luni, 10 ianuarie 2011

Clişee de despărţire faimoase

Am fost rugată în mod expres de Anita printr-un comment să scriu prin prisma stilului caracteristic un post despre clişee de despărţire (ale lor şi ale noastre-să nu ziceţi dup-aia că-s misogină şi să nu-mi pierd cititorii masculini pe motiv de denigrare a specie. hihi, nu m-am putut abţine)

 O să încep cu prostiile care ni se spun după ce trecem printr-o despărţire-
 1. "O să treci peste" anexat cu "Lasă că o să fie bine"sau "Timpul le vindecă pe toate"-cele mai mari porcărie pe care poţi să o spui, pentru că nu intră la categoria "consolare", ci la categoria "mă umpli de draci dobitocule/dobitoaco". Plus că timpul trece şi vindecă cu ajutorul tău, ajutor de sine. Adică poate trece în defavoarea ta, adâncindu-ţi rănile. Plus că dacă boceşti de 25 de ori pe zi şi îţi plângi de milă în casă înconjurată de batiste totul va trece în derivă. Did I make myself clear enough?

 2. "Despărţirea e mai uşoară dacă o să rămâi prieten/ă cu fostul/a"- Da cum să nu, exact asta aveam de gând să fac, să rămân prietenă cu fraieru care m-a făcut să bocesc şi m-a făcut din om neom. Când ne-am despărţit de comun-acord (deşi parcă nici asta nu prea există, da hai să zicem), sau când nu am fost mult timp împreună (ex-o lună), atunci mai merge. Da nu-mi zi tu mie să rămân prietenă cu ăla care-am fost un an, doi, cinci, douăzeci.

 3."Sexul de rămas bun(cică)te ajută să treci peste"-Altă aberaţie care mă face să mă tăvălesc pe jos de râs. Nu sunt nici proastă, nici naivă. O să mă ajute eventual să rămân ancorată în trecut, ceea ce nu-mi arde. Merci anticipat.

4. "Dacă-ţi găseşti altul, o să treci peste"-Şi aici am ceva dubii, doar dacă altul ăla e vreun Făt-Frumos cu puteri vindecătoare. Deşi şi aşa tind să cred că oricare ar fi altul, tot va fi din start desconsiderat şi mai "rău"decât fostul, care deocamdată în ochii tăi e zeu. Am I right?

Şi acum clişee de despărţire pe care le foloseşte ea:

 1."Am realizat că ţin la fostul încă"-Da, poate fi ceva perfect adevărat, dar poate să fie şi "Oricum nu eşti bun de nimic, dar mi-a fost milă să-ţi zic asta"
 2."Nu te merit, meriţi o fată mai bună care să te poată iubi "şi bla bla bla bla- Ceea ce gândim noi în multe din cazuri e de fapt e "De fapt io-s prea bună pentru tine, dar mi-a fost milă să-ţi zic"
 3."Vreau să mă redescopăr"-Şi de aici îi torni o droaie de tâmpenii cum că vrei să slăbeşti, să te tunzi, să-ţi pui smoală-n cap, să te apuci de pictat ţevi de gaz şi prostii d-astea. Ihi. Evil.
 4."Nu am timp de-o relaţie acum"-Asta clar e egal cu nu am chef să dau explicaţii, să stau după curu tău toată ziua şi bla bla. Adică am o viaţă din care nu am chef să faci parte şi tu. Mai pe scurt, aşa

 Clişeele de despărţire pe care le foloseşte el
1. "M-ai prins într-o perioadă a vieţii mele în care nu am timp, sunt ocupat lalalalalala"-Aka beau de sparg cu băieţii, n-am chef să te sun toată ziua, n-am chef să fii pe la mine zilnic şi so on
2. "Nu te merit"-Ăsta şi noi îl folosim da parcă tot ei mai des. Aceaşi vrăjeală ieftină şi obosită.
3."Nu e vina ta, e a mea"-Iar clişeeeee americane şi mai obosite. De fapt chiar aşa e, în mare parte din cazuri e un porc ordinar
4."Nu pot să te iubesc"-Ăsta e preferatul meu, ştiu io de ce(nu pot s-o dau aici în chestii aşa personale). E o minciună sfruntată şi jalnică. E un fel de hai jet, nu mai am chef de tine. Şi nici măcar nu e reală, mai ales când stai cu o persoană mai mult de un an. Cumpără-ţi un câine şi stai cu el un an, pariu că-l iubeşti?

 Şi aşa ca de sfârşit...ce să zic? Make love, not war.
Pam pam!

19 comentarii:

Zuzele spunea...

Ca de obicei, 100% de acord cu tine! Parca imi citesti gandurile, honey!:)
Hai sa-ti mai zic eu una pe care n-ai trecut-o acolo: dupa 5 ani de relatie, mi-am dat seama sau, ca sa citez, "m-a luminat Dumnezeu", vreau sa fiu liber, sa-mi retraiesc adolescenta!
x(
De asta ce zici?

Cristina Cioba spunea...

@zuzele-nici nu stiu ce sa zic, zuzi, m-ai pierdut, adica acum ceva timp vorbeam si erai atat de fericita, apoi trooooosc, mi-ai zis ca v-ati despartit...

sper din suflet sa fii bine, scumpo!:(

Moldoveanca spunea...

Hmm...nu confunda atasamentul cu iubirea, sunt diferite si se manifesta diferit atat in pat cat si in public... Pe de alta parte asta nu-l scuza ca a stat un an ca boul si brusc si-a dat seama ca n-o iubeste (iti dai seama de asta dupa ce trec primele senzatii de "vreau s-o f..cunosc) :))

Unknown spunea...

motive se gasesc gramada insa cel mai sincer mi se pare "nu-mi mai place de tine, esti un/o nesuferit/a etc etc cu toate defectele si m-am saturat de prostiile tale" si pleci.

Cristina Cioba spunea...

@moldoveanca-nu e chiar asa...dupa un an jumate nu poti sa stai cu cineva doar pt sex...sa fim seriosi
ps-welcome to my blog

Cristina Cioba spunea...

@blogarel-buuun:))

Andra Dan spunea...

asta cu liber si retrait adolescenta suna cunoscut. se pare ca noi suntem prea hotarate,mature si cu picioarele pe pamant! asta e! sa fie liberi!

Andra Dan spunea...

ei nu poti sa stai dupa un an jumate doar pt sex. poti sa stai si mai multi,depinde ....cine stie ce face omu???? :))

Cristina Cioba spunea...

@andra-dap, ei sunt mai neandertal asa:))=))

Zuzele spunea...

Multumesc:)
Si, ca sa fie circul complet, inca locuim impreuna:))
E de-a rasu' plansu'!
Stii ca era si un film, "Despartiti, dar impreuna". Cam asa e si cu noi...

Cristina Cioba spunea...

@zuzi-cred ca discutiile sunt deja prea private pt un blog...gasesti id-ul meu la about me si da-mi un add si discutam maine mai multe...esti o persoana great pt chatting si discutat vieti:P

pupici

Unknown spunea...

Întradevăr, e aproape imposibil să rămîi prietenă cu fost fostul după o perioadă lungă de conviețuit împreună - foarte puține cazuri de genul, însă chiar cred că dacă îți găsești pe altcineva, despărțirea va trece muuult mai ușor decât dacă stai și îl bocești...

Cristina Cioba spunea...

sorin, zau, da de ce sa-l bocesti?doar n-a crapat:))

Unknown spunea...

Nu știu...dar mie asta îmi pare că faci de când te-am cunoscut.

Cristina Cioba spunea...

@sorin-o faceam:P

Anonim spunea...

... mai e aia cu ”nu am curaj” :)

Grapefruits spunea...

Sa stii ca eu sunt de acord cu unele si nu le vad ca pe niste clisee.
De exemplu> pentru mine e important sa stiu cine sunt si, daca persoana cu care sunt in relatie, imi pune piedici in a ma indentifica, mi se pare normal sa inchei relatia, ca sa ma redescopar.
E foarte obositor cand vrei sa faci ceva, iar partenerul nu e de acord. Te trage inapoi.
Apoi> "Dacă-ţi găseşti altul, o să treci peste" e adevarat cateodata, desi acel altcineva nu trebuie sa fie neaparat un iubit, ci chiar un alt oras, o alta activitatea, un prieten bun.

Cristina Cioba spunea...

grapefruits, eu nu judecam pe nimeni care foloseşte un asemenea motiv de despărţire pe bune (pentru că asta simte) ci pe cei care folosesc astea ca vrăjeli să scape de x sau y. înţelegi tu?:P

Cristina spunea...

Multe dintre ele se regasesc si in "He's just not that into you". :))
Nu comentez deoarece exista cazuri si cazuri... ideea de baza 'cry (me) a river, build a bridge and get over it'. Da, timpul ajuta sa treci peste, dar trebuie sa vrei si tu asta.