sâmbătă, 21 august 2010

Oameni frumoşi vs. oameni urâţi.

Într-adevăr, frumuseţea şi urâţenia sunt doi termeni foarte relativi. Dar adevărat este şi că oamenii frumoşi îi recunoaştem de la depărtare (sau mai bine zis, foarte frumoşi), iar pe oamenii urâţi, la fel.

 Toată ideea cu postul acesta mi-a venit când citeam un articol (nu o să menţionez de unde şi scris de cine), în care fata menţiona că dansează extrem de bine dar totuşi nu a fost acceptată în grupul majoretelor pentru că... e prea urâtă. 
 Succesul în viaţă vine cumva în funcţie de felul cum arăţi? S-au făcut studii în care s-a demonstrat că persoanele frumoase obţin mai repede un job. Se căsătoresc mai repede. Şi tot aşa. 

 Voi ce părere aveţi?

LATER EDIT: Tot căutând prin adâncurile minţii după exemple, mi-am dat seama că treaba cu frumuseţea nu porneşte de ieri de azi. Ci din vremuri mai mult decât trecute. Să luăm ca exemplu poveştile. Prinţesa-cea mai frumoasă şi cea mai cea, chestie valabilă şi pentru prinţ. Şi cutărica care nu ştiu ce făcea, urâtăă, da urâtă săraca. Să mă mai contrazică cineva!

15 comentarii:

Ana spunea...

cu parere de rau s-ar parea ca in ziua de azi multe scopuri in viata sunt atinse nu doar prin talentul sau efortul pe care il depui dar in mare masura in functie de cum arat....si asta pentru multi chiar ii doare

Cristina Cioba spunea...

true, Maemi

ps-bine ai venit la mine pe blog.

Andra Dan spunea...

Succesul nu vine din cum arati. Si nu exista oameni urati. Desfigurati de suferinta, poate,ori de boala. Dar oricat de "urat" te creaza natura, te poti "infrumuseta" daca chiar vrei. "Urati" oamenii nu sunt, dar se simt urati. Si daca nu se simt urati,ajung sa se simta daca stau in prejma oamenilor care judeca prea mult dupa aparente. Incep sa creada ca sunt intr-adevar urati. Pune un "urat" intr-o gasca de oameni faini care sa ii spuna zi de zi ce minunat si frumos este si vei vedea cata incredere prinde in el si nu va lasa pe altcineva sa ii spuna vreodata ca e "urat" sau ca nu e primit din cauza asta undeva. A fost refuzata tipa aia sa intre in trupa de majorete pt ca ea se simtea si se vedea urata si proiecta toata aceasta imagine si toate aceste energii in exterior, atragand oameni care sa o ocoleasca pt asta.

Cristina spunea...

"Frumoşii" au multe avantaje,e adevărat,însă multă lume..mediocră să spunem aşa se simte intimidată de chestia asta.
De exemplu,dacă o fată frumoasă este mai timidă şi îi place de un băiat "out of her league",el poate să fie complexat şi nu să nu îndrăznească să-i facă curte.Sau citeam în Panză de păianjen cum eroina principală,Diana,nu era acceptată pe post de asistentă din pricina frumuseţii,pentru că soţiile patronilor erau geloase.
Deci situaţiile diferă..

Andra Dan spunea...

Simt ca nu vorbim despre aceleasi lucruri...

Cristina Cioba spunea...

cu cine?:D

Iustinel spunea...

In cazul jobului de exemplu depinde cat interactionezi cu clientela. Daca patronu' merge pe cresterea profitului si angajeaza dupa ce are in, nu pe.

La relatii cateodata raman masca. Vezi cate-o bombana de fata cu un aschilopat, diferenta dintre mine si el fiind doar un BMW.

Oricum, in multe cazuri frumusetea castiga, si asta o stim cu toti. :)

Cristina Cioba spunea...

right, Iustin. dar atunci cum se face ca in toate povestile, printesa e cea mai cea FRUMOASA? si in povesti se pune accentul tot pe frumusete... :D

acum avem o discutie din aia, cum a fost cea pe tema sex and the city:)):*

Iustinel spunea...

Ca prinde la public, normal. Da unde-i o printesa este mereu si un Fat al' mai Frumos.

Cristina Cioba spunea...

Prinde, prinde. Dragu de tine:)):*

Camelia Bucur spunea...

e primul instinct sa ne ghidam dupa aspectul cuiva si, cu sechele ramase din copilarie, facem asocierea urat-rau:-??

P.S. - te-am adaugat si eu in blogroll;) asta daca "oferta" e inca valabila:D

Fetita Junglei13 spunea...

Si cand te gandesti,ca i-a zis-o o profesoara si fata chiar nu-i urata,nu?
Asta e lumea in care traim,superificala.

Anonim spunea...

Spuneai intr-un alt post ca ai gasit niste poze cute si vrei sa le sharuiesti. De ce nu ai vrea sa sharuiesti si pozele ce nu ti se par tocmai cute? Pentru ca frumosul, da, atrage.
Cred ca uitam sa fim atenti la detalii. Nu exista om care sa nu observe intai fumosul si apoi uratul.
Tot tu spuneai ca, slava Domnului, ai gusturi si cumperi cu drag lucruri pentru altii:). A avea gusturi... nu inseamna a aprecia frumosul?
Nu cred ca este de criticat faptul ca frumusetea primeaza. Este de criticat ca frumusetea se rezuma, acum, strict la aspectul fizic.
Frumusetea majoretelor este cea fizica si dansul. Cu siguranta fata respinsa mai are o frumusete, a ei, pe langa dans.

Frumos inseamna chip diafan, ochi ca albastrul marii, etc dar inseamna si generozitate, loialitate, pasiune, talent...; la fel cum uratul este asociat cu un chip distorsionat, dar si cu ura(simpatica etimologia asta), meschinul, nervozitatea, ingratitudinea...

Beauty is in the eyes of the beholder...

Cristina Cioba spunea...

beauty is only skin deep, darling

Anonim spunea...

ok, but I was talking about the hyperphysical. There is beauty, too:)