luni, 21 ianuarie 2013

Schimbarea

Este ora 2.37 in Aberdeen, iar eu cred ca mi-am supra-incarcat creierul cu sociologia astazi, invatand peste 8 ore, lucru care s-a intamplat si ieri si alaltaieri si acum 2 zile si acum 3, asta fiind ultimul examen si totodata cel mai inaccesibil.

Sunt un mare fan al schimbarii. Ideea postului a venit in clipa in care mi-am schimbat fundalul si tema blogului, sperand ca ma atrage la a reveni la obiceiul scrisului, obicei de altfel foarte bun, care s-a dezvoltat, -zic eu-,  in urma lecturilor multe pe care le-am facut de-a lungul anilor. Mi-e dor sa scriu. Nu o mai fac, habar nu am de ce, doar daca trag de mine. Idei de scris, paragrafe lungi cu epitete multe si cu zane frumoase imi vin zilnic in cap, insa refuz a le materializa, nu stiu de ce.

Toti apelam la schimbari pentru a nu intra intr-o rutina demoralizanta care ne-ar face sa ne pierdem orice chef de viata sau dorinta de a experimenta lucruri noi si interesante. Sigur, toti avem nevoie de o oarecare rutina care ne ofera comfort(un acoperis deasupa capului stabil, un job stabil, o relatie stabila, prietenii infloritoare, etc). Ne tundem pentru ca avem impresia ca asa totul va deveni mai nou, ne schimbam jobul in speranta ca la urmatorul va fi in regula, renuntam la relatii sperand ca in urmatoarele vom fi apreciati mai mult si ca dragostea va fi servita ca aperitiv, fel principal si desert. Plecam in tari straine ca sa ne facem vieti noi si apoi ne este dor de cele vechi.

Imi este dor de casa, trebuie sa recunosc. Ce inseamna "acasa?" "Acasa" inseamna atunci cand cu 3 zile inainte de ziua de a pleca incep sa adun lucrusoare in valiza mea mare visinie in care incap teoretic 23 de kilograme, dar eu am reusit sa indes 29 (nu ma intrebati cum, nici acum nu stiu!). Pun haine, cadouase, incaltaminte, produse cosmetice si cele cateva rochite/bluzite noi cu care ma rasfat mereu inainte de a pleca acasa. Acasa inseamna mancarea mamei si sfaturile tatei, acasa inseamna distractie, acasa inseamna patul meu moale in care imi permit sa ma trezesc la 12 la pranz dupa ce am ajuns la 8 dimineata acasa, barfele cu prietena mea cea mai buna, intalnirile cu toti prietenii, oraselul mic si linistit si parcul curat. Acasa inseamna limba romana si vesnicele drumuri la Brasov, Bucuresti, Braila. Acasa inseamna...unde iti este sufletul!

Dar pana una alta, suntem tineri, suntem frumosi, destepti si fiecare zburam din cuib. Asa ca sa va priasca schimbarea, astea sunt experiente care vor fi notabile si remarcabile in ziua in care vom trage linia, undeva la sfarsitul vietii spunand ca suntem...FERICITI!

PS: Inca ma obisnuiesc cu ideea  ca in jumatate de an ma pregatesc sa locuiesc intr-un alt oras european, si apoi altul si altul...Cine stie, se spune ca in final toate drumurile duc acasa!:)

Un comentariu:

morphine spunea...

Unde vei locui?:)