi nu facem atât de multe lucruri care ne plac?
Cum spunea cineva odata,90% din lucrurile pe care le facem, nu ne plac.Parerea mea este ca nu trebuie evitat NIMIC, din ceea ce crezi tu ca ti'ar placea sa faci.

4.când ţi se pare ca s-a vorbit şi s-a făcut tot ce era de vorbit şi de făcut, ţi se pare că ai vorbit mai mult decât ai facut?
Nu.

5. dacă moneda naţională ar fi “fericirea”, cît de bogat ai fi?
Cea mai bogata!

6. care este lucrul pe care ai vrea cel mai mult să îl vezi schimbat la oameni?
As vrea sa fie mai fericiti,mai buni si sa aiba puterea sa accepte ce nu au putut pana acum.


7. faci ceea ce ai visat să faci, sau faci ceea ce faci doar pentru că împrejurările te-au adus aici?
Merg pe drumul viselor mele.

8. dacă media de viaţă ar fi de doar 40 de ani, ţi-ai trăi viaţa diferit?
Nu.Probabil doar as zambi mai mult...

9. eşti mai preocupat să faci lucrurile cum trebuie, sau lucrurile care trebuie?
Ambele lucruri sunt importante, zic eu

10. dacă ar trebui să oferi un singur sfat unui copil despre viaţă, care ar fi ăla?
Sa nu o lase sa treaca pe langa el, ca e doar una.

11. ce-ai prefera să fii: un geniu stresat sau un prost fericit?
Un prost fericit.

12. ce-ai alege între a pierde toate amintirile pe care le ai până acum sau a fi incapabil să îţi mai faci amintiri de acum înainte?
Sa le pierd pe cele care le am pana acum...

13. îţi mai aduci aminte de momentul ăla de acum 5 ani când erai extrem de nervos şi nefericit? mai are vreo importanţă acum?
Foarte vag.Nu, nu mai are nicio importanta.

14. care este cea mai frumoasă amintire de-a ta din copilarie? ce o face atat de specială?
Prietenii, inocenta varstei, sarbatorile in familie..

15. dacă ai câştiga 1 milion de dolari, ai renunţa la ce faci acum?
Nu.

16. când a fost ultima oară când te-ai aruncat cu capul înainte în ceva în care credeai din tot sufletul, deşi toţi te sfătuiau să nu încerci?
Eu mereu ma arunc cu capul inainte spre ceva in care cred din tot sufletul.

17. când a fost ultima oară când ţi-ai auzit sunetul propriei respiraţii?
Acum cateva zile, cred

18. care e lucrul pe care l-ai dorit întotdeauna să îl faci şi încă nu l-ai facut? ce te opreşte?
Nu stiu.Important pentru mine este ca fac teatru

19. care e lucrul pe care îl faci mai bine decât toţi ceilalţi pe care îi cunoşti?
Rezist, cant, zambesc, joc teatru.Nu stiu daca mai bine dar fac lucrurile astea:)