sâmbătă, 9 iunie 2012

It's ok, I got lost on the way..But I'm a supergirl and supergirls don't cry:)

Titlul se trage de la melodia lui Reamonn-supergirl care e miiiinunataaaaaaaa!


Inca 2 zile pina plec acasa la mine pentru 3 luni. Tic-tac-tic-tac. Ar trebui sa dau edit la postul cu "Un an"si sa mai adaug peripetii si aventuri, insa nu o voi face, ar fi prea mult de scris si cred ca m-ar obosi si mai tare decit sunt deja.


Asa cum vazusem pe undeva(dac-as fi si retinut unde...Daca va regasiti trageti-ma de manecuta si mentionez!!!) atunci cind crezi ca nu te mai poate surprinde nimic, vine viata si-ti arata ca singurul lucru la care te pricepi este sa te inseli... Asa ca presupun ca in tot tumultul de emotii, stari si sentimente trebuie intotdeauna sa fii pregatit pentru orice, pentru ca atunci cind totul se scufunda sa te tina ancorat ceea ce crezi, ceea ce stii si ceea ce simti! Niciodata un om cu principii morale nu are cum sa fie daramat. Sunt si am fost intotdeauna genul de om pe care dac-ai veni sa il impungi cu un ac ar curge nu sange, ci mila si respect. Prietenii pot confirma. Mila, compasiunea, intelegerea sunt sentimente care ma incearca des si de multe ori nu pentru oamenii potriviti. Ma las adeseori "luata de valul intelegerii"si ma auto-cobor pe locul 2, loc pe care ar trebui sa fie ALTII si nu EU pentru propria-mi fiinta. Mi se intampla adeseori de asemeni chiar sa ma simt vinovata tot eu pentru greselile altora (pentru ca le-as fi putut EVITA) si asta e nu nesanatos, ci FOARTE.


D-apai na, stai si te gandesti ca si fumatu-i nesanatos si bautura si dusu'la curve si DORUL.Asa ca hai sa nu ne luam cu d-astea "sanatoase", ca nu ne pricepem la ele oricum. Si acum ce? Daca ne-a dezamagit un om, doi, cinci, saptesprezece nu mai avem incredere in nimeni? Nu mai iubim, nu mai zambim? Ba da, o facem. Poaaaate cu putina precautie dar o facem. Pentru ca INTOTDEAUNA, oricit de greu ar fi, n-ai niciun drept sa zici "Nu mai pot". Ca poti, ohohoho si inca cum! Si stelele se aliniaza. Si apoi iarasi se rasfira...si tot asa. Dar mereu va fi BINE. 


Eu sunt bine. Ma duc acasa la mine si lucrurile s-au aranjat in cel mai bun mod cu putinta. "Coincidentele" placute rasar la totttt pasul..sau o fi..soarta? Am avut tupeu sa zic o data zilele astea "O sa mor", da'-mi revenii repede si-am zis tot in fata oglinzii: "Ei o sa mor pe dracu."


Ete las', c-asa-i in tinerete..mai gresim, mai luam teapa. O data, de doua ori de sapte mii de ori pana imbatranim si vine mintea la cap. Daca mai vine.

luni, 4 iunie 2012

Cred c-avem suficienta poluare

Asa ca hai sa fim VERZI macar astazi, ce spuneti? Va propun o mica incursiune in lumea verde a celor de la http://energie-verde.ro/


In primul rind haideti sa definim termenul de "Energie verde". El se refera la surse de energie regenerabile si care nu polueaza (Cat de minunat suna asta!). In ziua de astazi nu se mai pune problema ca NU EXISTA calea de a nu polua. Deoarece ea exista. 


Recent am devenit interesata de "Gandirea verde"si de panourile solare auzind ca aceste energii sunt cele care ne ajuta pe NOI, oamenii de rind sa ne reducem costurile facturilor deci prin urmare costul traiului de zi cu zi. Avantajul mare este ca Romania dispune de un potential enorm solar si eolian, deci...de ce nu?!


Despre turbinele eoliene am auzit pentru prima oara la scoala. Ce sunt ele? Ei bine, aceste turbine sunt niste masini care transforma energia cinetica a vantului in energie mecanica care poate fi transformata ulterior in energie electrica. Turbinele eoliene au o istorie lunga. Prima a fost folosit in anul 200 inainte de Christos in Persia. Prima turbina eoliana ce producea curent electric a fost realizata in laorator in 1887 de catre James Blyth in Scotia. Prima turbina eoliana pentru energie electrica a fost instalate in Statele Unite ale Americii in anul 1888 iar in 1908 existu deja instalate 72 de astfel de turbine avand puteri de la 5 KW pana la 25 KW. Prima turbina eoliana conectata la reteaua publica de energie electrica a fost in 1954 in Islanda aband o putere de 100KW.
In prezent cea mai mare turbina are capacitatea de 6MW avand o inaltime de 198m si un diametru de 126m. Aceasta turbina a fost produsa de o firma germana renumita dar sunt semnale ca acest record va fi doborat in curand de o alta firma britanica.

Unde gasiti cele mai bune turbine eoliene??? Cu siguranta la cei de la energie verde, AICI. O gama larga de produse din care puteti alege cel mai bun lucru pentru confortul dumneavoastra. 

O alta sursa de energie despre care as dori sa vorbesc este cea a panourilor solare, denumite si fotovoltaice. Ce fac ele? Transforma lumina in energie electrica. Sa va explic putin cum functioneaza: Pentru a primi energie de la soare avem nevoie de un panou solar care este compus fie din una sau mai multe celule solare. Celula solara absoarbe o parte din particulele de lumina ce cad pe aceasta, numite si fotoni. Fiecare foton contine o cantitate mica de energie. Atunci cand un foton este absorbit, acesta elibereaza un electron din materialul celului solare. Deoarece fiecare parte a celulei solare este conectata la un cablu, un curent va trece prin acesta. Celula va produce electricitate ce poate fi folosita instantaneu sau inmagazinata in acumulatori.

Doriti sa configurati un sistem fotovoltaic? Nicio problema, cei de la http://energie-verde.ro va sunt alaturi, oferindu-va un preturi, informatii, formulare si chiar si modele de aplicatie!


Sper sa va fi starnit interesul privitor la Energia Verde si sa va fi facut sa va doriti sa fiti mai "Verzi"chiar de astazi. Puteti incepe prin aruncarea unei priviri pe site-ul profi  http://energie-verde.ro chiar acum! Site-ul este fantastic, are un design simplu dar "eye-catching", va ofera documentare si informatii serioase, oferite de adevarati specialisti! 

duminică, 3 iunie 2012

What do you mean by "Sa lupti pentru cineva"?

Sunt o luptatoare. Mereu am fost si mereu voi fi. Nu-mi place calea cea usoara pentru ca nu-mi aduce niciun fel de satisfactie sufleteasca. Insa inainte de a alege o cale bineinteles ca nu ma gandesc "Let's fuck my life a little more, hai sa aleg cea mai grea cale just for fun".

Trebuie sa recunosc ca-mi place armonia, dar imi place si complicatul. Ei si incerc sa le imbin, adica s-ajung de la complicat la armonios.

Asa ca sa trecem la lupta asta pentru barbati. Toate am facut-o, unele inca o mai fac. Dar ie-te ca gasii eu un citat ieri "Don't try to fix anyone, you can look instead for someone who's not broken". Degeaba faci tu pe super eroul incercind sa schimbi pe cineva. Oamenii nu se schimba pentru alti oameni, oamenii se schimba daca VOR EI. Si si-asa e destul de greu s-atingi alte obiceiuri, alt comportament. In interior ramii acelasi. Octavian Paler spunea ca o relatie care trebuie pazita este inutila. Ei de-aia zic ca cine vrea sa ramina langa tine o face si fara lacrimile tale de sange, uniforma de luptatoare si coiful de metal. Asa ca sariti-mi in cap, dar lupta asta acerba pentru un barbat e pentru femeile care se plictisesc cind ies de la facultate/job. Intotdeauna la urmatorul colt e cineva care chiar poate sa te respecte, iubeasca si sa si dea doi bani pe tine.

Sigur, dai din coate ca o viata ai. Eu militez insa sa nu dai din coate cind nu merita! Nici nu am zis sa dai cu piciorul la tot la primul semn de greu. De cele mai multe ori "a lupta"asta inseamna de fapt sa sezi pe fund si s-astepti sa se gandeasca printul razboinic daca te vrea sau nu te vrea. Eu propun intorsul pe calcaie la primul semn de "Trebuie sa ma gandesc"

Intial am crezut ca daca nu lupti pentru prince charming ceva nu-i in regula cu tine, n-ai spiritu'ala de competitie si esti praf. Ei rahat, daca ai atitudine d-asta de razboinica iesi zgariata, cu vanatai si per total cu o stare de toata mila. Daca nu, ramii zen.